-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
نگاهی به بزرگداشت بهمنبیگی در کهگیلویه و بویراحمد
از رنج رئیس اسبق دانشگاه یاسوج برای نامگذاری کتابخانه تا همایشی آرام با حضور استاندار/ وقتی «رحمانی» خوشهچین خرمن «شاپور رمضانی» میشود!
شاپور رمضانی با انتخاب نام محمد بهمن بیگی بر تارک بزرگترین کتابخانه استان، به پدر آموزش عشایر استان ادای دین کرد. اما این پایان ماجرا نبود. بسیاری از افراد و گروهها با جاسوس خواندن بهمن بیگی و اینکه او مجری اصل ۴ ترومن در ایران بود فشارهای بسیاری را بر رمضانی رئیس دانشگاه وارد کردند. اینک، همایشی که استاندار و دیگر شرکت کنندگان در آن حضور یافته و در کمال آرامش سخن گفتند و یاد بهمن بیگی را گرامی داشتند حاصل ایستادگی و مقاومت افرادی بود که بر حقانیت بهمن بیگی در خدمت به این استان پافشاری میکردند.

افتونیوز| تاثیر و نقش محمد بهمن بیگی در استان اینقدر زیاد و پررنگ هست که همیشه و در محافل رسمی و غیررسمی از آن یاد می شد و تاریخ استان نیز نشان از آن داشت. چه شاگردانی که تربیت کرده بود و به عنوان معلم به ایل برگشته بودند و اکنون در سنین پیری هستند و برخی نیز از دنیا رفته اند و چه در کتابای خود بهمن بیگی و حتی خاطرات این معلمان عشایری.
اساتید تاریخ نیز گاه و بیگاه در کتابهای تاریخی خود به نقش مهم بهمن بیگی در باسوادی و ارتقا آگاهی فرزندان این استان صحه گذاشته اند. اما نگاه رسمی به بهمن بیگی سرشار از تناقض بود. نگاهی به تکریم و تخریبهای بهمن بیگی در استان می تواند این موضوع را تا حد زیادی روشن کند. از رنج و مصایب شاپور رمضانی رئیس اسبق دانشگاه یاسوج در نامگذاری کتابخانه بزرگ دانشگاه یاسوج به نام بهمن بیگی تا حذف و سانسور عکس بهمن بیگی در تیرماه ۹۸ در شبکه دنا.
رنج «شاپور رمضانی» برای نامگذاری اولین مکان به نام بهمن بیگی در کشور
سال ۱۳۹۲ و با شروع دولت روحانی، دانشگاه یاسوج اولین نهاد دولتی بود که پس از انتصاب استاندار رئیس آن تغییر کرد. این تغییر را از همان ابتدا جریان موسوم به اصولگرا برنتافت. چه آنکه دانشگاه پایگاه و ماوای آنها و اردوان ارژنگ یکی از نیروهای مهم آنها بود. شاپور رمضانی در دولت روحانی بر کرسی دانشگاه تکیه زد. پس از افشای موضوع بورسیه ها (موسوم به غیرقانونی) و سر و صدای زیاد آن در کشور، جریان اصولگرا جری تر شد. در همان دوران بزرگترین کتابخانه استان در دانشگاه دولتی یاسوج در آستانه بهره برداری بود. شاپور رمضانی با انتخاب نام محمد بهمن بیگی بر تارک بزرگترین کتابخانه استان، به پدر آموزش عشایر استان ادای دین کرد. اما این پایان ماجرا نبود. بسیاری از افراد و گروهها با جاسوس خواندن بهمن بیگی و اینکه او مجری اصل ۴ ترومن در ایران بود فشارهای بسیاری را بر رمضانی رئیس دانشگاه وارد کردند. این موضوع به بسیاری از محافل رسمی و تریبونها کشیده شد اما رمضانی کسی نبود که از تصمیم خود عقب بنشیند. وی با ایستادگی نام بهمن بیگی را بر کتابخانه مرکزی برای همیشه حک کرد.

