-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
بایدها و نبایدهای پیشگیری از انتقال ایدز از زبان یک مسئول در کهگیلویه و بویراحمد
آنچه به عنوان اچآیوی میشناسیم، تنها نام یک ویروس است که با انتشار زیاد و تخریب سلولهای ایمنی بدن منجر به بیماری ایدز میشود؛ اما بایدها و نبایدهای پیشگیری از انتقال ایدز چیست؟

«هاشم طاهری» مسئول برنامه ایدز معاونت بهداشتی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه پویش من هم تست HIV می دهم در این استان همزمان با سراسر کشور از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر برگزار می شود، گفت: تعداد مبتلایان به ویروس HIV در این استان همچون سایر استانهای کشور در حال افزایش است و هدف ما این است که از این بیماری پیشگیری شود اما آنچه اهمیت بسیاری دارد، شناسایی به موقع این بیماری است.
وی اظهارکرد: وقتی ویروس HIV وارد بدن انسان می شود، در ابتدا شخص مبتلا شده علائم بارزی ندارد و در بیشتر موارد علائم می توانند شبیه سرماخوردگی و یک تب ساده و بدن درد خود را نشان دهند. اما اگر این ویروس که به گلبولهای سفید علاقه دارد، وارد این گلبولهای خون شده و سیستم ایمنی بدن را درگیر می کند، تکثیر شده و سلولهای ایمنی که همین گلبولهای سفید هستند را از بین میبرد.
مسئول برنامه ایدز معاونت بهداشتی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در صورتی که فرایند از بین بردن سلولهای ایمنی پیشرفت کند و به حدی برسد که تعداد گلبولهای سفید در هر سیسی خون به کمتر از یک هزارتا برسد، فرد دچار ایدز میشود یعنی ویروس HIV بیماری ایدز را ایجاد کردهاست که در این شرایط بدن توانایی مقابله با سایر ویروسها و باکتریها یا دیگر خطرات تهدید کننده سلامت فرد را ندارد.
طاهری تصریح کرد: اما اگر در زمان درگیر شدن ویروس HIV با گلبولهای سفید خون، وجود این ویروس در بدن تشخیص دادهشود، میتوانیم فرد را درمان کرده و از مبتلا شدن او به بیماری ایدز جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: تشخیص به موقع این بیماری باعث میشود به شکل بسیار راحتتری و با استفاده از داروهایی که به صورت رایگان در اختیار فرد مبتلا شده قرار داده میشود، آن را کنترل کنیم. همچنین شناسایی به موقع، زنجیره انتقال این ویروس را قطع میکند و این میتواند مهمترین عامل در جلوگیری از پیشرفت بیماری ایدز در جامعه باشد.
مسئول برنامه ایدز معاونت بهداشتی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: درمورد این بیماری یک انگ اجتماعی رایج است و افراد گمان میکنند کسی که به این بیماری مبتلا شدهاست، لزوما فردی گناهکار است که از لحاظ اخلاقی مرتکب اشتباه شدهاست، اما اگر به راههای انتقال بیماری توجه کنیم، خواهیم دید که در بیشتر مواقع اینطور نیست و به نوعی کل افراد جامعه در معرض ابتلا به این ویروس هستند، پس نباید کسی که با ویروس HIV یا بیماری ایدز درگیر شدهاست را به چشم یک گناهکار یا منحرف ببینیم.
طاهری تاکید کرد: باید تلاش کنیم که برای مردم عادیسازی شود همانطور که فشار خون خود را هر چند وقت یک بار میسنجند، در زمینه ویروس HIV نیز خود را بررسی کنند. پس بهتر است افراد مختلف جامعه هر چند وقت یک بار برای انجام تست HIV مراجعه کنند.
وی با تاکید بر اینکه برای تشخیص این بیماری تستها به صورت محرمانه گرفته شده و نتیجه تنها به فرد آزمایش دهنده گزارش میشود، اظهار کرد: انجام آزمایش و شناسایی زود هنگام مهمترین عامل در ریشهکن شدن بیماری ایدز از جامعه است.
