-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
آشفتهبازار اطلاعرسانی از سقوط بالگرد رئیس جمهور
باید در حوادثی شبیه به سقوط بالگرد رئیس جمهور یک مرجع اطلاعرسانی واحد داشته باشیم تا اطلاعاتی که لازم است را در اختیار مردم قرار دهد. الزاما نیازی نیست تمام اطلاعات را هم بگویند چون در حوادث مختلف ممکن است اطلاعاتی باشد که گفتن آنها ضرری داشته باشد. همین مرجع میتواند تشخیص دهد چه اطلاعاتی و با چه کیفیتی در اختیار مردم قرار بگیرد.

محمد رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه شرق، در گفتوگو با انصاف نیوز گفت در پوشش خبری رسانههای غیردولتی از حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور محدودیتی وجود داشته از جمله اینکه باید فقط اخبار رسمی را پوشش میدادند و اخبار رسمی هم به بعد خاصی از این اتفاق پرداخته که کافی نیست. اکبر منتجبی، سردبیر روزنامه سازندگی، نیز اطلاعرسانی در مورد سقوط بالگرد را بسیار آشفته میداند.
اپیدمی حس وظیفهی همگانی برای اطلاعرسانی
محمد رحمانیان، مدیرمسئول شرق، میگوید وجود یک مرجع اطلاعرسانی واحد در کشور ما به آرزو بدل شده است. او اضافه کرد که در چنین شرایطی معمولا بسیاری احساس مسئولیت میکنند؛ اطلاعرسانی میکنند و بعضا هم این اطلاعرسانیها مغشوش است. رحمانیان تاکید کرد: متاسفانه این امر در کشور اپیدمی شده است.
فقدان مرجع واحد اطلاعرسانی
رحمانیان گفت: باید در حوادثی شبیه به سقوط بالگرد رئیس جمهور یک مرجع اطلاعرسانی واحد داشته باشیم تا اطلاعاتی که لازم است را در اختیار مردم قرار دهد. الزاما نیازی نیست تمام اطلاعات را هم بگویند چون در حوادث مختلف ممکن است اطلاعاتی باشد که گفتن آنها ضرری داشته باشد. همین مرجع میتواند تشخیص دهد چه اطلاعاتی و با چه کیفیتی در اختیار مردم قرار بگیرد.
خودمان حواسمان هست
او همچنین در مورد برخورد با رسانههایی جز رسانههای دولتی در جریان اطلاعرسانی همین حادثه نیز گفت: خیر. من فکر میکنم رسانههای شناسنامهدار خودشان حواسشان جمع بوده که به گونهای اطلاعرسانی کنند که نه مراجع رسمی برخوردی کنند و نه مخاطبان ناراحت شوند. به باور آقای رحمانیان رسانههای مستقل و غیردولتی در این حادثه عملکرد قابل دفاعی داشتهاند.
رحمانیان پوشش خبری صداو سیما را نیز در مجموع بهتر از گذشته و قابل دفاع میدانست. او البته به اشتباه این رسانه در دعوت از کارشناسانی که خارج از سیاستهای رسمی صحبت کردند نیز اشاره کرد: کارشناسی آمده بود و راجع به یک کشور همسایه حرفی زد که وجاهت نداشت چرا که الآن هنوز چیزی در مورد این حادثه مشخص نشده است. حرف همین کارشناس ممکن است واقعا آسیبی به امنیت ملی ما بزند.
صداوسیما، سوگواری یک شکل و یکرنگ
این روزنامهنگار در پاسخ به این سوال که «آیا درصد سوگواری برنامههای صداوسیما زیاد نبوده؟ و یا نمیتوانند به شکل دیگر و متفاوتی به موضوع بپردازند؟» نیز گفت: ظاهرا اینها یک ژانر را بیشتر بلد نیستند. ژانرهای دیگری هم برای پرداختن به اینگونه مسائل هست. خب پرداختن به موضوعات دیگری مانند خود آن بالگرد، هواشناسی و… هم ممکن بود.
رسانههای مستقل داخلی دست به عصا پیش رفتند
در پاسخ به سوال دیگر در مورد چرایی نپرداختن رسانههای مستقل داخلی به دیگر ابعاد این حادثه نیز گفت: بخشی از رسانههای داخلی دست به عصا پیش میروند و دچار محدودیتند و بخش دیگر احتمالا کمبود کارشناس و خبرنگار حرفهای دارند.
