یاداشت
گفتگو و گزارش

از رشد ۷۹ درصدی بودجه تا تسویه ۳۱ میلیارد تومان بدهی؛ کارنامه درخشان دانشگاه یاسوج در یک‌سال گذشته

نشست خبری رئیس دانشگاه یاسوج با اصحاب رسانه، روایتی از یک کارنامه موفق مدیریتی در سایه عبور از چالش‌های اعتباری بود. محمد نوری‌پور در این نشست ضمن ارائه مستندات از رشد ۷۹ درصدی بودجه و تسویه ۳۱ میلیارد تومان از بدهی‌های انباشته‌ی سنواتی – بدون تحمیل بدهی جدید –، با دفاع قاطع از استراتژی «تحول‌گرایانه» در جابه‌جایی معاونان، هرگونه شایعه مبنی بر وجود اختلاف مدیریتی را تکذیب و بر تداوم مسیر علمی و پویای دانشگاه تأکید کرد.

از رشد ۷۹ درصدی بودجه تا تسویه ۳۱ میلیارد تومان بدهی؛ کارنامه درخشان دانشگاه یاسوج در یک‌سال گذشته

رئیس دانشگاه یاسوج در نشست خبری با اصحاب رسانه، ضمن تشریح عملکرد یک‌سال گذشته این دانشگاه، از چالش‌های جدی در حوزه تخصیص اعتبارات، تأخیر در پرداخت حقوق کارکنان شرکتی، افزایش کم‌سابقه بودجه دانشگاه و همچنین دلایل جابه‌جایی برخی معاونان سخن گفت.

 محمد نوری‌پور با تبریک روز خبرنگار و تأکید بر نقش رسانه‌ها در عصر ارتباطات، اظهار داشت: امروز سرعت گردش اطلاعات به‌گونه‌ای است که کوچک‌ترین رخدادها در کوتاه‌ترین زمان ممکن در سطح جهان منتشر می‌شود و همین مسئله مسئولیت رسانه‌ها را دوچندان کرده است.

آرامش به دانشگاه یاسوج بازگشته است

رئیس دانشگاه یاسوج با اشاره به فضای حاکم بر این مجموعه آموزشی گفت: یکی از موضوعاتی که از سوی افراد مختلف مطرح می‌شود، آرامش حاکم بر دانشگاه است. ما تلاش کردیم با دوری از حواشی و تکیه بر مدیریت علمی و آکادمیک، دانشگاه را در مسیر طبیعی خود قرار دهیم.

وی افزود: دانشگاه یاسوج به عنوان دانشگاه مادر استان، جایگاه ویژه‌ای دارد و تلاش ما حفظ این جایگاه از طریق تصمیم‌گیری‌های علمی و کارشناسی بوده است.

تسویه ۳۱ میلیارد تومان بدهی بدون ایجاد بدهی جدید

نوری‌پور با تشریح وضعیت مالی دانشگاه اظهار کرد: با وجود محدودیت‌های شدید اعتباری، سال گذشته حتی یک ریال بدهی جدید برای دانشگاه ایجاد نشد و علاوه بر پرداخت تمامی تعهدات، حدود ۳۱ میلیارد تومان از بدهی‌های معوق سال‌های گذشته نیز تسویه شد.

وی افزود: نزدیک به ۲۵ میلیارد تومان دیگر از مطالبات نیز با توافق طلبکاران تقسیط شد تا دانشگاه با مشکلات حقوقی و اجرایی مواجه نشود.

رشد کم‌سابقه بودجه دانشگاه یاسوج

رئیس دانشگاه یاسوج از افزایش چشمگیر اعتبارات دانشگاه خبر داد و گفت: میانگین رشد بودجه دانشگاه‌های کشور حدود ۱۸ درصد بوده، اما بودجه دانشگاه یاسوج نسبت به سال گذشته ۷۹ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: با احتساب اعتبارات جداگانه تغذیه دانشجویی، میزان رشد اعتبارات دانشگاه از ۱۰۰ درصد نیز فراتر می‌رود. همچنین بودجه عمرانی دانشگاه از ۲۹.۵ میلیارد تومان به ۶۹.۵ میلیارد تومان و اعتبارات تعمیر و تجهیز از ۱۸ میلیارد تومان به ۴۸ میلیارد تومان افزایش یافته است.

افزایش بودجه به معنای دریافت پول نیست

نوری‌پور با تأکید بر تفاوت میان «اعتبار مصوب» و «اعتبار تخصیصی» تصریح کرد: افزایش بودجه به معنای دریافت منابع مالی نیست. ممکن است اعتبارات روی کاغذ افزایش یابد، اما تا زمانی که تخصیص صورت نگیرد، دانشگاه امکان استفاده از آن را ندارد.

وی افزود: مهم‌ترین دستاورد ما افزایش پایه بودجه دانشگاه است؛ اقدامی که آثار آن در سال‌های آینده نیز باقی خواهد ماند.

