-
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور -
تحلیلی از عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان
پشت پرده عدم راه اندازی یک کارخانه در باشت
عملیات اجرایی کارخانه بیواتانول باشت با پیشرفت ۱۵ درصدی متوقف شده که استارت ازسرگیری مجدد عملیات، نیازمند همت وزارت صمت است.

اَفتونیوز| عملیات اجرایی کارخانه بیواتانول باشت مهرماه سال 1398 در زمینی به مساحت 15 هکتار در شهرک صنعتی خان احمد با حضور مسئولان کشوری و استانی با سرمایه گذاری 100 درصدی ایدرو آغاز شده ولی بعد از گذشت مدت کوتاهی تعطیل شد.
بیواتانول باشت با هدف رونق تولید و توسعه کشاورزی و همچنین ایجاد شغل مستقیم برای بیش از 400 نفر در دستور کار مسئولان قرار گرفت و در سفر هیئت دولت به استان نیز تکمیل آن به عنوان یکی از مصوبات سفر بر روی کاغذ رفت ولی هنوز خبری از استارت از سرگیری مجدد عملیات اجرایی نیست.
400 میلیارد تومان تسهیلات بانکی و 50 میلیارد تومان کمک بلاعوض برای تکمیل کارخانه بیواتانول باشت در سفر رئیس جمهوری به استان پیش بینی شد ولی این مصوبه تاکنون تنها روی کاغد مانده است.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت کهگیلویه و بویراحمد میگوید: کارخانه بیواتانول باشت با سرمایهگذاری ایدرو در حال انجام بوده و هم اکنون 15 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
کریم روزبهان این را هم گفت: که ایدرو مشابه همین کارخانه را در استان کرمانشاه با پیشرفت فیزیکی بالا دارد و میگوید تا تکمیل و بهره برداری از کازخانه کرمانشاه به سراغ باشت نمیآید.
وی تاکید کرد: واقعیت امر برای رفع مشکلات سد راه عملیات اجرایی این کارخانه در سطح وزارتخانه و رئیس جمهوری باید ورود شود.
روزبهان خاطرنشان کرد: با بهره برداری از کارخانه بیواتانول باشت زمینه تولید روزانه 200 تن کنجاله تخمیری و 200 هزار لیتر سوخت سبز در روز فراهم میشود.
مزایای احداث کارخانه بیواتانول تنها محدود به توسعه اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد محدود نمیشود بلکه این طرح با تولید بنزین گیاهی به کاهش آلایندگیهای زیست محیطی نیز کمک میشود.
به گفته کارشناسان تولید سوخت اتانول (Ethanol fuel) به عنوان سوخت اصلی موتور یا یک افزودنی به بنزین به کاهش آلودگی هوا هم کمک میکند به عبارت دیگر بهره برداری از این طرح میتواند سهمی اثرگذاری در کاهش آلایندگیهای زیست محیطی ،سلامت انسان و موجودات زنده نیز داشته باشد.
زیستاتانول بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر محسوب میشود و از مواد خام کشاورزی و فراوردههایی مانند نیشکر، سیبزمینی و ذرت بدست میآید.
از میان الکلها اتانول تنها الکلی است که نامش برای همه آشنا است اما تنها کاربردی این آشنایی استفاده از آن به عنوان ضدعفونی کننده و بخش بهداشت و درمان است، غافل از آن آنکه استفاده از آن به عنوان مکمل، بهبود دهنده و جایگزین سوخت های فسیلی نقش مهمی در حفظ محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار خواهد داشت.
دستاوردهای ناگوار استفاده از سوختهای فسیلی که آلودگیهای زیست محیطی و گرم شدن کره زمین را برای ساکنان این سیاره خاکی به ارمغان آورد، بشر را به این فکر انداخت که برای رفع این مشکل چارهای بیندیشد.
تردیدی نیست که رسیدن به توسعه پایدار ممکن نخواهد بود مگر اینکه از روش ها و اصولی استفاده شود که حافظ محیط زیست باشد و در این میان تولید اتانول زیستی کمک شایان توجهی به نسل بشر خواهد کرد زیرا اتانول زیستی بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر محسوب میشود که بخش عمده آن از مواد خام کشاورزی بدست میآید.
اتانول یا همان اتیلن الکل، ترکیبی 2 کربنه است که بطور عمده از مواد اولیه زیستی با منشا قند، سلولز و نشاسته تولید می شود به گونه ای که مواد قندی و نشاسته ای که می توان از آنها برای تولید اتانول استفاده کرد شامل چغندر قند، نیشکر، خرما و سایر میوه های شیرین، ذرت، گندم، سیب زمینی و برنج و سایر غلات است.
تولید بیواتانول از منابع زیستی بیشتر با روش بیوشیمیایی انجام می شود که عملیات ساخت آن از مراحل تخمیر الکلی شربت قند، تقطیر جز به جز و در نهایت آبگیری از بیواتانول تقطیر شده تشکیل شده است.
اتانول زیستی در سه بخش سوخت، بهداشت و درمان و صنعت کارایی دارد که استفاده از آن به عنوان جایگزینی برای سوخت های فسیلی میتواند کمک زیادی به حفظ محیط زیست کند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
«ضرغامپور بویراحمدی» مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد شد/ عکس
-
خداحافظ کاپیتان/ گزارش تصویری از مراسم تشییع و خاکسپاری اسطوره فوتبال استان در دهدشت
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
-
قیمت جدید شن و ماسه در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!