-
پروژههای کلنگی!؟ چرا هیچ طرحی برای افتتاح در هفته دولت نیست؟/ به بهانه عرایض نماینده کهگیلویه در شورای اداری استان
علی صاحبی -
۱۹ مرداد؛ روزی برای دلسپردگان واژهها
علی سینا رخشنده مند -
روز خبرنگار و شعری از هوش مصنوعی
علی ضامنی پور -
جامعه ای که خبرنگارانش را حفاظت نکند، محکوم به نابینایی است
یادداشت مخاطبان -
برای آنان که صدای دیگراناند
مریم پارسا -
مدیر شایسته کیست؟
یادداشت مخاطبان -
آمارسازی ، پاسخ گریزی، وسکوت در برابر تخلفات گذشته / از استخدام های فله ای تا آمارهای صوری / دفتر آمار، نه دفتر اقدام / وقتی مدیر ارقام، از واقعیت عقب ماند.
ناشناس -
«غلامرضا پناه» ؛ مدیری از تبار بخشندگی
عنایت شیخی -
مردم آزاری به سبک پزشک متخصص
پیام واحد -
آب هست، اما برای دیگران!!!
سعید صفا دوست
یادداشتی از محسن خرامین؛
مردم؛ "وجود حاضر غایب" در اصلاحات
فعالین و اعضای شبه احزاب و برخی مدیران سابق و حتی بسیاری از جامعه اداری کشور بر این خوش بینی اند که تایید صلاحیت مسعود پزشکیان و شانس پیروزی وی یک فرصت طلایی برای خلق یک دوم خرداد دیگر و موفقیت برای جنبش مردمی است. در این بین یک تردید بزرگ وجود دارد و آن این است که در این وضعیت مردم در کجا ایستاده اند ؟

اَفتونیوز| “ محسن خرامین” روزنامه نگار و دکترای علوم سیاسی در یادداشتی نوشت:
فرض "جنبش مردمی" بدون مردم همانند فرض انسان بدون جسم و تن است. جهان مدرن پر است از این "پر از خالی" های پارادوکسیکال که ابتدایی ترین نتیجه آن سیاست زدایی از جهان امروز است. مرور تاریخچه آنچه در عرصه اجتماعی و سیاسی ایران " اصلاحات " خوانده می شود بیانگر حرکت و فعال شدن خواست مردم دست کم از انقلاب مشروطه تاکنون است. حرکتی پر از فراز و فرود، ناکامی، رفت و برگشت و در نهایت تکرار و امید، امید و امید.
کنش سیاسی و حتی فعالیت های روزمره سیاست که خواه و ناخواه حول دکان قدرت و در درجه ای پایین تر فتح مناصب و جایگاه های سیاسی می باشد نیز برکنار از اصل جنبش نبوده و نمی تواند باشد. هر چند این موضوع همواره بیشترین آسیب ها را به ذات جنبش ( اگر برای جنبش ها ذاتی قائل باشیم که همانا خواسته های مردم است ) وارد کرده است.
اتفاقات سیاسی و اجتماعی گاهی می توانند نقش میانجی را در مسیر حرکت یک جنبش ایفا نمایند و فرصت و حتی ضد فرصتی را در مقابل جنبش ها قرار دهند.
اکنون در آستانه یک انتخابات در سطح ریاست جمهوری سوال این است که آیا آنچه این روزها پیش آمده است یعنی تایید صلاحیت یک نامزد اصلاح طلب، یک فرصت برای جنبش اصلاحات است و یا بر عکس دقیقه ای است که ممکن است به انحراف و یا بدنامی جنبش منجر شود.
فعالین و اعضای شبه احزاب و برخی مدیران سابق و حتی بسیاری از جامعه اداری کشور بر این خوش بینی اند که تایید صلاحیت مسعود پزشکیان و شانس پیروزی وی یک فرصت طلایی برای خلق یک دوم خرداد دیگر و موفقیت برای جنبش مردمی است. در این بین یک تردید بزرگ وجود دارد و آن این است که در این وضعیت مردم در کجا ایستاده اند ؟ و آیا مردم نیز همین گونه به اتفاقات نگاه می کنند؟ مهم تر اگر مردم این گونه نگاه نمی کنند و به تبع عدم همراهی را پی گرفتند استقبال سرد مردم یک شکست برای جنبش مردمی و مطالبات مردم خواهد بود یا خیر؟
اگر همراهی شکل گرفت ممکن است یک فرصت دیگر حتی محدود در مسیر گذار باشد ولی هرگز مشخص نیست این اتفاق جامعه را به سمت تثبیت و تقویت توسعه و دموکراسی حرکت دهد و یا بالعکس تعاقب آن واکنشی اقتدارگرایانه در پی داشته باشد.
در نقطه مقابل نیز بنظر می رسد مردم هم حضور نداشته باشند خروجی و برآیند چیزی نیست که تحت عنوان شکست جنبش ثبت شود چرا که کنش مردم به اتکای جمعی بودن و وجود نوعی خواست در پشت آن بیانگر استمرار جنبش و موقعیت شناسی آن است و اصل نیز با تصمیم و خواست مردم در هر شکلی است.