چرا حقوق کارکنان شرکتی با تأخیر پرداخت شد؟

رئیس دانشگاه یاسوج در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تأخیر در پرداخت حقوق کارکنان شرکتی پرداخت و گفت: برخی تیترها این‌گونه القا می‌کنند که دانشگاه از پرداخت حقوق خودداری کرده است؛ در حالی که منشأ این مشکل دانشگاه نیست.

وی افزود: از بهمن‌ماه سال گذشته تا پایان خردادماه امسال، حتی یک ریال از اعتبارات مربوط به هزینه‌های جاری دانشگاه تخصیص پیدا نکرده است.

نوری‌پور تصریح کرد: برای پرداخت حقوق نیروهای شرکتی ناچار شدیم با شرکت‌های طرف قرارداد مذاکره کنیم تا حقوق فروردین و اردیبهشت کارکنان را از منابع خود پرداخت کنند و پس از تخصیص اعتبارات، مطالبات آنان تسویه شود.

وی با طرح این پرسش گفت: وقتی حتی یک ریال اعتبار در اختیار دانشگاه قرار نگرفته، چگونه می‌توان حقوق کارکنان شرکتی را پرداخت کرد؟

سه هفته پیگیری در تهران برای تأمین حقوق کارکنان

رئیس دانشگاه یاسوج با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده اظهار کرد: طی سه هفته متوالی برای تأمین اعتبارات به تهران مراجعه کردم و با وجود برخی برخوردهای نامناسب، وظیفه خود می‌دانستم برای احقاق حقوق کارکنان و حل مشکلات دانشگاه این مسیر را ادامه دهم.

وی تأکید کرد: اگر موضوع شخصی بود شاید ادامه نمی‌دادم، اما وقتی مسئولیت دانشگاه را پذیرفته‌ام موظف هستم تا رسیدن به نتیجه پیگیری کنم.

افزایش حقوق اعضای هیئت علمی در انتظار تأمین اعتبار

نوری‌پور درباره افزایش حقوق اعضای هیئت علمی نیز گفت: برخلاف برخی ادعاها، افزایش حقوق اعضای هیئت علمی ۱۰۰ درصد نبوده و در مجموع حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد پیش‌بینی شده است.

وی افزود: این افزایش در روزهای پایانی سال گذشته تصویب شد، اما هنوز به دلیل عدم تأمین اعتبارات ملی پرداخت نشده است.

 

توسعه رشته‌های تحصیلات تکمیلی با وجود سیاست انقباضی وزارت علوم

رئیس دانشگاه یاسوج از راه‌اندازی رشته‌های جدید تحصیلات تکمیلی خبر داد و گفت: با وجود محدودیت‌های وزارت علوم در توسعه رشته‌ها، دانشگاه یاسوج موفق شد مجوز رشته‌هایی همچون دکترای مهندسی مکانیک، دکترای حشره‌شناسی، دکترای علوم جنگل و چند رشته دیگر را دریافت کند.

وی این موفقیت را حاصل پیگیری‌های مستمر مریم پارسا: و ارائه مستندات کارشناسی دانست.

ماجرای جابه‌جایی معاونان چه بود؟

نوری‌پور در پاسخ به حواشی ایجادشده پیرامون جابه‌جایی دو معاون دانشگاه نیز گفت: این تغییرات هیچ ارتباطی با اختلافات مدیریتی یا نارضایتی از عملکرد افراد نداشت.

وی افزود: هر دو معاون از مدیران موفق دانشگاه هستند و حتی برای آنان حق مدیریت بیشتری در نظر گرفته شده بود. برخی از این جابه‌جایی‌ها به درخواست شخصی و شرایط خانوادگی افراد انجام شد و هدف اصلی از آن، ایجاد تحول و استفاده بهتر از ظرفیت‌های مدیریتی دانشگاه بود.

رئیس دانشگاه یاسوج تأکید کرد: جابه‌جایی مدیران در دانشگاه امری طبیعی است و باید آن را در راستای بهبود روند مدیریتی و ارتقای عملکرد مجموعه ارزیابی کرد، نه نشانه اختلاف یا حاشیه.

رئیس دانشگاه یاسوج در ادامه نشست خبری خود به حواشی ایجادشده پیرامون جابه‌جایی دو معاون دانشگاه پرداخت و با رد شایعات مطرح‌شده در فضای مجازی، تأکید کرد این تغییرات نه ناشی از اختلافات مدیریتی بوده و نه به دلیل نارضایتی از عملکرد مدیران؛ بلکه با هدف ایجاد پویایی بیشتر و بهره‌گیری بهتر از ظرفیت‌های مدیریتی دانشگاه انجام شده است.

تغییر معاونان برای تحول بود، نه اختلاف

محمد نوری‌پور با رد گمانه‌زنی‌های مطرح‌شده درباره تغییرات اخیر در هیئت‌رئیسه دانشگاه یاسوج اظهار کرد: احساس کردم این جابه‌جایی می‌تواند زمینه‌ساز تحول، پویایی و تحرک بیشتری در دانشگاه باشد. نه میان این دو همکار اختلافی وجود داشت و نه شخصاً با هیچ‌یک از آنان مشکلی داشتم.