چه مکانهایی به نام بهمن بیگی بود؟
بر اساس اطلاعاتی که در همان سال ۱۳۹۲ به دست آمد تا آن سال حتی یک کوچه و یا خیابان و یا مدرسه و حتی مدرسه عشایری که بهمن بیگی پایه گذار آن بود نه تنها در استان حتی در کشور به نام وی ثبت نشده بود. در واقع اولین مکان مهم و دولتی که به نام پدر آموزش عشایر کشور نامگذاری شده بود همین کتابخانه مرکزی دانشگاه یاسوج بود. این موضوع اهمیت کار رمضانی را دو چندان می کرد.
حذف و سانسور نام بهمن بیگی در شبکه دنا
در سال ۱۳۹۸ برنامه های مهمان محور در شبکه دنا با حضور گروههای مختلف برگزار می شد. در شب ۱۱ تیرماه گروهی از مردم قشقایی استان مهمان شبکه دنا بودند و در دست خود عکسی از محمد بهمن بیگی داشتند. اما در لحظات آخر به دستور عوامل شبکه دنا این عکس از صحنه حذف شد و بدون آن برنامه ادامه یافت که در همان سال منجر به اعتراض برخی افراد و هنرمندان این قوم شد. این موضوع در رسانه ها نیز بازتاب یافت.
شکستن تندیس بهمن بیگی در گچساران
همین چندماه پیش بود که شهرداری گچساران برای بزرگداشت و تکریم بهمن بیگی تندیس وی را در یکی از میادین شهر گچساران نصب کرد. اما کمتر از یکی دو روز بعد این تندیس توسط برخی افراد شکسته شد به گونه ای که اعتراض نماینده و استاندار و برخی افراد را نیز به همراه داشت.
همایش بزرگداشت بهمن بیگی و روز معلم اخیر
روز گذشته با حضور استاندار و همسر زنده یاد بهمن بیگی مراسم بزرگداشت شد. این همایش در فضایی آرام به دور از هر گونه مخالفت و یا اعتراضی برگزار شد. استاندار که از خود نیز از به سان بهمن بیگی از ایل قشقایی است از ویژگی ها و کار بزرگ او تقدیر کرد. رحمانی کار بهمن بیگی را معمار یک تفکر فرهنگی و تمدنی نامید. استاندار گفت: مکتب او ریشه در فرهنگ ایل دارد و ثمره آن انسانهای خودساخته، مسئول و هویتمند است و مکتب وی را الهام بخش دانست.

نتیجه:
همایشی که استاندار و دیگر شرکت کنندگان در آن حضور یافته و در کمال آرامش سخن گفتند و یاد بهمن بیگی را گرامی داشتند حاصل ایستادگی و مقاومت افرادی بود که بر حقانیت بهمن بیگی در خدمت به این استان پافشاری میکردند. این موضوع شاید جدیدترین اقدامی بود که در راستای تکریم محمد بهمن بیگی برداشته شد و تداوم راهی بود که روزگاری نه چندان دور «شاپور رمضانی» شروع و با رنج و سختی بسیار متحمل شده و ادامه داده بود.
مرتبط:
-جزئیات تخریب تندیس «بهمن بیگی» در گچساران/ + اظهارات استاندار و سایر مسئولان
اقدام عجیب شبکه دنا در حذف و سانسور نام «بهمن بیگی»
تقدیر قشقایی های شهرضا از دکتر رمضانی برای نامگذاری کتابخانه دانشگاه یاسوج
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
-
مشکلات هفت کانون بازنشستگی استان بررسی شد/مهرجو: پیگیری لازم برای افتتاح شعبه بانک رفاه در برخی شهرستانها انجام خواهد شد/ پیگیری لازم برای افزایش سهمیه وام استان خواهد شد
نظرات ارسالی 4 نظر
ابر مرد جریان اصلاحات استان کاری ستودنی و ماندگار کرد، دکتر رمضانی اسوه صبر، استقامت و مدیری که همه کارهای ایشان درسی بزرگ بود، استادی که الگو گرفته از مکتب بهمن بیگی ست، شخصیتی بی نظیر که برای همه ما الگو یی در راستای مقاومت و در عین حال مغرور ست، شخصیتی که دانشگاه را به دید مکانی علمی و آکادمیک و فرا از جریانات سیاسی می داند ، رمضانی یک شخص نیست یک جریان به استواری کوه دناست
پاسخبه نام خدا ابتدا عرض تقدیر و تشکر دارم از بانیان این جلسه، و همچنین عرض تقدیر و تشکر را دارم از دکتر رمضانی که نام و یاد استاد بهمن بیگی را زنده کردند، چرا که باید قدر این بزرگان را دانست و یادمان نرود که معلمی شغل انبیاست.
پاسخدکتر شاپور رمضانی اسطورهای تکرار نشدنی برای دانشگاه یاسوج بوده و خواهد بود، مدیری مهربان و با شهامت، پاکدست و جسور
پاسخهمخونه ساخت همزمینش را اجاره داد هم...