-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
سالانه 40هزار میلیارد تومان خسارت به منابع پایدار کشور وارد می شود

رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: سالانه بطور متوسط 40 هزار میلیارد تومان خسارت به منابع پایدار کشور وارد می شود.
دکتر خداکرم جلالی سه شنبه،31فروردین ماه در یازدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران در دانشگاه یاسوج افزود: بسیاری از مشکلاتی که در زمینه های مختلف مربوط به اقلام زیست محیطی کشور و چالش هایی که در ابعاد مربوط به منابع پایداری داریم، آبخیزداری می تواند نسخه شفابخش و نجات بخش کشور باشد.
وی بیان کرد: امروزه سه چالش عمده جهان که بحث تغییر اقلیم و گرمایش زمین، کمبود آب شیرین و پدیده بیابان زایی است موضوعات به هم پیوسته ای هستند و عامل این چالش ها انسانها با تولید گازهای گلخانه ای و جنگلی زدایی که در جهان شکل گرفته و امروزه زندگی سالم با تهدیدات بسیار جدی مواجه و منابع پایدار در بسیاری از کشورهای مورد تهدید قرار گرفته است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره خسارات فرسایش خاک، سیل و اُفت آبهای زیر زمینی کشور بیان کرد: این سه پدیده سالانه بطور متوسط 40 هزار میلیارد تومان خسارت به منابع پایدار کشور وارد می کنند.
جلالی تصریح کرد: سایر پدیدهایی که در کشور داریم همچون فرونشست زمین و تخریب آبخوان ها، شور و قلیایی شدن آبهای زیر زمینی و خشک شدن جنگلهای بیابانی در برخی مناطق هنوز خسارات آنها برآورد نشده است.
وی ادامه داد: بر اساس برآوردها صورت گرفته سالانه، بيش از 18هزار ميليارد تومان در اثر فرسايش خاك و تخريب منابع زيست محيطي، حدود 1600هزار ميليارد تومان نيز در اثر وقوع سيل و بيش از 20 هزار ميليارد تومان نيز در اثر افت محسوس آبهاي زيرزميني خسارت به منابع پایدار کشور وارد می شود.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری عنوان کرد: يكي از راهبردهاي مهم براي جلوگيري از اين چالش ها و تخريب هاي گسترده زيست محيطي، توسعه مدیریت جامع آبخيزداري و ايجاد آبخوان ها در مناطق مختلف كشور است. در حالي كه كشور نيز در زمينه اجراي طرح هاي آبخيزداري در طول ساليان متمادي بسيار ضعيف و ناكارامد عمل كرده است.
جلالی تاکید کرد: تاكنون بايد در سطح بيش از 125 ميليون هكتار از اراضي طرح هاي آبخيزداري انجام مي گرفت اما تاكنون ميزان طرح هاي اجرا شده به حدود 25 ميليون هكتار نمي رسد. بيش از 99 ميليون هكتار از اراضي كشاورزي و طبيعي در كشور نيازمند اجراي طرح هاي آبخيزداري است.
وی بیان کرد: بر اساس برآوردهاي انجام شده سالانه بايد حدود سه ميليون هكتار از اراضي زيرپوشش طرح هاي آبخيزداري قرار گيرد اما به دليل كمبود اعتبار و برخي موانع و موازي كاري ها اين ميزان در سال كمتر از 300 هزار هكتار است
رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور تصریح کرد: مشاركت مردمي و ورود مراكز علمي و پژوهشي در امر حفاظت و صيانت از جنگلها تعيين كننده است و به همین منظور طی سال گذشته بيش از 5 ميليون هكتار از اراضي ملي و منابع ملي كشور با مشاركت مردم و جوامع محلي زير پوشش انواع گياهان خوراكي و دارويي و درختان ثمردار قرار گرفت که در این مناطق تصرف و تعدی به حداقل ممکن رسید.
جلالی خاطرنشان کرد: ايران از نظر تنوع گياهي و ژنتيكي در 11 اقليم از 13 اقليم شناخته شده جهان منحصر بفرد و جزو پنج كشور نخست دنياست و بيش از 8000 انواع گونه گياهي و دارويي در مناطق مختلف كشور وجود دارد.
وي با اشاره به نامگذاری امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: مهمترین و اساسی ترین اقدامی که بعنوان شالوده اقتصاد مقاومتی می تواند شکل گیرد حفظ منابع پایدار از جمله آبف خاک و پوشش گیاهی و جنگلی است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری اضافه کرد: آبخیزداری می تواند نسخه شفا بخش اکوسیستم های کشور باشد و در صورتی که به این امر توجه شود همه سرمایه های حیاتی ما را می تواند حفاظت و تقویت کند.
به گزارش ایسنا، یازدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران با حضور مسئولان کشوری و استانی و شرکت 300نفر از اساتید، پژوهشگران، کارشناسان حوزه آبخیزداری کشور و دانشجویان در دانشگاه یاسوج به مدت روز در حال برگزاری است. 150 مقاله به دبیرخانه این همایش ملی ارسال شده که 13 مقاله در قالب سخنرانی و 122 مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!