وی با انتقاد از برخی تحلیل‌های منتشرشده در فضای رسانه‌ای و مجازی افزود: رسانه‌ها حق دارند نقد و تحلیل کنند و ما نیز مطالب منتشرشده را مطالعه می‌کنیم؛ هر جا نکته‌ای مفید باشد از آن استفاده می‌کنیم و هر جا صحیح نباشد، از کنار آن عبور خواهیم کرد. با این حال معتقدم در انتشار اخبار باید دقت، انصاف و واقع‌بینی رعایت شود.

رسانه‌ها بر پایه گمانه‌زنی قضاوت نکنند

رئیس دانشگاه یاسوج ادامه داد: برخی تحلیل‌ها صرفاً بر پایه حدس و گمان مطرح می‌شود، در حالی که قضاوت درباره مسائل مدیریتی بدون اطلاع از واقعیت‌ها، رویکرد درستی نیست.

وی برای تشریح موضوع افزود: همان‌طور که در یک مجموعه بزرگ اجرایی ممکن است برای ایجاد تحرک بیشتر، معاونان جابه‌جا شوند، در دانشگاه نیز چنین تصمیم‌هایی الزاماً به معنای اختلاف یا نارضایتی نیست، بلکه می‌تواند بخشی از یک برنامه مدیریتی برای ارتقای عملکرد باشد.

سوابق مدیریتی، معیار اصلی انتخاب‌ها

نوری‌پور با اشاره به سوابق معاونان دانشگاه گفت: دکتر قائمی پیش از این معاون آموزشی دانشکده ادبیات و مسئول حوزه تحصیلات تکمیلی دانشگاه بوده و تجربه مدیریت یکی از بزرگ‌ترین دانشکده‌های دانشگاه را در کارنامه خود دارد.

وی همچنین درباره یکی دیگر از معاونان دانشگاه اظهار کرد: دکتر پور… نیز دارای سوابق مدیریتی ارزشمند در حوزه منابع انسانی، تشکیلات و مجموعه‌های نفت، گاز و پتروشیمی است و این تجربیات در واگذاری مسئولیت جدید به ایشان نقش تعیین‌کننده داشت.

عملکرد مهم‌تر از عنوان رشته تحصیلی است

رئیس دانشگاه یاسوج در واکنش به برخی انتقادها درباره رشته تحصیلی معاون پیشین اداری و مالی دانشگاه گفت: برخی می‌پرسند چرا فردی با مدرک زبان و ادبیات عرب در حوزه اداری و مالی فعالیت کرده است؛ در حالی که ایشان علاوه بر این رشته، در حوزه فقه و مبانی حقوق نیز تحصیل کرده‌اند.

وی افزود: آنچه باید ملاک قضاوت قرار گیرد، عملکرد افراد است نه صرفاً عنوان رشته تحصیلی آنان.

بدون ایجاد بدهی، منابع دانشگاه مدیریت شد

نوری‌پور با دفاع از عملکرد معاونت اداری و مالی دانشگاه تصریح کرد: طی یک سال و نیم گذشته حتی یک ریال بدهی جدید برای دانشگاه ایجاد نشد و بسیاری از هزینه‌ها با مدیریت صحیح منابع کاهش یافت.

وی ادامه داد: در برخی قراردادها که پیش‌تر با اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی منعقد می‌شد و در پایان سال نیازمند افزایش اعتبار بود، سال گذشته همان خدمات با حدود ۱۸ میلیارد تومان مدیریت و اجرا شد.

هزینه آب دانشگاه به یک‌چهارم کاهش یافت

رئیس دانشگاه یاسوج از صرفه‌جویی گسترده در هزینه‌های جاری خبر داد و گفت: با اصلاح بخشی از زیرساخت‌های آبرسانی و جلوگیری از استفاده آب شرب برای آبیاری فضای سبز، هزینه آب دانشگاه به حدود یک‌چهارم گذشته کاهش پیدا کرد.

وی افزود: افزایش سه‌برابری گرنت‌های پژوهشی و رشد قابل توجه حمایت از مقالات علمی نیز نتیجه همین صرفه‌جویی‌ها و مدیریت منابع بوده است.

جابه‌جایی معاونان؛ شبیه تغییر سرمربی برای ایجاد شوک مثبت

نوری‌پور در پایان با تشبیه این تغییرات به فضای ورزش گفت: گاهی در فوتبال تغییر سرمربی صرفاً برای ایجاد یک شوک مثبت و تحول در تیم انجام می‌شود؛ نه به این دلیل که سرمربی قبلی ضعیف بوده و نه به این معنا که فرد جدید الزاماً برتر است.

وی تأکید کرد: هر دو معاون مریم پارسا: از مدیران توانمند، موفق و پرتلاش دانشگاه هستند و اطمینان دارم در مسئولیت‌های جدید نیز منشأ خدمات ارزشمندی خواهند بود.

کلمات کلیدی



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

یاداشت
گفتگو و گزارش