-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
جوان فداکار؛ چراغی در شب سیاهکاری مفسدان

در آموزههای دین مبین اسلام بر اهمیت فداکاری واز خودگذشتگی برای کمک به همنوعان به ویژه نجات انسانها تاکید بسیار شده است؛آیه معروف ۳۲ از سوره مائده نجات یک انسان را صرف از نظر عقیدهاش برابر نجات همه انسانها میداند و میفرماید اگر کسی یک نفر را نجات دهد و زنده کند،انگار همه مردم را زنده کرده است. امام صادق علیهالسلام مصادیق نجات انسانها را یاری رساندن به آنها هنگام غرق شدن،آتشسوزی و حمله حیوانات درنده میداند. فداکاری و جوانمردی ریشه در تاریخ ایران زمین دارد، در تاریخ ایران طبقهای به نام عیاران یا قلندران میزیستهاند که نماد جوانمردی، و دفاع از انسانها بودهاند.
شاهنامه به عنوان اثری درخشان در تاریخ ایران مشحون از پهلوانان و قهرمانانی است که با فداکاری و خطر کردن برای نجات انسانها مورد تقدیر جامعه قرار گرفته اند. از کوروش که با نام ذوالقرنین نام برده شده تا پوریای ولی، جهان پهلوان تختی و ریزعلی خواجوی تا دیگرانی که شاید کمتر نام و نشانی از آنها در جامعه امروز شنیده میشود، سمبل جوانمردی و کمک به همنوعان در جامعه ایرانی به شمار میآیند.
با وجود تاکیدات دینی، اخلاقی و اشتهار جامعه ایران به فداکاری و کمک به انسانها وجود نمادهای متعدد در اعصار مختلف، جامعه ایران در چند دهه گذشته به ویژه پس از جنگ تحمیلی - که خود نمادی بیبدیل از گذشت و فداکاری مردمان این دیاراست - فضیلت جوانمردی، فداکاری و ایثار در جامعه کم رنگتر به نظر میآید؛ شاهد این ادعا تشدید برخی رفتارها در احتکار، گرانفروشی، اختلاس و تقدم منافع مادی و شخصی بر منافع عمومی و مصالح ملی در سالهای گذشته است که نشان میدهد جامعه ایران به نسبت دههها و قرنهای گذشته در این فضیلت اخلاقی دچار روند نزولی بوده و امروزه فرصتطلبی و کسب منافع شخصی واجد ارزش بیشتری در سطح جامعه شده است.
در چنین شرایطی پس از جان باختن تعدادی از جوانان جنوبی در هنگام کمک به آتشسوزی جنگلهای زاگرس، یک جوان غیور و شجاع و لرتبار خوزستانی از ایل سلحشور بهمئی خوزستان نیز خبرساز شد و در حادثه آتشسوزی کلینیک پزشکی در تهران در هفته گذشته با به خطر انداختن جان خود ناجی ۱۱ زن وکودک شد تا نام خود را به عنوان یک قهرمان در تاریخ ایران ثبت کند.
جوان دستفروشی که وقتی محبوس شدن شهروندان را در آتش و دود دید، جان خود را بر کف گرفت و با زدن به دل شعلههای مهیب آتش جان عدهای را نجات داد، تا تلنگری باشد برای کسانی که این روزها نه تنها ارزشی برای جان هموطنانشان قائل نیستند، بلکه در عین برخورداری از مال و مکنت، ذرهای انصاف و گذشت را در این شرایط سخت اقتصادی روا نمیدارند .
گرچه پس از رسانهای شدن رفتار قهرمانانه این جوان، سیل تبریک و تجلیل از وی به راه افتاده، اما فراموش نکنیم لحظه ای که این جوان تصمیم برای نجات جان محبوسین گرفت، شاید سوختگی شدید و یا حتی مرگ برای سرنوشت او رقم میخورد، اما عنایت، در آن لحظه کوتاه عنایتی به نتیجه و اجر و پاداش نداشت و این جوان روستایی با خلوص نیت و صفای باطن کاری کرد کارستان و در سطح نام کسی چون ریزعلی خواجوی؛ قهرمان مشهور کشور قرار گرفت. خوشبختانه پس از وقوع این حادثه عنایت ویژهای به عنایت آزغ قهرمان ملی شد و در یک اقدام اخلاقی و انسانی و البته دینی شهردار تهران این قهرمان جوان را به حضور پذیرفت و دستور لازم برای جذب او در سازمان آتشنشانی صادر کرد، برخی دیگر از نهادها و دستگاهها نیز این حرکت فداکارانه را بیپاسخ نگذاشتند و در استقبال از این روحیه ایثارگرانه از این جوان تجلیل کردند.
تردیدی نیست عمق ایثار و گذشتی که این جوان در آن لحظه سخت و دلهرهآور انجام داده با هیچ پاداش مادی قابل جبران نیست و ثواب اخروی و معنوی آن بدرقه راه این جوان عزیز خواهد بود، اما متولیان فرهنگی اگر قرار است به دنبال احیا و رونق گرفتن این فضیلت اخلاقی باشند، باید عنایت ویژهتری به چنین رفتارهای انساندوستانه و این جوان فداکار داشته باشند.
افزودن داستان فداکاری عنایت به کتب درسی، ساخت تندیس عنایت آزغ و نصب در یکی از میادین اصلی، اعطای نشان شجاعت به وی براساس ماده ۱۴ آئیننامه اعطای نشانهای دولتی کمترین پاداش به این جوان خوزستانی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
اما نکته مهم در این میانه این است که چراغ این فداکاریها در روزگاری که سیاهکاری برخی از مفسدان واختلاسگران و سوداگران جان ومال و ایمان مردم، روزنه امیدی برای مردم نگذاشته، خود نقطه روشنی است تا مردم ایران وجهان فراموش نکنند که هنوز این کشور مهد فداکاران و ایثارگران است.
*سرمقاله همدلی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
نظرات ارسالی 1 نظر
زنده باد شجاع پوریان زنده باد ایلا بهمئی زنده باد دکتر کامرانی
پاسخ