-
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور -
تحلیلی از عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان
- عناوین مهم
- 3
- شنبه , 16 فروردین 1404 -AM -12:51
جاده پر خطر “دهدشت _ پاتاوه” و افزایش تصادفات رخ به رخ/ چرا مجوز تردد اتوبوس و کامیون صادر نمی شود؟/ راهداری بالاخره جاده را تحویل گرفت یا نگرفت؟
جادهای که قرار بود گرهگشای ترافیک باشد، اما تاریکی، پیچهای خطرناک و ریزش سنگ، آن را به یکی از دغدغههای جدی رانندگان تبدیل کرده است. برای بسیاری از شهروندان که روزانه از این مسیر استفاده میکنند، این نگرانی به یک واقعیت روزمره تبدیل شده است.

افتونیوز| جاده پاتاوه- دهدشت به طول ۱۳۶ کیلومتر در سال ۱۳۷۳ مصوب شد که روند ساخت آن در چهار بخش پیش بینی و به مرور بهره برداری شد که بیشترین مشکلات این جاده در بخش های قدیمی آن شامل شیب های تند، پیچ های مرکب پشت سرهم و تونل های پرپیچ خم و تاریکی در حدفاصل تونل کوه پات تا شهر دهدشت یا دمچنار تا پل لوداب است.
گرچه سه فاز این جاده از سال ۱۳۹۰ به بعد تکمیل و بهره برداری شد اما بهره برداری رسمی آن در تیرماه ۱۴۰۲ با حضور رئیس جمهور وقت انجام شد، این در حالی است که یکسال پس از این تاریخ آمار تصادفات رخ به ره ب در آن رو به افزایش است.
استان کهگیلویه وبویراحمد در میان پنج استان جنوب، جنوب غربی و مرکز کشور(خوزستان، بوشهر، فارس، اصفهان و چهار محال و بختیاری) واقع شده است که با بهره بردای جاده پاتاوه-دهدشت انتخاب کم مسیری برای رانندگان فراهم شد و اگرچه مسیر ارتباطی با استان های برشمرده کاهش یافته است اما بنا به باور کارشناسان راهور مبنی بر کمبودها و نواقص این جاده مواصلاتی، خطراتی رانندگان را تهدید می کند.
جاده ملیِ "پاتاوه-دهدشت" که یکی از پرترددترین مسیرارتباطی درون استانی کهگیلویه و بویراحمد و میانبر ارتباطی مابین استان های جنوبی، مرکزی و شمالی کشور است اما مطابق با نظر کارشناسان راهور از ایمنی لازم برخوردار نیست.
رئیس پلیس استان در خصوص این محور اظهار کرد: جاده پاتاوه-دهدشت؛ نقص دارد و تونل های آن کشش بار ترافیکی امروز را ندارد.
سرهنگ "حسن دانار" با برشمردن برخی از مشکلات این مسیر، ادامه داد: عرض تونل ها و حاشیه های آن کم است، همچنین پیچ های شیب دار ناایمن فراوانی( از دمچنار تا پل لوداب) در این مسیر هست که برای کامیون های با بار ۴۰ تنی و ترمزهای پی در پی مشکل اساسی ایجاد می کند.
وی که نگران تصادف های خطرساز این مسیر است معترض است که چرا باید در کمتر یکسال ظرفیت این جاده پر بشود و با وجود این نقاط حادثه خیز پاسخگوی مناسب برای عبور و مرور نباشد.
رئیس پلیس راه استان با صراحت اعلام کرد: این جاده نقص دارد و تونل های آن کشش بار را ندارند و به همین خاطر از زمان بهره برداری تاکنون این جاده را برای عبور کامیون و اتوبوس تایید نکردند.
"صمصام آقایی" پیچ های فراوان این مسیر را بدلیل کوهستانی بودن طبیعی دانست همچنین تونل های آن را مناسب برمی شمارند اگر چه باور دارد خاموش بودن تونل ها جزو نواقص این مسیر است و اداره راهداری استان با توجه به تحویل گرفتن، نقاط حادثه خیز را مشخص و رفع کنند.
با وجود اینکه اداره کل راهداری استان این بخش های پرخطر جاده پاتاوه دهدشت را در سنوات گذشته تحویل گرفتند اما نه تنها اقدامی برای رفع نقاط حادثه خیز نکردند بلکه هم اکنون مدعی هستند که جاده ای را تحویل نگرفتند.
وی تصریح کرد: جاده پاتاوه دهدشت با همه نقص ها و نقاط حادثه خیز آن، اما می تواند نقش اساسی در توسعه کهگیلویه بزرگ داشته باشد چرا که با بهره برداری کامل این جاده و اتصال جاده باباکلان گچساران و چرام، همین طور اتصال خوزستان، تشان و لنده هفت شهرستان استان را به همدیگر متصل می کند که رونق خوبی برای گردشگری استان در پی خواهد داشت.
