-
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور -
تحلیلی از عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان
در گفت و گو با استاد علوم سیاسی؛
چرا برخی از نمایندگان پیشین در این دوره از انتخابات رأی نیاوردند؟
در انتخابات یازده اسفند ۱۴۰۲ در کهگیلویه و بویراحمد، شاهد تغییرات قابل توجهی در الگوهای انتخابی بودیم که تأثیر مستقیمی بر ترکیب نمایندگان این استان داشته است. این تغییرات در الگوهای انتخابی نشاندهنده نیاز مردم به تنوع و ارتقاء کیفیت نمایندگان برای رسیدن به اهداف توسعهای و اجتماعی بیشتر است.

انتخابات یازدهم اسفند در استان کهگیلویه و بویراحمد با شور و نشاط و مشارکت بالا برگزار شد. در این دوره شاهد تنوع کاندیداها، فضای باز رسانهای و رقابت واقعی بودیم. مردم با رأی خود پیامهای مهمی را به مسئولان و نمایندگان خود دادند.
در این گفت و گو، خبرنگار ایرنا با دکتر سید حمدالله اکوانی، استاد علوم سیاسی دانشگاه یاسوج، به بررسی ابعاد مختلف انتخابات یازدهم اسفند در استان کهگیلویه و بویراحمد پرداختهاست.
وی از اساتید علوم سیاسی دانشکده علوم انسانی دانشگاه یاسوج است که به تدریس در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری میپردازد و تاکنون مقالات متعددی در حوزه علوم سیاسی تألیف و ترجمه کردهاست.
لطفاً برداشت خود را از انتخابات یازده اسفند در استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کنید.
اکوانی: انتخابات یازده اسفند در استان کهگیلویه و بویراحمد در دو حوزه مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری برگزار شد. در هر دو حوزه شاهد مشارکت بالا و رقابت واقعی بودیم.
در حوزه انتخابات مجلس شورای اسلامی، تنوع کاندیداها، فضای باز رسانهای و رقابت واقعی حاکم بود. تنوع کاندیداها از نظر سوابق، تخصص، گرایشهای سیاسی و قومیتی در این دوره وجود داشت. این تنوع به افزایش شور و نشاط انتخاباتی و مشارکت بیشتر مردم کمک کرد.
فضای باز رسانهای و نقد عملکرد نمایندگان در این دوره از انتخابات به طور قابل توجهی در استان افزایش یافته بود. این موضوع باعث شد تا مردم با آگاهی بیشتری در انتخابات شرکت کنند و به کاندیداهای اصلح رأی بدهند.
رقابت بین کاندیداها در اکثر حوزههای انتخابیه استان واقعی و نفسگیر بود. این موضوع باعث شد تا کاندیداها برای جلب نظر مردم برنامههای خود را به طور دقیق ارائه کنند و وعدههای واقعی بدهند.
در حوزه انتخابات خبرگان رهبری آیتالله ملکحسینی که وی فقیهی برجسته و مورد احترام مردم استان است در این دوره از انتخابات با رأی قاطع مردم به عنوان نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.
به نظر شما این انتخابات و نتایج آن چه پیامی داشت؟
اکوانی: مردم با رأی خود در انتخابات یازدهم اسفند چند پیام مهم را به مسئولان و نمایندگان خود تقاضای تغییر، نگاه توسعهمحور، نفی نزدیک بینی سیاسی و بهبود عملکردها را خواستار شدند.
مردم از وضعیت موجود ناراضی بودند و خواستار تغییر رویهها و عملکردها بودند. مردم خواهان نمایندگانی بودند که نگاه توسعهمحور داشته باشند و برای حل مشکلات اساسی استان تلاش کنند. مردم از نمایندگانی که به جای پرداختن به مسائل کلان استان در امور جزئی و محلی دخالت میکردند، ناراضی بودند. مردم از نمایندگان خود انتظار دارند که به وعدههای خود عمل کنند و برای حل مشکلات مردم تلاش کنند.
چرا برخی از نمایندگان پیشین در این دوره از انتخابات رأی نیاوردند؟
اکوانی: عدم تطابق عملکرد برخی از نمایندگان با انتظارات مردم، تمرکز بر روشهای سنتی و نزدیکبینی سیاسی، مداخله در امور محلی جزئی، و عدم نگاه توسعهمحور از جمله دلایل تک دورهای شدن برخی از نمایندگان بود.
عملکرد برخی از نمایندگان با انتظارات مردم همخوانی نداشت. برخی نمایندگان به جای تمرکز بر مسائل کلان و توسعهای استان، به دنبال کسب منافع زودگذر گروهی و باندی بودند و در امور محلی جزئی دخالت میکردند. آنها نگاه توسعهمحور نداشتند و به دنبال حل مشکلات اساسی استان نبودند.
عواقب این عدم تطابق، تک دورهای شدن این نمایندگان، نارضایتی عمومی و کاهش اعتماد عمومی بود. مردم به دلیل نارضایتی از عملکرد این نمایندگان، در انتخابات بعدی به آنها رأی ندادند. همچنین، عملکرد این نمایندگان باعث نارضایتی و کاهش اعتماد مردم به وعدههای آنها شد.
به نظر شما نمایندگان منتخب باید به چه سمتی حرکت کنند؟
اکوانی: اولویت اصلی نمایندگان منتخب در این دوره باید تمرکز بر توسعه استان باشد. اولین گام در مسیر توسعه استان، برنامهریزی بلندمدت و جامع است. نمایندگان باید با مشورت با متخصصان و صاحبنظران، برنامهای جامع برای توسعه استان تدوین کنند که در این برنامه، به همه ابعاد توسعه از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیرساختی توجه شود.
مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از قوای مهم نظام، از ظرفیتهای بالایی برای قانونگذاری و نظارت برخوردار است. نمایندگان استان باید از این ظرفیتها برای تصویب طرحها و لوایح راهبردی در راستای توسعه استان استفاده کنند. همچنین، نظارت مؤثر بر عملکرد دستگاههای اجرایی استان، از دیگر وظایف مهم نمایندگان است که باید با جدیت دنبال شود.
برای توسعه استان، نیاز به منابع و امکانات است. نمایندگان استان باید با رایزنی و تعامل با دولت و سایر نهادها، تلاش کنند تا منابع و امکانات ملی به سمت استان هدایت شود.
با توجه به افزایش سطح تحصیلات و دسترسی به رسانهها، مردم چه انتظاری از نمایندگان خود در این دوره دارند؟
اکوانی: با توجه به افزایش سطح تحصیلات و دسترسی به رسانهها، مردم در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی انتظاراتی فراتر از دورههای گذشته از نمایندگان خود دارند. آنها خواهان حضور نمایندهای در تراز ملی هستند که نگاهی توسعهخواهانه به مسائل استان و کشور داشته باشد.
در صدر این انتظارات، توجه به مسائل کلان استان و کشور است. مردم از نمایندگان خود انتظار دارند که به جای پرداختن به مسائل جزئی و محلی، به دنبال حل مشکلات اساسی استان و کشور باشند. مسائلی مانند اشتغالزایی، رونق تولید، رفع موانع اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت مردم، و حفظ و ارتقای جایگاه ایران در عرصه بینالملل از جمله این موارد هستند.
ارتباط مستمر و شفاف با مردم، از دیگر انتظارات مردم از نمایندگان خود است. مردم خواهان آن هستند که نمایندگانشان به طور منظم با آنها ارتباط برقرار کنند، گزارش عملکرد خود را به اطلاع مردم برسانند، و از نظرات و پیشنهادات آنها در تصمیمگیریها استفاده کنند. شفافیت در عملکرد و پاسخگویی به مردم، اعتماد عمومی را افزایش میدهد و زمینه را برای مشارکت مردم در تصمیمگیریها و حل مشکلات فراهم میکند.
پاسخگویی در قبال عملکرد، از دیگر وظایف مهم نمایندگان است. مردم حق دارند از عملکرد نمایندگان خود آگاه باشند و از آنها در مورد وعدهها و برنامههایشان سوال کنند. نمایندگان باید به طورمستمر گزارش عملکرد خود را به مردم ارائه کنند و در قبال عملکرد خود پاسخگو باشند.
علاوه بر این، مردم از نمایندگان خود انتظار دارند که در عمل به وعدههای خود صادق باشند و اخلاقمداری را سرلوحه کار خود قرار دهند. مردم به نمایندهای که به وعدههای خود عمل میکند، در غم و شادی مردم شریک است، و از بیتالمال و حقوق مردم دفاع میکند، اعتماد میکنند.
انتظارات مردم از نمایندگان در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، نشاندهنده بلوغ سیاسی و مطالبهگری مردم است. مردم خواهان مجلسی کارآمد، پاسخگو و در تراز انقلاب اسلامی هستند. امید است که نمایندگان منتخب با درک صحیح از انتظارات مردم، تمام تلاش خود را برای حل مشکلات و توسعه استان و کشور به کار گیرند.
انتخابات یازدهم اسفند در استان کهگیلویه و بویراحمد با مشارکت بالا و رقابت واقعی برگزار شد. مردم با رأی خود خواستار تغییر رویهها و نگاه توسعهمحور از سوی نمایندگان خود بودند.
اولویت اصلی نمایندگان منتخب در این دوره باید تمرکز بر توسعه استان باشد. آنها باید برای تحقق این امر، برنامهریزی بلندمدت و جامعی داشته باشند، از ظرفیتهای مجلس برای تصویب طرحها و لوایح راهبردی استفاده کنند، بر عملکرد دستگاههای اجرایی استان نظارت مؤثر داشته باشند، و تلاش کنند تا منابع و امکانات ملی به سمت استان هدایت شود.
با توجه به افزایش سطح تحصیلات و دسترسی به رسانهها، مردم در این دوره انتظارات بیشتری از نمایندگان خود دارند. آنها خواهان حضور نمایندهای در تراز ملی هستند که نگاهی توسعهخواهانه به مسائل استان و کشور داشته باشد، به جای پرداختن به مسائل جزئی و محلی به دنبال حل مشکلات اساسی استان و کشور باشد، با مردم ارتباط مستمر و شفاف داشته باشد، در قبال عملکرد خود پاسخگو باشد، و در عمل به وعدههای خود صادق باشد و اخلاقمداری را سرلوحه کار خود قرار دهد.
چالشهای پیش روی نمایندگان منتخب در این دوره شامل وضعیت اقتصادی، مسائل اجتماعی، فرایند قانونگذاری، و پاسخگویی به مردم است.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
«ضرغامپور بویراحمدی» مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد شد/ عکس
-
خداحافظ کاپیتان/ گزارش تصویری از مراسم تشییع و خاکسپاری اسطوره فوتبال استان در دهدشت
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
-
قیمت جدید شن و ماسه در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
نظرات ارسالی 1 نظر
پس چرا در کهگیلویه آقای .... ۷ دوره هست که به مجلس راه پیدا میکنه استاد جاااااان؟؟؟
پاسخ