-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
علت ریزش ناگهانی کوه دنا

به گزارش اَفتونیوز؛ " سید نصراله افتخاری"، این زلزله شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج در این رابطه گفت: زمین لغزش و عدم پایداری شیب می تواند از اثرات جانبی زلزله باشد. وقتی جنبش زمین اتفاق می افتد، علاوه بر این جنبش، یکسری اثرات جانبی همراه با آن می تواند اتفاق بیفتد. در مورد خاک، این اثرات جانبی می تواند بحث روانگرایی خاک و همچنین پدیده زمین لغزش باشند.
وی افزود: لرزش ناشی از زمین لرزه به مرور می تواند باعث از دست رفتن مقاومت و در نتیجه عدم پایداری شیب در سطح زمین گردد. این پدیده ممکن است بلافاصله پس از زلزله اصلی خود را نشان دهد و یا با تاخیر، و با جمع شدن با دیگر عوامل، باعث ریزش کوه گردد.
افتخاری تصریح کرد: گسلهایی در منطقه شرق استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از مهم ترین این گسل ها، می توان به گسل دنا، به عنوان بخشی از سامانه گسلی قطر-کازرون اشاره کرد. فعالیت و لرزه خیزی زیاد گسل دنا، علاوه بر امکان ایجاد خسارات مالی و جانی، می تواند منجر به پدیده هایی همچون زمین لغزش گردد.
این مهندس زلزله تاکید کرد: ریزش کوه دنا از اثرات جانبی زلزله است که به مرور تحت تاثیر زلزله های متعددی که رخ داده، زمین پایداری خود را از دست داده و با اضافه شدن دیگر عوامل، ریزش اتفاق افتاده است. همه این اثرات طبیعی به گونه ای دارند سطح بالای خطرپذیری در منطقه زاگرس میانی را به ما یادآوری می کنند.
افتخاری تصریح کرد: می طلبد مردم و مسئولان همت و توجه بیشتری در زمینه کیفیت ساخت و سازها داشته باشند و خطر زلزله را مدنظر داشته باشند.
وی ادامه داد: مسئولان در تصمیمات و برنامه های خود راجع به مخاطرات جدی ناشی از زمین لرزه در محدوده شرق استان کهگیلویه و بویراحمد، توجه لازم را داشته باشند.
"بیت الله محرابی"، دبیر کارگروه زلزله استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: این قسمت از کوه دنا که دچار ریزش شده از دو سه سال قبل دچار شکافی شده که اغلب کوهنوردانی که از این مسیر عبور کرده اند متوجه این مساله شدند و در پی زلزله ۵.۶ ریشتیر ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ این شکاف بیشتر شد و طی چند روز اخیر بعلت وزش باد شدید، شروع به رانش کرده است.
وی افزود: منطقه تنگ حرا (بین قزل قله و بمبو) دچار ریزش دشه است و قسمتی از دامنه کوه جدا شده است که به بارش های شدید سالهای قبل بر می گردد که نفوذ آب به این منطقه زیاد شده، زلزله شکاف را تشدید کرده و طی روزهای اخیر با بادهای فصلی با سرعت بالا منجر به ریزش شده است.
محرابی تصریح کرد: این ریزش ها از اول مرداد امسال شروع شده و تا کنون ادامه دارد البته شایعاتی که در این زمینه شده، کذب است.
"عبدالحمید پناهی"، فرماندار شهرستان دنا در این خصوص گفت: کوه دنا بعد از زلزله ۵.۶ ریشتری سی سخت طی چندین بار، در دو یا سه نقطه ریزش داشته
که احتمالا به دلیل زلزله ۲۹ اسفند ۹۹ شکافهایی ایجاد شده بود که این شکافها به دلیل فرسایشی که در کوه دنا ایجاد می شود، شروع به ریزش می کند.
وی افزود: ریزش های اخیر در قلل مرکزی و غربی کوه دنا در محدوده مناطق "تنگ حرا"،"کپیری"، "کوخگه" بعلت شیب تند و ناپایدار شدن سنگها رخ داده است.
پناهی اظهارکرد: گسل این منطقه به گفته زلزله شناسان سه شاخه دارد که شاخه یاسوج و کازرون غیر فعال است اما شاخه سی سخت سالهای زیادی است که فعال شده.
گفتنی است که در همین خصوص شایعه شده که "ریزش کوه در ضلع غربی شهر سی سخت به دلیل انفجارهایی است که برخی گروه ها برای غارت و چپاول گنجینه مدفون کیخسرو پادشاه کیانی در دل کوه دنا ایجاد کرده اند.
به گزارش اَفتونیوز، روز ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ زلزله ای در مقیاس ۵.۶ ریشتر شهر سی سخت، مرکز شهرستان دنا و روستاهای اطراف و شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند؛ این زمین لرزه تلفات جانی نداشت اما علاوه بر خسارت شدید به منازل مسکونی مردم، حدود ۶۷ نفر مصدوم برجای گذاشت همچنین زلزله ۴.۵ ریشتری روز ششم اسفندماه سی سخت را لرزاند که ۱۴ نفر مصدوم برجای گذاشت و خانه هایی که ترک خوردگی و خسارت کمتری از زلزله قبلی دیده بودند در این زمین لرزه بیشتر و شدید تر و حتی غیرقابل سکونت شده بودند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
-
مشکلات هفت کانون بازنشستگی استان بررسی شد/مهرجو: پیگیری لازم برای افتتاح شعبه بانک رفاه در برخی شهرستانها انجام خواهد شد/ پیگیری لازم برای افزایش سهمیه وام استان خواهد شد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!