جاده ملیِ "پاتاوه-دهدشت" که یکی از پرترددترین مسیرارتباطی درون استانی کهگیلویه و بویراحمد و میانبر ارتباطی مابین استان های جنوبی، مرکزی و شمالی کشور است اما مطابق با نظر کارشناسان راهور از ایمنی لازم برخوردار نیست.
با این وجود لازم است در کوتاه مدت نقاط حادثه خیز آن رفع شود و گام های اساسی برای رفع دیگر نیازهای آن صورت گیرد چرا که با وضعیت فعلی نه تنها پاسخگوی ترافیک امروز نیست بلکه آمار تصادف های رخ به رخ آن در حال افزایش است.
جادهای که قرار بود گرهگشای ترافیک باشد، اما تاریکی تونل ها ، پیچهای خطرناک و ریزش سنگ، آن را به یکی از دغدغههای جدی رانندگان تبدیل کرده است. آیا اقدامات انجامشده میتواند این محور استراتژیک را از سایهی حوادث بیرون بیاورد؟
داخل تونل دوم دمچنار، هوا هنوز بوی دود و ترمز گرفته بود. سه خودرو—دو پراید و یک سمند—درهم پیچیده بودند. صدای فریادها در فضای سنگین تونل پیچیده بود و چراغهای ضعیف سقف تنها سایههایی لرزان روی آسفالت ترسیم میکردند. تیم اورژانس ۱۱۵، نخستین کسانی بودند که به صحنه رسیدند. ۱۰ نفر مصدوم، برخی روی زمین، برخی در خودروهای خردشده، منتظر کمک بودند. تا مدتی بعد، هفت تن از آنان روانه بیمارستان شهید جلیل شدند و سه نفر دیگر، با درمان سرپایی، در همان محل به زندگی بازگشتند اما خاطره تاریکی و برخورد هنوز در چهرهشان موج میزد.
این حادثه، بار دیگر نگاهها را به جاده پاتاوه به دهدشت دوخت، محوری که قرار بود راهگشای ترافیک سنگین استان کهگیلویه و بویراحمد باشد، اما حالا خود به معضلی پیچیده بدل شده است.
محور پاتاوه-دهدشت که بهعنوان یکی از راههای کلیدی در استان کهگیلویه و بویراحمد شناخته میشود، قرار بود گرهی از مشکلات ترافیکی منطقه بگشاید، اما امروز خود به یکی از دغدغههای اساسی رانندگان و مسئولان بدل شده است.
تاریکی تونلها، پیچهای خطرناک، ریزش سنگ از کوه و نبود استانداردهای ایمنی تنها بخشی از چالشهایی است که هر روز جان مسافران را به خطر میاندازد. حادثهای که چندی پیش در تونل دمچنار رخ داد، بار دیگر نشان داد که این محور همچنان تا رسیدن به ایمنی کامل، راهی طولانی در پیش دارد.
محوری راهبردی اما پرخطر
محور پاتاوه-دهدشت یکی از مسیرهای کلیدی در استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب میشود که نقش مهمی در کاهش بار ترافیکی جادههای ارتباطی استان ایفا میکند. اما این جاده با وجود تمام فعالیت های انجام شده، همچنان با چالشهای اساسی روبهروست.
عیسی شهامت معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرده که این محور به دلیل ماهیت شریانی و اصلی خود نیازمند اصلاحات جدی است. وی تصریح کرده که در بخشهایی از این مسیر، پیچهای خطرناک، ریزش سنگ از کوهها و ضعف در سیستم روشنایی تونلها، آن را به یکی از جادههای پرحادثه تبدیل کرده است.
بر اساس گزارشهای رسمی، در این محور ۱۹ تونل احداث شده که تاکنون تعدادی از آنها ایمنسازی و مجهز به روشنایی شدهاند. اما همچنان نگرانیهایی درباره تونل های باقیمانده وجود دارد. تاریکی این تونلها، علاوه بر کاهش دید رانندگان، ریسک تصادفات را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.
اقدامات انجامشده و نگرانیهای باقیمانده
معاون عمرانی استاندار می گوید که برای کاهش خطرات این مسیر، اقدامات متعددی انجام شده است. از جمله ساخت دیوارهای بتنی در حاشیه جاده برای جلوگیری از ریزش کوه، اما این تدابیر هنوز نتوانستهاند نگرانی رانندگان را برطرف کنند. بسیاری از کارشناسان حوزه راه و ترابری معتقدند که به دلیل موقعیت جغرافیایی این جاده، نیاز به اقدامات تکمیلی و پایدارتری برای افزایش ایمنی وجود دارد.
شهامت، معاون عمرانی استانداری، اظهار کرده که محور پاتاوه-دهدشت همچنان در اولویت برنامههای توسعهای است و با وجود بهرهبرداری از این مسیر، نواقص آن به طور جدی در حال پیگیری است.