عدم حضور در بادی امر اگر چه نامزد منتسب به جنبش را ناکام خواهد گذاشت اما خطر بزرگتر متوجه سیاست در کشور است که دامن اصلاح طلب را زود و اصولگرا را دیر گرفته و خواهد گرفت.
نه حضور در انتخابات و حتی پیروزی پزشکیان می تواند یک دوم خرداد دوم باشد و نه غیاب آنها به استبداد صغیر منجر خواهد شد. بلکه مجاورت مردم و اصلاحات است که مسیر خود را فارغ از احکام ستادی و سهم خواهی افراد تکراری در ستادها دنبال می کند و مردم چه با حضور خود در صحنه رویداد انتخابات و چه در اشکال و سطوح دیگر پیام ها و تاثیرات خود را صریح و ضمنی اعلام و جاری می نمایند.
مردم هر کدام تشخیص مربوط به خود را برای شرکت و یا عدم شرکت در رویداد پیش رو دارند و نیازی به توضیح و توجیه از ناحیه دیگران نیست که دلایل و پاسخ های احتمالی بسته به "تجربه شوک" هر فرد به تعبیر والتر بنیامین به تصمیمی منتج خواهد شد که آخرالامر در هر حالتی نمود یک آگاهی- عصیان و عصیان - آگاهی جورج اورولی خواهد بود.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 مشکل توزیع کود یارانهای در کهگیلویه و بویراحمد مرتفع شد
- 2 کاهش ۱۸ درصدی سرقت در کهگیلویه
- 3 شهرک صنعتی خورشیدی در کهگیلویه و بویراحمد افتتاح می شود
- 4 کشف ۳۰۸ کیسه آرد قاچاق در کهگیلویه وبویراحمد
- 5 مدیرعامل آبفا استان: تکمیل تصفیهخانه دهدشت ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
- 6 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 7 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 8 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
-
گزارش عملکرد یکساله «تاجگردون» در روز تجلیل از خبرنگاران/ از سرمایهگذاری کلان در گچساران و باشت تا حواشی شهرداری دوگنبدان/ جزییات و تصاویر
-
پتروشیمی چرام و پالایشگاه بهمئی مجوزات لازم را دارند/ اولویت دهدشت، بیمارستان است/ اتحاد در کشور در تاریخ بینظیر بود/ یک تجلیل ماندنی
-
مدیرکل انتقال خون: در شاخصهای اهدای خون جزو سه استان برتر کشور هستیم/ مشارکت پایین جوانان و بانوان چالش اصلی اهدای خون است
-
مسئولیت جوان هماستانی در صنعت نفت و گاز + عکس
-
امضای تفاهمنامه همکاری میان هلدینگ خلیجفارس و بانک رفاه/ تأمین مالی طرحهای صنایع پلیمر گچساران و پتروشیمی دهدشت در اولویت اول همکاری
-
هیئت رئیسه شورای شهر دوگنبدان انتخاب شدند/ جزییات
-
مهار آتشسوزی در مرکز ضایعاتی دوگنبدان با تلاش آتش نشانان
-
ضارب خیابانی بانوی گچسارانی دستگیر شد
-
کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ ایستگاه شتابنگار زلزله نسل جدید راهاندازی کرد
-
رفع ابهام رئیس اورژانس استان از تعطیلی موقت یک پایگاه در زیلایی
نظرات ارسالی 1 نظر
درود بر شرف و شجاعت دکتر محسن عزیز و خوش سخن که دردنامه ی مردم سرزمینم ایران را به رشته تحریر درآورد .... جوان تر که بودیم حس مسئولیت پذیری اجتماعی مرا وادار میکرد تا جهت روشن شدن افکار مردم عزیز کشور و به خصوص مردم نجیب و مظلوم شهر و دیارمان هرآنجا که لازم میدانستم از حق دفاع کرده ، یا از ناحق برائت جسته و انتقادهای سازنده ای را به زبان ساده بنویسم . چند سالی بود که بدلیل فاصله گرفنن از این فضا انگیزه ای برای خواندن هم نداشتم تا اینکه امروز دو مطلب بطور اتفاقی خواندم و لذت بردم . یکی نوشته جامع و دلسوزی تان برای مردم و دیکری تحلیل و تفسیر هجیر تشکری که شمارا ترغیب میکنم به خواندن آن .... اصل سخن اینکه چند روزی قصد داشتم دقیقا همبن موضوع حضرتعالی را قلم بزنم و از جماعتی که برای رسیدن به منافع خویش و نه بر اساس قانون اساسی و شرع و عرف سعی در قانع کردن مردم در جهت خاص را دارند شدیدا انتقاد کنم . اما شما جامع و کامل انچه رل گفتنی بود ، گفتید منتظر نقد و نظرات زیبای بعدی تان هستم . با احترام سعادت آقایی
پاسخ