-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
افزایش ۶۰ درصدی قیمت شکر، برنج و گوشت

اَفتونیوز _ «از رفتن به سوپرمارکت بهشدت میترسم»، این جمله کوتاه حرف دل خیلیهاست که در قالب یک توییت ساده از کنار آن عبور میکنیم. وزارت صنعت، معدن و تجارت هم بهتازگی از افزایش بیش از 60 درصدی قیمت بسیاری از کالاهای اساسی خبر داده است. آمار منتشرشده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که قیمت برنج، شکر و گوشت در مهر امسال بین ۱۷ تا ۷۵.۸ درصد افزایشیافته که بیشترین افزایش قیمت مربوط به شکر، برنج ایرانی و گوشت گوساله بوده است.
به گزارش ایسنا، در بین انواع برنج، گوشت و شکر، بیشترین افزایش قیمت در مهرماه مربوط به شکر است که قیمت آن ۷۵.۸ درصد نسبت به ماه مشابه سال ۱۳۹۹ افزایشیافته است؛ بهطوریکه قیمت هر کیلوگرم شکر سفید از حدود ۸۳۰۰ تومان در شهریور سال قبل به ۱۴ هزار و ۶۰۰ تومان در ماه مشابه امسال رسیده است. البته مشاهدات میدانی نشان میدهد قیمت شکر نیز در بستههای ۹۰۰ گرمی در مغازهها به ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان هم رسیده است. در این رابطه معاون بازرسی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اوایل امسال علت افزایش قیمت شکر را رو به اتمام بودن ذخایر شکر واردشده با ارز دولتی عنوان کرد و گفت که با توجه به اینکه شکر در حال حاضر با ارز نیمایی وارد میشود دیگر مشمول نرخگذاری تثبیتی نیست.
وضعیت قیمت برنج ایرانی و خارجی
همچنین در یکساله منتهی به مهرماه، برنج ایرانی در رتبه دوم افزایش قیمت در بین کالاهای اساسی قرار دارد، بهطوریکه قیمت هر کیلوگرم برنج طارم اعلا و هاشمی درجهیک در مهرماه امسال با ۶۱.۳ و ۶۱.۸ درصد افزایش، از حدود ۲۹ هزار تومان در مهر سال قبل، به حدود ۴۷ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که در ماههای اخیر جدال بر سر کاهش دوره ممنوعیت فصلی واردات برنج بین دستگاههای مختلف و واردکنندگان در جریان بود. مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با اشاره به خشکسالی ۵۰ سال گذشته و آسیب جدی آن به کشتهای مختلف کشاورزی ازجمله برنج، از کاهش حدود ۱۸ تا ۱۹ درصدی تولید برنج داخلی خبر داده و همین موضوع را عامل افزایش قیمت برنج داخلی عنوان کرده بود. پیشازاین هم اواخر خردادماه دبیر انجمن واردکنندگان برنج از ذخیره کم برنج خارجی خبر داده بود و چند بار خواستار کاهش زمان دوره ممنوعیت فصلی واردات برنج شد. چراکه دوره ممنوعیت فصلی هرسال از ابتدای مردادماه آغاز و تا آبان ماه ادامه دارد، اما امسال ممنوعیت ثبت سفارش برنج زودتر از سالهای قبل، یعنی از اول آبان برداشته شد. قیمت برنج تایلندی و پاکستانی نیز در همین ماه ۲۹.۸ و ۱۷ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایشیافته و از حدود ۱۳ و ۲۳ هزار تومان به حدود ۱۶ و ۲۷ هزار تومان در مهر امسال رسیده است.
افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت مرغ
قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه نیز در مهرماه با افزایش ۴۲.۳ درصدی به نزدیک به ۲۸ هزار تومان رسیده است. قیمت این محصول در ماه مشابه سال قبل حدود ۱۹ هزار و ۶۰۰ تومان بوده است. البته گزارشهای میدانی از بازار در اواخر مهرماه حاکی از ورود قیمت مرغ به کانال ۳۰ تا ۳۲ هزارتومانی بود که نسبت به ماههای قبل کاهشیافته است. نرخ مصوب مرغ برای مصرفکننده در فروردین امسال ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شد، اما در اوایل آبان با افزایش مجدد به ۳۱ هزار تومان تغییر کرد.
گوشت قرمز چقدر گران شد؟
در این میان قیمت هر کیلو گوشت گوساله و گوسفندی با ۶۰.۴ و ۳۳.۵ درصد افزایش در مهر امسال به حدود ۱۳۲ و ۱۳۳ هزار تومان رسیده است. قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی و گوساله در ماه مشابه سال ۱۳۹۹ به ترتیب حدود ۸۲ و ۹۹ هزار تومان بوده است. بر این اساس، کمترین کاهش قیمت در شهریور امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل مربوط به برنج پاکستانی بوده است.
کدام کالاها طی یک ماه گران شدند؟
بررسی قیمت این اقلام اساسی طی یک ماه نیز نشان میدهد قیمت همه اقلام یادشده، بهجز گوشت گوسفندی با کاهش ۱.۱ درصدی، در مهر امسال نسبت به ماه قبلش بین ۱.۹ درصد (شکر) تا ۸.۴ درصد (برنج هاشمی) افزایشیافته است.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!