وی همچنین اشاره کرده که برای رفع مشکلات تونلهای این محور، ۱۴۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات نفت اختصاص یافته است. علاوه بر آن، ۱۳۰۰ میلیارد ریال از سوی سازمان برنامه و بودجه برای تکمیل روشنایی تونلها تخصیص داده شده است. اما او هشدار داده که شرکت زیرساخت باید در جذب این اعتبارات تسریع کند تا اجرای پروژههای ایمنسازی دچار تأخیر نشود.
چالشی که هنوز پابرجاست
در حالی که مسئولان از اجرای طرحهای ایمنسازی خبر میدهند، تونلهای محور پاتاوه-دهدشت هنوز با چالشهای ایمنی دستوپنجه نرم میکنند. تصادف اخیر در تونل دمچنار بار دیگر نگاهها را به مشکلات این مسیر معطوف کرد؛ جادهای که قرار بود گرهگشای ترافیک باشد، اما تاریکی، پیچهای خطرناک و ریزش سنگ، آن را به یکی از دغدغههای جدی رانندگان تبدیل کرده است. برای بسیاری از شهروندان که روزانه از این مسیر استفاده میکنند، این نگرانی به یک واقعیت روزمره تبدیل شده است.
با توجه به اهمیت استراتژیک این محور، انتظار میرود که اقدامات ایمنسازی با سرعت بیشتری پیش برود. اما آنچه مشخص است این است که تا زمان تکمیل تمامی اصلاحات لازم، جاده پاتاوه-دهدشت همچنان یکی از مسیرهای پرخطر کشور باقی خواهد ماند.
منبع : ایرنا
- یکسال بعد از افتتاح؛ جاده ملی پاتاوه دهدشت پلیس راه ندارد!
- مجهز شدن تونلهای محور پاتاوه_ دهدشت به سیستم روشنایی ظرف ۴ ماه آینده
- وعده های تکراری و بی نتیجه برای جاده دهدشت _ پاتاوه؛ استاندار : ایرادات برطرف می شود
- روشنایی دائمی تونلهای محور پاتاوه_ دهدشت ۳۰۰ میلیارد اعتبار میخواهد/ آقای رئیس جمهور دوباره آنرا افتتاح کنید!
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
-
قیمت جدید شن و ماسه در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
-
هزینه ماهانه ۴۰۰میلیارد تومانی تأمین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد
-
۱۸۷۷ میلیارد تومان از اعتبارات سال گذشته کهگیلویه و بویراحمد هنوز جذب نشده است
نظرات ارسالی 3 نظر
عیسی شهامت نه کارایی داره و نه علم این کار رو.
پاسخاقای تاج گردون در شبکه استانی تمام واقعیت را در اختیار مردم قرار داد با میزان تخصیص و اعتبار لازم .....اقای موحد رفت شبکه دنا فقط دست ها را تکان میداد وکلمه برفرض بر زبان داشت انگار داشت اول نهضت را درس میداد بی سواد بازی با کلمات ..لری فارسی قاطی و هیچ برنامه ای نداشت ..عرق میکرد و کلمات را ..... میکرد ....اقای دکتر تاج گردون تحصیل کرده کارشناس مجرب با کلاس و مسلط ب امار و مسلط ب زبان فارسی لذت بردم از گرازش کار ایشان ...اقای موحد خودش نمیدونست چی میگه ...چرا رفتی ....هستی .... هم بلد هستی زمانی ک اعتبار نامه تاج گزدون در مجلس مورد حمله رانت خواران اقایان علیرضا زاکانی ودامادش وعده بی سواد دیگر مثل .... قرار گرفت در اهواز ماندنی و خوذت را ب مریضی زدی حال هم نمیرفتی .شبکه دنا...زمانی ک خودت ونوچه ات احمدزاده این جاده را افتتاح کردید هیچ زمان فکر نمیکزدید ک ..... و.... شما توسط مردملی اقای تاج گردون در رسانه استانی بر ملا شود ....اقای موحد برو کلاس فارسی را پاس بدار کم دستات را تکون بده ...اخ وبخت مردم ..هغت دوره نماینده مجلس است فارسی بلد نیست ....ب قول قدیمی ها حریم( زور)ب رانوهاش میزنه راه میره ک بگه من جوان هستم ...
پاسخموحد باید پاسخگو باشد .اقای تاج کردون در رسانه استانی بیان کرد ک ۱۹۹۰میلیارد تومان پول لازم هست ک این جاده تکمیل وتحویل پلیس داده شود ...اقای موحد ونوکرش احمدراده استانذار ...... بخاطز گزارش کار موحد پیرمرد افتتاحش کرد موقع افتتاح موحد همش چرت میزد .......
پاسخ