-
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور -
تحلیلی از عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان
رقبای پیروز دورههای قبل چه برنامهای داشتند؟ / بیبرنامگی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

فضای رقابتهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در جای خالی استراتژی اجرایی کاندیداها هر روز تندتر میشود.
ارائه برنامه و تیم کاری، دو مطالبه اصلی مردم در جریان انتخاباتهای اخیر ریاستجمهوری بودهاند؛ با یک تأخیر زمانی در معرفی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم، هیچکدام از داوطلبان احتمالی به مرحله تدوین برنامهها نیز نرسیدهاند. رویکردها و خطمشیها نسبت به مسائل کشور و راهحل آن مشخص نیست و در میان هیچکدام از چهرههای در معرض نامزدی، سرخط و شعار کلیدی آنها مشخص نیست. آیا نامزدهای لحظه آخری برای ۴ سال آینده کشور معجزه میکنند؟ احزاب و گروههای سیاسی نیز در طرح برخی درخواستهای مکرر خود از چهرههای سرشناس برای حضور در انتخابات، خلأ برنامهها را نادیده میگیرند. آیا رد درخواست این چهرهها به معنای نداشتن یک راهبرد مشخص برای اداره ۴ سال بعد کشور نیست؟ آیا صرف اسامی بزرگ برای مسئولیت ریاستجمهوری کفایت میکند؟
روسای جمهور سابق با تکیه بر یک گفتمان شاخص و کلیدی مواضع خود را مقابل اصلیترین مشکلات کشور مطرح میکردند. دولت آیتالله هاشمی رفسنجانی در دهه ۶۰ با تکیه بر بازسازی ویرانیهای پس از جنگ تحمیلی به دولت سازندگی شهرت یافت و بهبود شرایط اقتصادی، مطالبات سیاسی و اجتماعی جدیدی را در طبقه متوسط جامعه شکل داد. برنامهها و شعارهای انتخاباتی رئیس دولت اصلاحات در سال ۷۶ با تکیه بر ضرورت فضای بازتر سیاسی و اجتماعی در کشور شکل گرفتند و یک دهه بعدتر محمود احمدینژاد راهبرد انتخاباتی خود را از میان شعارهای عدالتخواهانه به نفع طبقات محروم و دشمنی با حلقه مدیران ثروتاندوز گذشته برگزید. گفتمان انتخاباتی حسن روحانی در رقابتهای سال ۹۲ خیلی زود با شعار تعامل سازنده با جهان و رفع تحریمهای بینالمللی پایان دوره محمود احمدینژاد علیه ایران شکل گرفت. او به وضوح دیپلماسی و سیاست خارجی را محمل برتریجویی خود مقابل رقبای ریاستجمهوری قرار داده بود. مهمترین رقیب او محمدباقر قالیباف نیز در سال ۹۲ برنامه انتخاباتی خود را داشت و نام آن را از دهه چهارم انقلاب با عنوان دهه پیشرفت و عدالت عاریت گرفته بود؛ تشخیص مردم نیز از بین این دو برنامه بر اولویت حلوفصل مسائل سیاست خارجی قرار گرفت و راه روحانی را برگزیدند.
اما دو ماه و نیم مانده به انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم که رئیسجمهور گام دوم انقلاب را معرفی خواهد کرد، مشکلات کشور هیچ نقطه تلاقی مشخص و متمایزی با دیدگاههای داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری پیدا نکرده است. آینده موضوعات در ابهام و راهکارها در تاریکی بهسر میبرند. نه چهرههای در معرض نامزدی اولویتبندی خاصی برای رفع مهمترین مشکلات کشور ارائه میکنند و نه امید تازهای در مردم برای باز شدن زنجیره این مشکلات از یکدیگر شکل گرفته است؛ اقتصاد آشفته، شکاف سیاسی و اجتماعی مطالبات مردم با حاکمیت و سیاست خارجی معطل لغو تحریمهای آمریکا، فهرست بلندبالایی برای چارهجویی و سرانگشتان تدبیر هرکدام از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری محسوب میشود. با این حال راهکارها و بانیان آنها محتاطتر از ادوار سابق هستند و وعدههای مشخص قابل ارزیابی در اختیار مردم قرار نمیدهند.
داوطلبان احتمالی این دوره از انتخابات ریاستجمهوری، به روال ادوار سابق به سفرهای استانی میروند؛ عکس یادگاری با محرومیت شهرستانها و روستاهای دور از مرکز میگیرند، از زندگی کپرنشینهای سیستان و بلوچستان کلیپ میسازند و در گذرگاههای کولبری کردستان رنج و مشقت آنها را به تصویر میکشند؛ اما جز ابراز همدردی راهبرد مشخصی برای مانعزدایی از مشکلات معیشتی مرزنشینان ارائه نمیکنند. نه الگوی مشخصی برای رفع تخاصم مزمن ایران و آمریکا و مزاحمتهای چندساله آن برای معیشت مردم دارند و نه در حوزههای اجتماعی، دارای موضع واحد و همسویی درباره کلان راهبردهای اجتماعی ازجمله فناوریهای اطلاعات و شبکههای اجتماعی هستند.
نامزدهای انتخابات سیزدهم بیش از هر دوره دیگری بین ۳ ضلع مطالبات مردم، بنبستهای روابط خارجی و موانع سیاست داخلی سردرگم آمدهاند. ملاحظات، آنها را به دام انفعال در تصمیم کشانده و بهدنبال یک پیروزی ساده، شیرین و بدون هزینه در دوره ریاستجمهوری سیزدهم هستند. نامزدهای این دوره از انتخابات میدانند اگر از سوی مردم نیز مشارکت بالایی رقم نخورد، نه پاسخگوی نهاد فرادستی خواهند بود و نه تکلیف و وظیفه آنچنانی از سوی مردم بر گردنشان سنگینی خواهد کرد؛ در چنین شرایطی داشتن برنامه نیز اولویت خود را از دست میدهد./همشهری
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
-
قیمت جدید شن و ماسه در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
-
هزینه ماهانه ۴۰۰میلیارد تومانی تأمین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد
-
۱۸۷۷ میلیارد تومان از اعتبارات سال گذشته کهگیلویه و بویراحمد هنوز جذب نشده است
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!