رحمانیان در مورد وجود محدودیتی خاص برای رسانههای داخلی در پرداختن به این حادثه نیز گفت: بله، در پرداختن به این مسئله نیز محدودیتی وجود داشت. اعلام کرده بودند که فقط اخبار رسمی پوشش داده شوند و خب اخبار رسمی همین بود که میبینید.
آشفتهبازار اطلاعرسانی در حوادث
اکبر منتجبی اطلاعرسانی در جریان این حادثه را بسیار آشفته و بد میدانست. او شرایط را اینطور توصیف میکرد که در این شرایط همه خود را مسئول و در جایگاهی میبینند که خبررسانی کنند یا نظر بدهند. منتجبی اضافه کرد: در خصوص بالگرد رئیس جمهور چندین بار خبر نادرست شنیدیم؛ روزنامه کیهان گفت رئیس جمهور سالم است، دیگری گفت آقای آل هاشم خود را پرت کرده است، گفتند کادر پرواز تماس گرفته است و… همهی اینها در حالی بود که با توجه به شدت سانحه احتمالاً همهی افراد در همان دقایق اولیه دچار آسیب جدی شده بودند. تمام این آشفتگیها نشان داد ما فاقد بستههای اولیهی خبری بودهایم.
اطلاعرسانی در زمان حادثه را بر عهدهی «یک» نفر بگذارید
او تاکید میکرد در چنین شرایطی همانطور که روزنامهنگاران باید روزنامهنگاری بحران را یاد گرفته باشند دولت و مراجع ذیربط هم باید آشنا به این مبحث باشند و تمام اطلاعرسانی تنها توسط یک شخص مسئول با جایگاه حقوقی بالا صورت بگیرد. اما آنچه اتفاق افتاد این بود که معاون اجرایی، وزیر کشور، رئیس هلال احمر، وزیر بهداشت، رسانههای مختلف از زاویهی خودشان و… صحبت کردند.
چنین حوادثی محل آزمایش گروههای اطلاعرسانیست
سردبیر روزنامه سازندگی میگوید امکان اطلاعرسانی بهتر حتی با در نظر گرفتن شرایط حادثه یا ابعاد امنیتی موضوع نیز وجود داشته است و اتفاقا چنین بزنگاههایی محل تفاوت تیم اطلاعرسانی حرفهای و آماتور است. او مجدد تاکید کرد که اگر تنها یک نفر مسئولیت امر را بر عهده میگرفت از بعد امنیتی هم شرایط بیشتر تحت کنترل بود تا جامعه نه به سمت هیجان و نه به سمت امید واهی برود. منتجبی شوکی که در ساعات اولیه برای مراکز اطلاعرسانی دولت به وجود آمد را دلیل این آشفتگی میدانست.
اکبر منتجبی میگوید برخوردی با رسانهها در خصوص اطلاعرسانی این حادثه صورت نگرفته و فقط دادستانی یک اطلاعیه داده است که با خبرنگارانی که در فضای مجازی شایعاتی را منتشر میکنند ممکن است برخوردی صورت بگیرد که این هم نگاه اصلی بر جعل اخبار بود.
این روزنامهنگار میگوید قیاس تجربهای مانند کرونا و اطلاعرسانی در مورد آن قابل قیاس با این موضوع نیست چرا که آن تجربهای بلندمدت بوده و سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی تجربهای ناگهانی و همراه شوک. پیشنهاد او این بود که در چنین شرایطی بلافاصله کسی در ردهی معاون اول رئیس جمهور وارد شود و وزیری که بیشتر درگیر موضوع است را برای اطلاعرسانی معرفی کند تا جلوی گمانهزنیها و شایعهپراکنی گرفته شود.
- بازداشت یک فرد مرتبط با حاشیه های بعد از سقوط بالگرد
- تیتر خبرساز روزنامه اعتماد در پی حادثه بالگرد رئیس جمهور
- واکنش حسن روحانی به سانحه بالگرد حامل ابراهیم رئیسی
- معاون اجرایی رئیس جمهور: با 2 نفر از سرنشینان بالگرد رییس جمهور ارتباط گرفتیم
- (اینفوگرافیک) بالگرد حامل ابراهیم رئیسی از چه نوعی بود؟
- جدیدترین اخبار از سانحه بالگرد رئیس جمهور/ بروز رسانی می شود
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
-
مشکلات هفت کانون بازنشستگی استان بررسی شد/مهرجو: پیگیری لازم برای افتتاح شعبه بانک رفاه در برخی شهرستانها انجام خواهد شد/ پیگیری لازم برای افزایش سهمیه وام استان خواهد شد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!