مدیرکل آموزش و پرورش استان: مدیران مدارس بر اساس شایستگی و کارآمدی انتخاب می‌شوند/ سیاست‌زده نیستیم/ دلایل افت معدل دانش‌آموزان از زبان ایوب رضایی

وی درباره میانگین معدل امسال نیز گفت: «آمار نهایی هنوز کامل نیست، ولی امیدواریم وضعیت نمرات نسبت به سایر استان‌ها رشد داشته باشد و نتایج واقعی‌تر باشد.»

مدیرکل آموزش و پرورش استان: مدیران مدارس بر اساس شایستگی و کارآمدی انتخاب می‌شوند/ سیاست‌زده نیستیم/ دلایل افت معدل دانش‌آموزان از زبان ایوب رضایی

افتونیوز|  مدیرکل آموزش‌وپرورش کهگیلویه‌وبویراحمد در نشست خبری به پرسش‌های خبرنگار افتونیوز درباره افت معدل نهایی پایه دوازدهم، کیفیت آموزش در سال‌های اخیر و موضوع انتصابات پاسخ داد.

ایوب رضایی در واکنش به پرسشی درباره دلیل افت دو برابری میانگین معدل نهایی پایه دوازدهم استان نسبت به کشور گفت: «از هزار شاخصی که داخل آموزش‌وپرورش هست، میانگین نمرات امتحانی هم یک شاخص است. سال ۱۴۰۰ میانگین ما حدود ۱۲ بود، پایه دوازدهم یازده بود. در این مدت افت میانگین داشتیم که چندین شرایط و پارامتر در آن دخیل است. سوالات امتحان‌ها و نحوه طراحی و تصحیح آن‌ها دیگر مثل گذشته نیست. برگه‌های امتحانی فوری اسکن می‌شوند و به استان دیگر می‌روند و آنجا تصحیح می‌شوند. هیچ دخل و تصرفی این استان در بحث میانگین نمرات و امتحان‌های نهایی ندارد. نمره‌ای که دانش‌آموز در برگه می‌آورد بعد از سه مرحله تصحیح می‌شود و حتی اگر اختلافی باشد، تا چهار بار هم بازبینی می‌شود. می‌خواهم بگویم از لحاظ اوراق امتحان نهایی و نحوه برگزاری آن، واقعاً جا دارد از همکاران حوزه سنجش تشکر کنم که شاید بی‌سابقه‌ترین امتحانات نهایی را امسال برگزار کردیم. حتی جاهایی که دوربین نبود، دوربین گذاشتیم تا خدای نکرده حقی ضایع نشود. چون یک نمره می‌تواند با توجه به تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور، بسیار تعیین‌کننده باشد.»

رضایی افزود: «سعی کردیم با تیم‌های نظارتی و حراست تا جایی که توان داشتیم عدالت را برقرار کنیم. از دوربین گرفته تا استفاده از راکت‌ها برای جلوگیری از ورود وسایل الکترونیکی. با توجه به شرایط و محدودیت‌هایی که داشتیم، یکی از بهترین امتحانات را برگزار کردیم. در سال‌های گذشته به اذعان حوزه حراست، چندین مورد لو رفتن سوالات داشتیم، اما امسال حتی یک مورد هم نداشتیم. هدف ما این بود که عدالت اجرا شود تا دانش‌آموزی که در روستا زحمت می‌کشد حقش پایمال نشود.»

وی با اشاره به عوامل دیگر افت تحصیلی گفت: «متأسفانه آمار غیبت دانش‌آموزان چشمگیر است. بعضی‌ها در خرداد در جلسه امتحان شرکت نمی‌کنند و می‌گویند آمادگی کنکور نداریم و تجدید می‌شویم برای سال آینده. تعطیلی‌های زودهنگام مدارس در سال‌های گذشته هم مزید بر علت بود. این‌ها همه باعث افت آموزشی شده است. افت آموزشی این نیست که بگویید امسال آقای رضایی آمده و معدل پایین شده، نه؛ اینقدر مولفه و پارامتر کنار مسائل افت آموزشی هست که باید یکی یکی حل شوند.»

وی درباره میانگین معدل امسال نیز گفت: «آمار نهایی هنوز کامل نیست، ولی امیدواریم وضعیت نمرات نسبت به سایر استان‌ها رشد داشته باشد و نتایج واقعی‌تر باشد.»

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان در بخش دیگری از سخنانش به موضوع انتصابات پرداخت و گفت: «یکی فرموده که سیاست زده هستم. من عرض کردم همین تیمی که الان اطراف من هست را شما بهتر از من می‌شناسید؛ از لحاظ سیاسی مشخص است. ما سعی کردیم این قضیه واقعاً نباشد. استان و خودمان هم نگران هستیم. بارها به رؤسای ادارات و شهرستان‌ها گفتم؛ حالا در گچساران هم در جلسات مدیران عرض کردم که من کار ندارم جابه‌جایی بشود در سطح معاونت‌ها یا کارشناسان. اما مدیران مدارس باید بر اساس شایستگی و توانمندی انتخاب شوند. مدرسه شوخی‌بردار نیست، مدرسه باید دانش‌آموز را تقویت کند. اگر مدیری کارایی ندارد، حتماً باید مستندات ارائه شود؛ مثلاً در وضعیت آموزشی یا تربیتی یا در مسائل اداری ضعیف بوده باشد. به این دلایل ما تغییر می‌دهیم. ان‌شاءالله این رویه ادامه پیدا می‌کند.»

رضایی افزود: «هوش مصنوعی را هم در دستور کار قرار داده‌ایم. تعریف من خوب باشد یا بد، فرقی نمی‌کند. مشکلات آموزش‌وپرورش به شخص رضایی محدود نیست. بعضی از خبرگزاری‌ها متأسفانه مطالبی می‌زنند که بوی غرض دارد، اما باز هم اشکالی ندارد. آموزش‌وپرورش متعلق به همه ماست. باید تلاش کنیم اگر جایی عیب یا ایرادی وجود دارد، با همکاری و نقد منصفانه رفع شود. این وظیفه ماست.»



نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.

ارسال نظر




نظرات ارسالی 0 نظر

شما اولین نظر دهنده باشید!

سایر اخبار
برگزدیدها