-
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور -
تحلیلی از عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان
مردم را با وعده رفع فیلتر سر کار نگذارید
چندی قبل وزیر محترم ارتباطات گفت که فقط دو سرویس اینترنتی در کشور فیلتر شدهاند. از نظر این مقام دولتی، دهها پلتفرم خارجی برای ارتباط با خارج از کشور وجود دارد. این گزارهها به دنبال القای چه مفهومی هستند؟

اَفتونیوز| پویا عبدالهی در یادداشتی نوشت، چندی قبل وزیر محترم ارتباطات گفت که فقط دو سرویس اینترنتی در کشور فیلتر شدهاند. از نظر این مقام دولتی، دهها پلتفرم خارجی برای ارتباط با خارج از کشور وجود دارد. این گزارهها به دنبال القای چه مفهومی هستند؟
قطعا تعداد سرویسهای اینتنرتی مسدودشده، بیشتر از «دو سرویس» است اما چرا آقای وزیر از عدد دو استفاده کرده است؟
یک پاسخ میتواند این باشد که عدد مذکور ناظر بر تعداد سرویسهای پرکاربرد است. به عبارتی، تلگرام و واتساپ بهعنوان دو سرویس بزرگ و مورد اقبال ایرانیان، «تهدید» شناخته شده و مسدود شدهاند. بقیه سرویسهای فیلترشده البته موقعیت تهدیدکننده نداشته و از استقبال عامه شهروندان ایرانی نیز برخوردار نبودهاند.
پاسخ دوم نیز میتواند ناظر بر تعابیر تقلیلگرایانه باشد. عدد دو در بین اعداد حالت ویژهای دارد. این عدد درواقع اولین عدد بعد از یک است و هر مدلولی را از حالت منفرد خارج میکند اما درعینحال هنوز آن مدلول را به کثرت نمیرساند؛ بنابراین در مرز بین قلت و کثرت قرار میگیرد.
عدد بعد از دو (یعنی عدد سه) میتواند مصداق «تعدد» قرار گیرد. وقتی دو سیب داریم نمیتوانیم بگوییم تعدادی سیب داریم، ولی اگر سه سیب داشته باشیم، میتوانیم بگوییم که «تعدادی سیب» داریم.
استفاده از عدد دو از سوی وزیر ارتباطات نیز به دنبال تلقین همچنین حسی است. قرار است یک مقام رسمی و عالیرتبه دولتی اعلام کند که میزان فیلتریزاسیون دستگاه متبوع وی بههیچوجه آمار بالایی نیست، به همین خاطر باید از تعابیر حداقلی بهره گرفت و ذکر عدد دو نیز در این چارچوب قابلفهم است. درعینحال وزیر محترم به چند اپلیکیشن و برنامه اشاره میکند. بهطور ویژه چندین عنوان از آنها منحصر به سیستم ios است و با توجه به سهم احتمالی بالای 80درصدی اندروید در ایران، اساسا چنین برنامهها و اپلیکیشنهایی برای استفاده در کشور موضوعیت چندانی ندارند یا حداقل اینکه وزیر مملکت نمیتواند آن را بهعنوان یک اپلیکیشن مورد قبول رقابتی برای قاطبه دارندگان گوشی هوشمند محسوب کند.
با این اوصاف، ذکر دو نکته دیگر لازم است:
ابتدا اینکه فیلترشدن یا فیلترنشدن هر اپلیکیشن یا پیامرسان یا شبکه اجتماعی، بستگی به میزان حمایت و استقبال کاربران دارد. اپلیکیشن بهخودیخود هیچ محتوایی تولید نمیکند بلکه محتوای آن از سوی کاربران تولید و منتشر میشود.
اگر همین الان یکی از همین پیامرسانهای غیرفیلترشده خارجی مورد استقبال جمیع مردم قرار گیرد و مثلا شهروندان تصمیم به مهاجرت به آن را بگیرند، آنگاه بهزودی آن پیامرسان (یا شبکه اجتماعی) احتمالا زیر تیغ حساسیت دستگاههای مربوطه قرار گرفته و به سرنوشت سایر پیامرسانهای محبوب خارجی دچار خواهد شد. مشکلی با اسامی یا قابلیتهای پیامرسانها وجود ندارد. واتساپ بههیچوجه قابلیتهای تلگرام را نداشت اما به دلیل فیلتر تلگرام بود که محبوب شد و درنهایت تیغ فیلترینگ بر گردنش مالیدند. بهطور مشابه این اتفاق در ناصیه هر پیامرسان دیگری است که مردم به آن روی خوش نشان دهند.
دوم آنکه ساختار موجود به پدیده جایگزینی اعتقاد دارد. وزیر در همین مصاحبه اخیرش گفته زمانی که یک پیامرسان خارجی با محدودیت مواجه میشود، باید زمینه جایگزینی پیامرسانهای داخلی را فراهم کنیم. او اضافه کرده که پلتفرمهای داخلی اکنون توانایی میزبانی از مردم را دارند. بنابراین هرگاه یک پیامرسان داخلی عرض اندام میکند، این هماوردطلبی به بهای خاموشی اجباری چراغ عمر یک پیامرسان خارجی خواهد بود. پیامرسانی که به بودجه عمومی وصل است و از پول مردم ارتزاق میکند، درعینحال همان مردم را از دسترسی به آن پیامرسانی که انتخاب کردهاند، به اجبار محروم میکند. یکی فیلتر میکند تا دیگری رشد کند. یکی پول میگیرد تا رقابتی نباشد و یکی فیلتر میشود تا آنکه رقابتی نیست، به زور در صحنه رقابت باقی بماند. حداقل انتظاری که در این موارد میتوان داشت، این است که دست از بازیکردن با روح و روان مردم بردارند و مردم را با وعده رفع فیلتر قریبالوقوع برخی از پلتفرمهای خارجی سر کار نگذارند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
-
قیمت جدید شن و ماسه در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
-
هزینه ماهانه ۴۰۰میلیارد تومانی تأمین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد
-
۱۸۷۷ میلیارد تومان از اعتبارات سال گذشته کهگیلویه و بویراحمد هنوز جذب نشده است
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!