-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
یادداشتی خطاب به هدایتخواه؛
اظهارات شما نمک بر همه زخمهایمان است/ عامل فقر تقوای ما کیست؟!
عامل فقر تقوای ما کیست یا چیست؟ چرا در نظامی که از صدر تا ذیلش را دینداران مدیریت میکنند،خروجیاش شده است انسانهای به قول حضرتعالی بی تقوا؟ با اینهمه دستگاههای عریض و طویلی که تبلیغ دین میکنند و با این حجم گردش مالی و بودجههای کلانی که به آنها اختصاص می یابد، چرا الان نقش دین اینهمه کمرنگ میشود که در یک جامعه دینی و با ارزشهای سنتی و عشایری، نرخ خودکشی دو برابر میانگین جهانی است؟

اَفتونیوز| ایرج اقبال فر از مخاطبان این پایگاه خبری در یادداشتی خطاب به ستار هدایتخواه نوشت: دایره دردها در دیار ما روز به روز تنگتر میشود. این تراکم گستاخانه درد و این حجم ناملایمات و گرفتاریها همه را کلافه کرده است. فقر و بیکاری کم بود، خشکسالی هم به آنها افزوده شد. تصادفات جادهای کافی نبود، خودکشی هم افسار گسیخت و شهر به شهر و روستا به روستا و خانه به خانه میتازد و جان جوان و غیر جوان و زن و مرد را میستاند. چون سیل به جامعه هجوم برده است و دارا و ندار را از سر راه بر میدارد و چون آتش زبانه میکشد و خشک و تر را با هم میسوزاند و میگدازاند.... دردناک است این حجم انبوه از درد. گویی نافمان را با درد بریدهاند. گویی دفتر سرنوشتمان را درد ورق میزند. انگار تاریخی قطور در یک جغرافیای دردیم.
در این میان اما برخی اظهار نظرها، چون نمک بر همه زخمهامان است. مثل طعم تلخ زهری که آن جوان کهگیلویهای نوشید تلخ است. مثل زبانه آتشی که آن زن جوان را در کام مرگ فرو برد سوزناک است و مثل طنابی که کودکی خردسال را خفه کرد، راه را بر نفس میبندد.
در تازهترین این نمک پاشیها، اظهارات جناب دکتر هدایتخواه بود که بخشی از خودکشیها را ناشی از فقدان تقوا دانست.
گیریم که راست میگفت این استاد معارف اسلامی. یکی نبود بپرسد که حضرت استاد، فقدان تقوی ناشی از چیست؟ چرا باید در مملکتی که نظاماش اسلامی است، تقوا اینچنین کمرنگ باشد؟
عامل فقر تقوای ما کیست یا چیست؟ چرا در نظامی که از صدر تا ذیلاش را دینداران مدیریت میکنند، خروجیاش شده است انسانهای به قول حضرتعالی بیتقوا؟ با این همه دستگاههای عریض و طویلی که تبلیغ دین میکنند و با این حجم گردش مالی و بودجههای کلانی که به آنها اختصاص مییابد، چرا اکنون نقش دین این همه کمرنگ میشود که در یک جامعه دینی و با ارزشهای سنتی و عشایری، نرخ خودکشی دو برابر میانگین جهانی است؟
به نظر میرسد نگاه آقای هدایتخواه به مسائل اجتماعی، همواره از دریچهای ایدئولوژیک است و با نگاه علمی و دانشگاهی فاصله دارد. چیرهگی نگاه سیاسی ایدئولوژیک وی در اظهارات پیرامون خودکشی کاملا مشهود است، کاش او به آمارهای مراکز رسمی و نگاه سایر محققان این حوزه استناد میکرد و پاسخی درخور میداد.
بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت، در یک بازه زمانی هفت ساله از سال ۹۴ تا سال گذشته، شاهد رشد ۳۰درصدی اقدام به خودکشی در کشور بودهایم.