مسئول برنامه ایدز معاونت بهداشتی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: راههای انتقال این بیماری شامل خون و فرآوردههای خونی، انتقال ویروس از طریق مادر به فرزند، و راههای انتقال جنسی میشوند. همینطور در گذشته نیز انتقال ویروس از طریق تزریق زیاد بود اما امروزه آمار در این زمینه کاهش یافتهاست.
طاهری افزود: در حال حاضر راه انتقال جنسی این بیماری شایع شده و لازم است در این زمینه مراقبت بیشتری انجام بگیرد.
وی اظهارکرد: مراکز و پایگاههای سلامت و مراکز کاهش آسیب که در سطح شهر هستند به صورت دائم تستهای جواب سریع برای انجام آزمایش HIV را دارند. همینطور با توجه به اینکه روز جهانی ایدز را در این هفته داشتیم مراکز موقت تست گیری و چادرهای سلامت از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر در سطح استان برپا بوده و تست HIV را برای مراجعه کنندگان انجام میدهند.
مسئول برنامه ایدز معاونت بهداشتی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: به تبع افزایش اعتیاد در این استان، تعداد مبتلایان به بیماری ایدز هم درحال افزایش است و این زنگ خطری است که باید در این زمینه مراقبت بیشتری انجام بگیرد.
طاهری تصریح کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد بیشترین راه انتقال قبلا از طریق تزریق بوده، اما اکنون انتقال از راههای جنسی افراد بیشتری را به این ویروس مبتلا میکند.
وی ادامه داد: گروه سنی مبتلایان به بیماری ایدز در استان کهگیلویهوبویراحمد مشابه رنج سنی کل کشور بین ۲۵ تا ۴۵ سال است، چرا که در این سنین افراد از نظر روابط اجتماعی و جنسی فعالتر هستند و این عامل خطری است که میتواند این بیماری را بیشتر انتقال دهد.
مسئول برنامه ایدز معاونت بهداشتی استان کهگیلویه و بویراحمد در مورد حمایتهایی که برای بیماران مبتلا به ایدز انجام میشود، عنوان کرد: بیمارانی که توسط تست HIV تشخیص داده میشوند به مراکز کاهش آسیب ارجاع داده شده و داروهای این بیماری کاملا رایگان در اختیار آنها قرار داده میشود، همینطور وسایل پیشگیری هر چند ماه یک بار بین این افراد توزیع می شود و همچنین به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس HIV از اطرافیان و تمام اعضای خانواده فرد مبتلا تست این ویروس گرفته میشود.
طاهری تاکید کرد: اقدامات ذکر شده، حمایتهای بهداشتی بودند و سایر نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز از افراد مبتلا به ایدز حمایتهایی انجام میدهند.
وی افزود: از آنجایی که ویروس HIV گلبولهای سفید خون را درگیر کرده و باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی میشود، بدن فرد بیمار توانایی مقابله با ویروسهای خیلی ساده مثل سرماخوردگی را ندارد و شخص مبتلا برای بیماری ساده سرماخودگی باید تا چند ماه بستری شده و تحت مراقبت باشد که این موضوع هزینههای سنگینی را در پی دارد. به همین دلیل بیماران ایدزی به صورت مرتب به دلیل ابتلا به اشکال مختلف بیماریها همچون بیماریهای قارچی، ویروسی یا باکتریایی مراجعه میکنند که هم درمان آنها روند سختی دارد و هم دوره درمان طولانیتری دارند.
مسئول برنامه ایدز معاونت بهداشتی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: از مردم عزیز این استان میخواهیم که دیدگاه خود را نسبت به افراد مبتلا به ویروس HIV یا بیماری ایدز تغیر دهند، از انجام آزمایش ایدز نهراسند و برای اطمینان از سلامت خود، به مراکز و پایگاههای سلامت استان مراجعه کرده و خود را در زمینه این بیماری چک کنند.
منبع: ایسنا
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
-
مشکلات هفت کانون بازنشستگی استان بررسی شد/مهرجو: پیگیری لازم برای افتتاح شعبه بانک رفاه در برخی شهرستانها انجام خواهد شد/ پیگیری لازم برای افزایش سهمیه وام استان خواهد شد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!