-
درخواست پژوهشگر جرم شناس از مقام عالی دولت
سید یاسین علویان -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور
خودحقپنداری؛ منشا خشونت و افراط

پدیده خشونت و راهکارهای کاهش آن از دغدغههای مهم دانشمندان، محققان، فیلسوفان، سیاستمداران و... بوده است. از همینرو موضوع نحوه مواجهه با خشونت و روشهای حذف عوامل خشونتزا حائز اهمیت و بررسی بوده است. در تقویمهای جهانی دو روز جهانی بدون خشونت به ابتکار «مهاتما گاندی» رهبر آزادیخواه هند و روز جهانی عاری از خشونت و افراطیگری به ابتکار دکتر روحانی رئیسجمهوری کشورمان به چشم میخورد که از اهمیت موضوع خشونت در سطح نظام بینالملل و سیاست داخلی کشورها حکایت میکند.
تاریخ زندگانی بشر نشان میدهد کمتر برههای در اعصار مختلف تاریخی انسان فارغ از کشمکش، درگیری، خشونت و افراطیگری بوده است. آنچه تزاحم و تخاصم را در میان انسانها افزایش میدهد و بستر خشونتورزی و افراطیگری را مهیا میکند، منافع آدمها اعم از منافع مادی، سیاسی، مذهبی و... است. تلاش بشر برای کاهش خشونت چه در عرصه نظام بینالملل و چه در داخل کشورها گرچه روزهای آرام و امنی را رقم زده، اما جهان هیچگاه از حضور انسانهایی خشن، خودخواه، افراطی و خودحقپندار خالی نبوده است. اگر بر این مهم قائل باشیم که بسیاری از شرکتهای چندملیتی تسلیحاتسازی، کارتلها و تراستهای بینالملل تامین تجهیزات نظامی و بسیاری از سیاستمداران ترویج خشونت را عامل مهمی برای حفط، بقا و سودمندی خود میدانند، آنگاه درمییابیم بشر برای ترسیم جهان عاری از خشونت و افراطیگری چه مسیر سخت و پرپیچ و خمی را پیش روی خود دارد.
سختی مسیر نمیتواند انسانها را از تجربه جهان عاری از خشونت بازدارد. تجارب انسانی در چند دهه گذشته نشان داده است که میتوان با تحقق برخی پیششرطها و نیازها و رفع برخی زمینهها و شبهات آرامش و امنیت بیشتری را تجربه کرد. تحقق عدالت در سایه رفع تبعیض یکی از مهمترین عوامل رفع خشونت در جهان است. انسانها زمانی به سمت خشونت روی میآورند که متولیان امر از مسیر عدالت خارج شده و تبعیض و دوگانگی بر زندگی انسانها سایه افکند. خودحقپنداری و محق دانستن خود در دریافت و درک حقیقت و اجبار دیگران به دریافت فهم خود از زندگی، دنیا، آخرت، دین، سیاست، نیکی و... یکی دیگر از عوامل مهم شکلگیری خشونت چه در عرصه داخلی و چه در سطح نظام بینالملل است. حتی اگر قائل به تکثرگرایی و پلورالیسم نباشیم، باید به این واقعیت مسلم تن در دهیم که دنیای امروز دنیای یک اندیشه، تفکر و یک سبک زندگی نیست. آنچه امروزه در برخی از مناطق مذهبی خاورمیانه رخ میدهد تلاش عدهای خداباور(به زعم خودشان) است که سعی میکنند دیگران را به اجبار روانه بهشت سازند. شکلگیری چنین تفکری و بیتوجهی به عمق دین و آزادی و قوه اختیار انسان در پذیرش دین یکی از عوامل اصلی نزاع، خشونت و افراطیگری در دنیای امروز است. البته خشونت و افراطیگری پدیده منتسب به فرقههای اسلامی نیست و سایر فرق مذهبی نیز با برداشتی ناصحیح از آموزههای دینی بر خشونتورزی و افراطیگری تاکید دارند؛ چه بسا بسیاری از پدیدههای رقتآمیز کشتار کودکها و زنان و غیرنظامیان در خاورمیانه توسط کسانی صورت میگیرد که از تعالیم مذهبی و دینی به دور هستند، اما به هر روی، انحصارطلبی و خودحقپنداری به یقین نقشی جدی در ترویج خشونت داشته و دارد.
آمارها و نشانههای امروز جامعه نگرانیهایی را بابت افزایش خشونت در جامعه گوشزد میکند. بسیاری از رفتارهای تبعیضآمیز، ناعدالتیها و رفتارهای متحجرانه بسترهای خشونتورزی را مهیا کردهاند که در صورت بیتوجهی به آن آثار و نتایج آن را در عرصههای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شاهد خواهیم بود. جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به گفتوگو، مفاهمه و درک متقابل نیاز دارد. اجازه بدهیم انسانها خود مسیر آرمانی را انتخاب کنند و با سختگیری و تحجر بذر خشونت و حس انتقامگیری را در دیگران نکاریم. جهان عاری از خشونت و افراط زمانی رنگ واقعیت به خود میگیرد که ما انسانها ذهنی عاری از خشونت، تنفر و انتقامجویی داشته باشیم؛ برای چنین هدفی دیگران را بپذیریم، به آنها احترام بگذاریم و حریم شخصی افراد را دستخوش اعتقادات خود نکنیم.
-سرمقاله همدلی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
«ضرغامپور بویراحمدی» مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد شد/ عکس
-
خداحافظ کاپیتان/ گزارش تصویری از مراسم تشییع و خاکسپاری اسطوره فوتبال استان در دهدشت
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
-
قیمت جدید شن و ماسه در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!