-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
آیا حقآبه کهگیلویه و بویراحمد گرفته شد؟
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: تخصیص آب لازم را برای توسعه بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت و شرب گرفتهایم و باید برای استفاده بهینه تدبیری کنیم.

آرش مصلح در گفتوگو با خبرنگاران در یاسوج، اظهار داشت: نظام تخصیص آب کشور و یا سهمیه آب برای هر منطقه در وزارت نیرو بر اساس قوانین بالادستی در قالب نظام حوضه آبریز تعریف شده و این یعنی اینکه سهم هر استان را در حوزههای آبریزی که در محیط و جغرافیای استان واقع است تعریف کردهاند.
وی عنوان کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد ما هم حوضه کارون بزرگ را داریم که شهرستانهای بویراحمد، دنا و بخشی از مارگون و حوضه آبریز زهره - جراحی شهرستانهای چرام، کهگیلویه، لنده، بهمئی و گچساران و باشت و بخشی از مارگون هستند و مناطق کهگیلویه، لنده و بخشی از چرام در زیر حوزه مارون و جراحیاند که تخصیصی بهاندازه ۳۴۹.۴ میلیون مترمکعب در سال دارا است.
مصلح با بیان اینکه شهرستان چرام هم بخشی از آن در حوزه زهره هندیجان است که باز سهم خودش را از آن حوضه دارد، افزود: ۳۴۹.۴ میلیون مترمکعب یعنی اینکه ما در طول سال میتوانیم از منابع آب سطحی و زیرزمینی این میزان آب را برای شرب، صنعت و کشاورزی مصرف کنیم.
وی با طرح این سؤال که چه اقداماتی برای مصرف این حجم آب در طول سنوات گذشته یعنی بعد از پیروزی انقلاب صورت گرفته است؟ گفت: به واقع طرحهای توسعه منابع آب و استفاده از منابع آب شکل گرفت و آغاز شد. تاکنون ۱۰۲۳ مجوز حفر و بهرهبرداری چاه برای شرب، صنعت و کشاورزی در شهرستانهای کهگیلویه، چرام و لنده صادر کردهایم.
مصلح بیان کزد: ۷۱۰ مجوز برداشت از رودخانهها، چشمهها و منابع آب سطحی صادر شده است و ۳۰ مجوز برای طرحهای پرورش ماهی، آبمعدنی و کارخانههای شن و ماسه صادر شده و شبکه آبیاری و زهکشی چرام بیش از هزار هکتار را هدفگذاری کرده و ایستگاههای پمپاژ با سطح زیر کشت بین ۱۰۰ تا هزار هکتار همچون ایستگاه پمپاژ شمسآباد چرام، ایستگاه پمپاژ دشت بن در لنده، آب لش در لنده و در منطقه کلات دشمن زیاری و ...تعریف شده است.
وی ادامه داد: مجوزهایی نیز صادر شده که در حال ساختاند مثل ایستگاه پمپاژ در دیشموک که حدود هزار هکتار از اراضی رودخانه سمه صادر شده و طرحهایی همچون سد سرپری، طرح انتقال آب از رودخانه مارون از اراضی دهدشت غربی به وسعت ۵۵۵۵ هکتار، سد کوهبرد که توسط مجموعه جهاد کشاورزی مجوز داده شد.
مصلح خاطرنشان کرد: مطالعات نهایی سد آبریز هم در حال اجرا و اعتقاد داریم با اجرای این طرحها بخش زیادی از اهداف شرب، صنعت و کشاورزی این سه شهرستان تأمین میشود و همینالان ۱۷ میلیون مترمکعب از آب شرب تصفیه شده سد کوثر برای شهرستانهای چرام، کهگیلویه و لنده و ۳۰۰ روستا هم با پیشرفت ۶۵ درصد در حال اجرا است.
وی این را هم گفت که این موارد نشان میدهد که سیاستمداران و برنامهریزان منابع آب در وزارت نیرو یک هدفگذاری کردهاند برایآنکه تخصیصی را که به این شهرستانهای نامبرده اختصاص دادهاند از این تخصیص سناریوپردازی و ایدهپردازی کنند و روشهای تأمین آب را تأیید و به مرحله اجرا رساندند و یعنی اینکه آب شرب شهرستانهای کهگیلویه، چرام و لنده را به میزان ۱۷ میلیون مترمکعب را از سد کوثر پیشبینی کردند و تعریف شد و اجرا کردند.
مدیرعامل آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: مابقیاش که ۱۶ میلیون مترمکعب بوده و از سد آبریز هدفگذاری کردهاند. برای کشاورزی ۴۹.۵ میلیون مترمکعب از این نیاز ۵۵۵۵ هکتار اراضی کهگیلویه را از رودخانه مارون در قالب طرح دهدشت غربی هدفگذاری کردهاند و به مرحله اجرا رفته و در حال کار است.
مصلح بیان کرد: ۲۰ هزار هکتار از اراضی مستعد در شهرستانهای یاد شده از طریق سد آبریز با تخصیص ۹۵ میلیون مترمکعب پیشبینی کردهاند، ۲۴ میلیون مترمکعب از نیاز صنایع منطقه مثل شهرکهای صنعتی و پتروشیمی شماره ۲ دهدشت، شهرکهای صنعتی بردیان، کارخانه سیمان تنگ سپو و آجر را از طریق سد آبریز پیشبینی کردهاند. نیاز فعلی پتروشیمی دهدشت را از طریق سد مارون پیشبینی کردهاند و اکنون هم در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: معدن فسفات چرام، آهک هیدراته و اسید فسفریک چرام را از طریق تخصیص سد کوثر برداشت از مخزن پیشبینی کردهاند که اکنون در حال اجرا بوده و امسال هم تکمیل میشود، اراضی شمسآباد چرام را تا حدود هزار هکتار از طریق سد کوثر و برداشت مستقیم از دریاچه پیشبینی کردهاند که اکنون بخش زیادی از آن در حال بهرهبرداری است.
مصلح یادآور شد: ایستگاه پمپاژ دشت بن و آب لش و کلات دشمن زیاری را از طریق رودخانه مارون پیشبینی کردهاند که اکنون در حال اجرا و در حال بهرهبرداری است، تأمین آب شرب دیشموک، چاروسا و روستاهای اطراف تا مرز ۷۶ هزار نفر را از طریق رودخانه سمه پیشبینیشده که تخصیص آن اخذ شده و اکنون هم پروژه در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه یک هزار هکتار از اراضی مستعد دیشموک را از همین رودخانه مجوز داده شده و در حال اجرا است، افزود: سد سرپری برای ۴۵۰ هکتار و سد کوهبرد برای ۴۵۰ هکتار پیشبینیشده است و سد کوهبرد تمام شده و در حال اجرای شبکه بوده و سد سرپری هم با پیشرفت ۶۵ درصد در حال اجرا است.
مصلح با بیان اینکه علاوه بر اینها ۲ طرح تغذیه مصنوعی و کنترل سیلابها در کلاچو توسط آب ممنطقهای ایجاد شده است، تصریح کرد: این نسخهای است که برای منابع آب شهرستانهای کهگیلویه، چرام و لنده دیده شده و مطالعات تأمین آب از طریق رودخانه موگرمون برای لنده هم اکنون توسط یک مشاور در حال انجام است.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!