-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
- عناوین مهم
- 6
- سه شنبه , 28 شهریور 1402 -PM -02:17
دغدغههای انتخاباتی در کهگیلویه و بویراحمد
بخش دوم) اعضای هیئت اجرایی انتخابات بهزودی معرفی میشوند / نگرانی مردم و فعالان سیاسی از تصمیمات سیاسی و جانبدارانه فرمانداران و بخشداران
مسألهی امروز ما در کهگیلویه بیشباهت با مسألهی عصر مولی علی نیست. گویا امروز نیز برخی از فرمانداران و بخشدران، نگاهی اشعثگونه به مسئولیتها دارند.

اَفتونیوز| گفته میشود هفته نخست مهرماه، اعضای هیئت اجرایی دوازدهمین دورهی انتخابات مجلس شورای اسلامی معرفی میشوند. بهدلیل برخی اقدامات قومی و طایفهای بخشداران و فرمانداران، شهروندان کهگیلویهای نگران ورود نگاههای جانبدارانه در ترکیب این هیئت هستند.
رهبر انقلاب در جلسهای که با کارگزاران نظام جمهوری اسلامی داشتند، بر دو نکته مهم در انتخابات ۱۴۰۲ تأکید کردند. نخست آنکه دولتمردان وظیفه دارند زمینه مشارکت فراگیر ملت در انتخابات را فراهم کنند. دوم، نمایندگان مجلس حق دخالت در امور اجرایی را ندارند. با عمل به این دو، سلامت و امنیت انتخابات تأمین میشود.
امام علی (ع) در نامهی معروفی که به اشعث ابن قیس کندی داشت، بیان کرد: «وَ إِنَّ عَمَلَكَ لَيْسَ لَكَ بِطُعْمَةٍ وَ لَكِنَّهُ فِي عُنُقِكَ أَمَانَةٌ ...»: «حكمرانى براى تو طعمه نيست، بلكه امانتى است بر عهدهات، و از تو خواستهاند دستور مافوق خود را رعايت نمايى. تو را حقی نيست كه در امور مردم به دلخواهت رفتار كنى». بنابراین طبق گفته امام علی، استاندار یا فرماندار حق دخالتدادن امیال شخصی، گروهی و قبیلهای در مسئولیت و صدارت امور را ندارند. از فحوای کلام مولی علی میتوان فهمید که اشعث ابن قیس، اموال، دارایی و امتیازات حکمرانی را برای قبیله کنده تخصیص داده بود. ازاینرو امام از چنین عملکردی نگران شد و فرمان عزل اشعث را صادر نمود.
مسألهی امروز ما در کهگیلویه بیشباهت با مسألهی عصر مولی علی نیست. گویا امروز نیز برخی از فرمانداران و بخشدران، نگاهی اشعثگونه به مسئولیتها دارند. البته واضح است که در مثل هیچ مناقشه نیست و ما هیچ مسئولی را با اشعث ابن قیس کندی تشبیه نمیکنیم.
در شرایط فعلی که به جدول زمانبندی انتخابات مجلس نزدیک میشویم، هر لحظه نگرانیها در مورد احتمال ورود نگاههای جانبدارانهی قومی و طایفهای فرمانداران به ترکیب هیئت اجرایی انتخابات بیشتر میشود.
بنابراین، با علم به این موضوع که ممکن است شاهد ترکیبی باندی و محلی در هیئت اجرایی شهرستانها و بخشها باشیم، لازم دانستیم نکاتی را متذکر شویم.
۱) از آنجا که فرماندار، نمایندهی سیاسی دولت جمهوری اسلامی است، آنچه در سطح مسئولیتها با اختیار فرماندار انجام میشود، الزاما باید در شأن نظام جمهوری اسلامی باشد. نباید با نگاه قبیلهای، مصالح عامه، فدای منافع باند و گروه منطقهای قرار گیرد.
۲) همهی آنهایی که در اصول بنیادی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در راستای تحقق مردمسالاری و مشارکت عامه تلاش میکنند به معنای مفاهیم امت و ملت وفادارند. بنابراین نباید شاهد تنزل مفاهیم ارزشی نظام در ترکیب هیئت اجرایی شهرستانها و بخشها باشیم.
۳) بر اساس شنیده ها، لیستهایی از طریق دفتر اجرایی یکی از نماینده گان استان در اختیار برخی فرمانداران قرارگرفته و گویا قرار است بر اساس همین لیستهای پیشنهادی زیر مجموعه دفتر اجرایی نماینده به هیئت نظارت معرفی شوند.
۴) مشارکت فراگیر در انتخابات بهعنوان یکی از دغدغههای رهبر انقلاب، نیازمند زمینههای اعتماد به اصل سلامت و بیطرفی هیئتهای نظارت و اجرایی است. اگر روزی شاهد ترکیب باندی و محلی در چینش معتمدین باشیم، حتما مشارکت انتخاباتی کاهش خواهد یافت.
۵) حضور رجال سیاسی با دیدگاههای متفاوت در رقابتهای انتخاباتی، قاعدهی پذیرفتهشدهای در نظام جمهوری اسلامی است. از آنجا که اکثریت داوطلبین رقابتها از سوابق مقبولی برخوردارند و با نگاههای محلی و قبیلهای میانهای ندارند، نباید شاهد مدیریت چینششدهی باندی و محلی در هئت اجرایی باشیم.
۶) برای نمونه در کهگیلویه بزرگ، حوادث تلخی را در چند دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پشت سر گذاشته است. عامل آن حوادث نیز عبور از عقلانیت و اصرار بر عصبیتهای محلی بود. نهادهای نظارتی که مسئولیت امنیت عمومی و سلامت انتخابات را بر عهده دارند، لازم است این نکات را مد نظر قرار دهند.
