-
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور -
تحلیلی از عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان
چالش میدان گازی برای جنگل ها و مراتع مختار/ نظر مدیرکل منابع طبیعی استان چیست؟
هر چند میدان گازی مختار نیز برای آینده کشور ضرورتی انکارناپذیر به شمار میرود و میتوان آن را برای آیندگان در سالهای بحران انرژی مد نظر داشت و اکنون طبیعت زیبای مختار و مناطق اطراف آن و در کل یاسوج را آکنده از طرحها و پروژههای گردشگری میکردند تا کهگیلویه و بویراحمد با این طبیعت زیبا و این همه جنگل و مرتع با مشکل مواجه نشود

اَفتونیوز| اگر دیشموک در ۲۰ دقیقهای چاروسا آب و هوای سردسیری دارد در این سمت قلعه رئیسی منطقه گرمسیری است و حد فاصل مناطق آب و هوایی گرمسیری و سردسیری گاه به ۱۰ دقیقه هم نمیرسد.
استانی که بیشتر خاک آن را جنگل و مرتع فرا گرفته آنچنان که مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد میگوید یک میلیون و ۵۵۰ هکتار جنگل دارد یعنی حدود ۵۶ درصد خاک استان را جنگل فرا گرفته و ۹۰ درصد وسعت کهگیلویه و بویراحمد را منابع طبیعی تشکیل میدهد.
جاویدبخت در ادامه آمار خود چنین میگوید که ۱۶ درصد وسعت جنگلهای زاگرس از آن استان کهگیلویه و بویراحمد است و ۲۳ درصد منابع آبی زاگرس متعلق به اینجاست اقلیمهای مناسبی در استان وجود دارد که همین باعث شده آن را استان چهار فصل بنامند.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد به آمار خیره کننده دیگری هم اشاره میکند و میگوید سرانه جنگل در اینجا نه تنها از کشور بلکه از دنیا نیز بالاتر است به نحوی که مقام اول کشور را داشته و حدود ۱/۲ درصد سرانه جنگل ماست در حالی که در دنیا ۸ دهم درصد و در کشور دو دهم درصد است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه بویراحمد ادامه میدهد: با این شرایط نیاز است برای توسعه استان در زمینههای مختلف ظرفیت بزرگ جنگلی و مرتعی را مد نظر قرار دهیم.
به گزارش فارس با همه این داشتهها و آمارهایی که مدیرکل منابع طبیعی کهکیلویه و بویراحمد عنوان کرده باید از مسئولان استانی پرسید که برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد چه اندازه از ظرفیت جنگلها استفاده شده است این در حالی است که میتوان از ظرفیتهای جنگلی استان در زمینههای مختلف از جمله در حوزه گردشگری استفادههای زیادی کرد.
خوب به یاد داریم که در دولت دهم رئیس جمهور وقت در نشست شورای اداری از مسئولان استانی خواست تا به جای مطرح کردن پتروشیمی و پالایشگاه و کارخانههای دودزا با آلایندههایی که طبیعت را از بین میبرند به فکر گسترش کارگاهها و واحدهای کوچک فراوری محصولات جنگلی باشند.
خوب به یاد داریم که رئیس جمهور وقت در همان نشست خطاب به مسئولان استانی استاندار و نماینده ولی فقیه و نمایندگان از آنها درخواست کرد که بیشتر به این موضوع فکر کنند و به جای ایجاد یک کارخانه پتروشیمی که حداکثر ۲۰۰۰ نفر را مشغول به کار خواهد کرد واحدهای فراوری محصولات جنگلی و گیاهان دارویی را در برنامههای خودشان داشته باشند.
برای مثال به جای ساخت یک واحد پتروشیمی میتوان ۲۰۰ واحد کوچک فراوری بلوط و سایر محصولات جنگلی در استان راه اندازی کرد تا اینکه به جای اشتغال ۲۰۰۰ نفر بتوان حداقل ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر را از بیکاری نجات داد.
با این تفاسیر اکنون استان که ۹۰ درصد آن را منابع طبیعی و ۵۶ درصد سطح آن را اراضی جنگلی تشکیل داده به سمت صنایع آلاینده مانند پتروشیمیها و پالایشگاهها پیش میرود.
گویی مسئولان استان پیوستهای زیست محیطی و آینده جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد را در نظر نگرفتهاند.
در سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد نشنیدیم و ندیدیم که مسئولان استانی به جز یک مورد که آن هم شاید دست نیافتنی باشد پیشنهاد طرحهای متعدد گردشگری در یاسوج پایتخت طبیعت ایران را بدهند و بیشترین تمرکز آنها بر روی میدان گازی مختار بود.
هر چند میدان گازی مختار نیز برای آینده کشور ضرورتی انکارناپذیر به شمار میرود و میتوان آن را برای آیندگان در سالهای بحران انرژی مد نظر داشت و اکنون طبیعت زیبای مختار و مناطق اطراف آن و در کل یاسوج را آکنده از طرحها و پروژههای گردشگری میکردند تا کهگیلویه و بویراحمد با این طبیعت زیبا و این همه جنگل و مرتع با مشکل مواجه نشود.
منبع : فارس
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
-
قیمت جدید شن و ماسه در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
-
هزینه ماهانه ۴۰۰میلیارد تومانی تأمین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد
-
۱۸۷۷ میلیارد تومان از اعتبارات سال گذشته کهگیلویه و بویراحمد هنوز جذب نشده است
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!