نرخ مرگ و میر در این حوزه هم از ۵/۱ درصد در هر صد هزار نفر به حدود ۷/۳ درصد در هر صدهزار نفر رسیده است که افزایش ۵۵ درصدی را نشان میدهد.
یک نکته قابل تامل اما سن اقدام به خودکشی است.
در سال ۱۳۹۰، ۶۰ درصد خودکشیهای منجر به فوت در گروههای سنی زیر ۳۰سال بودهاند ولی در سال ۱۴۰۰ این شرایط کاملا بر عکس شده است. یعنی در سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۰ درصد قربانیان خودکشی را گروههای سنی بالای ۳۰ سال تشکیل میدهند. کانونهای خودکشی هم عمدتا در حوزههای غرب و مناطق زاگرسنشین هستند یعنی مناطقی که تعلقات مذهبی و باورهای دینی در آنها نه تنها کمتر از دیگر نقاط کشور نیست، که اتفاقا بیشتر هم هست.
امید است همگان به این باور برسند که خودکشی یک پدیده دردناک فردی و اجتماعی است و ریشههای مختلفی دارد و باید با روشهای دقیق علمی سنجیده شود و نه با نگاههای سطحی از دریچه تنگ ایدئولوژی.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
-
مشکلات هفت کانون بازنشستگی استان بررسی شد/مهرجو: پیگیری لازم برای افتتاح شعبه بانک رفاه در برخی شهرستانها انجام خواهد شد/ پیگیری لازم برای افزایش سهمیه وام استان خواهد شد
نظرات ارسالی 4 نظر
درود بر ایرج اقبالفر ، گاهی مسئولین از سر شکم سیری فرمایشاتی میفرمایند که درد کمبودها و مشکلات را چند برابر می کند انگار اصلا در این جامعه زیست نمیکنند و مشکلات مردم را درک نمیکنند.
پاسخعالی بود ، بعضی تقوی را تفسیر به رای می کنند .مانند این است که تقوی یک درس دانشگاهی ، یا دبیرستانی است واستاد می رود درباره آن مطالعه وبعد در کلاس مطرح وبعد هم از دانش جویان آزمون گرفته می شود بعد هم نمرات خوانده ودر دفتر ثبت نمرات ثبت می شود خیلی ساده تفکرات استاد وامثالهم مشابه همین موضوع است ایشان باید مطالع کند که زمینه های بروز بی تقوایی وسپس خودکشی ، و ایجاد جرم وفساد را چه کسانی درجامعه بوجود آورده اند همان کسانی که تمام معضلات جامعه راسیاسی کردند وبا بی عدالتی و قرارنگرفتن مستحق درجایگاه خود ونادیده گرفتن رای ونظر مردم جوانان را به این روز سیاه انداختند استاد معارف وتقوی باید پاسخ بدهد آیا تقوی این است که برای قبولی کسی که مستحق نبود روزه مستحبی بگیرد و به آن هم افتخار کند ای کاش استاد برای این رفع بیکاری جوانان ورعایت تقوی توسط مدیران روزه مستحبی می گرفت ودعا می کردتا شاهد وقوع دردناک خودکشی ها ، فرار مغزها ، اختلاس ، فساد و فقر درجامعه نباشیم تقوی این نیست که دستور بدهید فلانی باید رد صلاحیت شود ، چون هم خط ما نیست ، تقوی یعنی دوری از همه گناهان کوچک وبزرگ لطفاً درباره علت خودکشی این دختر جوان تحقیق پژوهشی انجام بده تا به عمق مفهوم تقوی پی ببری نه ظاهرآن
پاسخبا سلام بیشتر عامل خودکشی ریشه در فقر و مشکلات اقتصادی است
پاسخدکتر ببخشید شما از خانوادهای قربانی فردی که خود کشی کرده سوال کردید یا باتوجه وضع ظاهری جامعه این نظر رابان فرمودید واقعاً منی که فرزندم را ازدست دادم ازاین مطلب شما خیلی ناراحت شدم
پاسخ