۷) واضح است که فرمانداران و بخشداران بهعنوان مجری قوانین دولت جمهوری اسلامی، نباید تأمینکننده توصیههای دفتر اجرایی نمایندهی مجلس باشند. اجرای توصیههای دفتر اجرایی در این مورد بهخصوص، خیانت به مسئولیتی است که بر عهده گرفتهاند.
۸) افکار عمومی از هیئت نظارت استان و شهرستانها انتظار هوشمندی دارد. در صورت ترکیب باندی و محلی هیئت اجرایی، این هیئت نظارت است که میتواند سلامت انتخابات را تأمین کند.
۹) چنانچه معاون سیاسی استاندار و فرمانداران شهرستانها، مرز خود را با نگاههای جانبدارانه قومی و قبیلهای بهطور شفاف مشخص نکنند، ممکن است رقابتهای انتخاباتی بر اساس «فَاستَبِقوا الخَیرات» شکل نگیرند و شاهد منحنی منفی مشارکتها باشیم.
۱۰) کهگیلویه و بویراحمد ، سرزمین معتمدین سیاسی و فرهنگی است. دفتر اجرایی یک نماینده در هیچ شرایطی قادر نبوده جامع و مانع معتمدین شهرستان های مختلف در یک حوزهی انتخابیه باشد. هر نوع ترکیب هیئت نظارت که همسو با نماینده باشد، عواقب جبرانناپذیری به دنبال خواهد داشت.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
نظرات ارسالی 6 نظر
با این وضعیت فرمانداران و داشتن رابطه ی قوم و خویشی نزدیک با نمایندگان مردم نمی توانند به صحت نتایج انتخابات ایمان داشته باشند چون تحرکات سودار آنها در طول این سه سال جای هیچ ابهامی برای مردم باقی نگذاشته که آنان فقط آلت دست نمایندگان ناتوان فعلی هستند و نمی توانند در قامت یک فرماندار جمهوری اسلامی بی طرفی را رعایت کنند آنها شبانه روز در خانه ی مردم را می زنند و به دنبال جمع آوری رای برای بستگان خود یعنی نمایندگان و بقای بیشتر خود می باشند
پاسخحالا معلومه کی تایید صلاحیت میشه شاید بعضی بخاطر ثروت باد آورده وبعضی به علت عدم احراز صلاحیت رد بشوند فعلاً تاآن زمان خدا کریمه نمی خواد نگران باشی.
با این وضعیت فرمانداران و داشتن رابطه ی قوم و خویشی نزدیک با نمایندگان مردم نمی توانند به صحت نتایج انتخابات ایمان داشته باشند چون تحرکات سودار آنها در طول این سه سال جای هیچ ابهامی برای مردم باقی نگذاشته که آنان فقط آلت دست نمایندگان ناتوان فعلی هستند و نمی توانند در قامت یک فرماندار جمهوری اسلامی بی طرفی را رعایت کنند آنها شبانه روز در خانه ی مردم را می زنند و به دنبال جمع آوری رای برای بستگان خود یعنی نمایندگان و بقای بیشتر خود می باشند
پاسخکاش میشد انتخابات بدوراز مسائل حاشیه ای بهش پرداخته میشد...ای مردم رای یه پیرزن یا یه پیرمردکه به صندوق رای ریخته میشه حق الناس هست که به چه امیدی این رای را به صندوق میندازند...هییت های اجرایی ونظارت از همه کاندیدا انتخاب شوندمگه در هر حوزه چند نفرکاندید مشهورثبت نام کرده اند..
پاسخافتو نیوز محترم کپی نویسی ات خوب بود گر چه سن سیاسی خودت به دوره ی فرمانداری آقای رمضان زاده نمی رسد اما می توانی از همین نویسنده که متن را نوشت بپرسی ، من خودم نماینده ی هیئت نظارت دریکی از شعب اخذ رأی شهر دهدشت بودم نمی خواهم نامشان راببرم ، ۹۰ درصد اعضای صندوق به جز نمایندگان هیئت نظارت که دو نفر بودند همگی از جناح فرماندار وطرفداران کاندیدای اصلاح طلب بودند ولی کسی از جناح مخالف دلهره ودغدغه جنابعالی رانداشت . جالب توجه است مردم به کاندید رقیب اصلاحات رای دادند و با این وجود اکثریت همفکران جنابعالی وکاندیدهای چپ درحوزه ها باتحریک لیدرهای جناح مغلوب ازجلوی دفتر انتخاباتی کاندید مشارکت استارت آتش زدن فرمانداری زده شدکه تمام اسنادش در مراکز امنیتی شهرستان موجود می باشند . این رانوشتم جهت یادآوری که انتخاب هیئت اجرایی توسط فرماندار نماینده سیاسی اجرایی دولت بامشورت معتمدین انجام می پذیرد وباید ما به آن دید مثبت و حسن ظن داشته باشیم . یقین داشته باش هرچه مردم رای دادند همان خوانده خواهدشد بنابراین هرخط وجناحی سر کار باشد تاثیری در رای مردم ندارد. زیاد دلشوره به خودت راه نده ، قبل ازاینکه به فکر سلامتی انتخابات باشی به فکر سلامتی خودت باش.
پاسخبمیرم برات محمود آرام هرکاری کردی که پیش معاونین استاندار و فرمانداران باج بگیری و مثل گذشته که کلی باج گرفتی پست مشاور فرماندار گرفتی این دووره چیزی نصیبت نشد حق داری حمله کنی
پاسخ