-
درخواست پژوهشگر جرم شناس از مقام عالی دولت
سید یاسین علویان -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور
رئیس جمهور سد چمشیر را افتتاح کرد/+جزئیات
رئیس جمهور در دومین مقصد سفر استانی خود دقایقی پیش با حضور در محل سد چمِ شیر این سد و نیروگاه آن را افتتاح کرد.

اَفتونیوز| سد چمشیر، یکی از بزرگترین طرح های برقآبی در کشور و بلندترین سد بتنی غلتکی غرب آسیا است که با هدف ذخیره ۲/۳ میلیارد متر مکعب ، تولید ۴٨٠ گیگاوات ساعت انرژی برق آبی و بهبود کیفیت و کنترل سیلابها بر روی رودخانه زهره ساخته شده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در آیین افتتاح سد چم شیر گچساران با اشاره به اینکه این سد تحولات مناسبی در منطقه ایجاد خواهد کرد، گفت: واحد نخست نیروگاه این سد با ظرفیت ۵.۵ مگاوات در نیمه دوم تیرماه امسال به بهرهبرداری رسید که در تولید برق پیک تابستانه نقش مهمی دارد.
سید علی احمد زاده افزود: تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهرهمند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب از مهمترین مزایای اجرای این طرح است.
وی بیان کرد: تولید ۴۸۲ گیگاوات برقآبی، کنترل سیلابهای مخرب رودخانه زهره، اشتغالزایی، اجرای زیرساختهای صنعت گردشگری و پرورش ماهی از دیگر مزایای این سد است.
احمدزاده با بیان اینکه سد و نیروگاه چمشیر تاثیر مهمی در رونق کشاورزی و صنعت گردشگری دارد ابراز کرد: عملیات اجرایی این پروژه با اخذ مجوزهای لازم از جمله مجوز زیست محیطی از سال ۹۱ شروع شد.
این سد با ارتفاع ۱۵۱ متر دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد مکعب و دریاچهای به طول ۴۸ کیلومتر است که مساحت دریاچه آن ۵۱ کیلومترمربع در تراز نرمال است.
عملیات اجرایی سد و نیروگاه چمشیر با اخذ مجوزهای لازم از سازمانهای ذیربط با اعتباری حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از سال ۹۱ آغاز شد.
همچنین نیروگاه برقآبی چم شیر دارای ۳ واحد بزرگ هر یک به ظرفیت ۵۵ مگاوات و دو واحد کوچک (زیست محیطی) هر یک به ظرفیت ۵.۵ مگاوات جمعا ۱۷۶ مگاوات است که از طریق پست ۲۳۰ کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری متصل میشود. نیروگاهی که قرار است سالانه و به طور متوسط ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی الکتریکی تولید میکند.
سد چمشیر تنها سازه کنترلی است که بر روی رودخانه زهره احداث شده و در صورتی که این سد ساخته نمیشد تمام آورد آب رودخانه ناشی از سیلابهای مخرب و در عین حال با کیفیت یعنی آب شیرین که بیش از ۷۰ درصد از حجم آب رودخانه در طول سال است، در مسیر رودخانه زهره به دریا سرازیر میشد.
از جمله مهمترین اهداف احداث این سد، تعدیل شوری رودخانه زهره و بهبود کیفیت آب پایین دست است که با ذخیرهسازی سیلاب در ماههایتر و رهاسازی آب در طول سال به ویژه دربازه زمانی خرداد تا مهر ماه میتواند ضمن جلوگیری از ایجاد خسارت ناشی ازسیل، باعث شکوفایی و رشد اقتصادی منطقه و تامین امنیت غذایی شود.
تأمین آب کشاورزی و صنعتی، بهرهمند شدن ۸۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی استانهای کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان، تولید ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی پاک برقآبی، ایجاد زیرساخت مناسب برای تولید آبزیان و صنایع وابسته، ایجاد بستر مناسب جهت توسعه گردشگری منطقه و اشتغالزایی از دیگر اهداف این طرح اقتصادی است.
سد چمشیر از نوع بتنی غلتکی (RCC) است که مطالعه احداث سد آن در سال ۷۳ از سوی سازمان آب منطقهای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت. سد و نیروگاه چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد و برروی رودخانه زهره ساخته میشود.
زیر کشت بردن اراضی پایین دست، تولید ۴۸۲ گیگاوات انرژی برقآبی در سال، ایجاد بستر مناسب برای افزایش تولید آبزیان و توسعه گردشگری، کنترل سیلاب و شوری آب رودخانه زهره از جمله اهداف احداث سد چمشیر است.
سرشاخههای اصلی رودخانه زهره نیز کوههای شمال غرب استان فارس و شرق کهگیلویه و بویراحمد و رودخانههای فهلیان و آب شیرین و شیو است.
۳ واحد ۵۵ مگاواتی و دو واحد ۵.۵ مگاواتی و در مجموع با ظرفیت تولید ۱۷۶ مگاوات برق در چمشیر در دست اجرا بوده که واحد نخست امروز با حضور رئیس جمهور افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت و قرار است برق تولیدی این نیروگاه با خط انتقال ۱۷.۵ کیلومتر به شبکه سراسری برق متصل شود.
نیروگاههای ۵۵ مگاواتی به شبکه سراسری و ۵.۵ مگاواتی به شبکه محلی و داخلی وصل میشود و از طریق نیروگاه چمشیر با خطوط دومداره ۲۳۰ کیلوولت به طول ۱۷.۵ کیلومتر در منطقه امامزاده جعفر وارد رینگ سراسری میشود.
سد چمشیر، یکی از بزرگترین طرح های برقآبی در کشور است که با هدف ذخیره ۲/۳ میلیارد متر مکعب ، تولید ۴٨٠ گیگاوات ساعت انرژی برق آبی و بهبود کیفیت و کنترل سیلابها بر روی رودخانه زهره ساخته شده است.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
مناقصات جهت شفافیت هر چه بیشتر جلوی دوربین برگزار می شود
-
«ضرغامپور بویراحمدی» مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد شد/ عکس
-
خداحافظ کاپیتان/ گزارش تصویری از مراسم تشییع و خاکسپاری اسطوره فوتبال استان در دهدشت
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
نظرات ارسالی 1 نظر
درود بر دکتر احمدزاده،اگر اون نبود هیچ کدوم از این طرحها نتیجه نمی داد
پاسخ