-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
خودکشی

به گزارش افتونیوز،چند سالی است که خودکشی در استان به مسئله ای نگران کننده بدل شده است. اینطور که آمارها می گویند,استان کهگیلویه و بویراحمد, در رتبه دوم کشوری قرار دارد. بخاطر اهمیت این موضوع, برنامه , سراغ دو تن از اساتید محترم دانشگاه رفته و گفتگویی را با ایشان ترتیب داده است. آقایان دکتر شیرعلی خرامین, استاد روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و دکتر آرمان حیدری, استاد جامعه شناسی دانشگاه یاسوج, مهمانان پنجمین برنامه گفتگومحور سه نقطه بودند.
دکتر خرامین صحبت خود را با ارائه ی آمار خودکشی در کشور شروع کردند؛ به گفته ی ایشان, کشور در مقایسه با آمارهای جهانی, در حد وسط قرار دارد اما نرخ خودکشی در استان نسبت به میانگین کشوری بالا است؛ طبق آخرین آمارها, ۶۳% مردان و ۳۷% زنان اقدام به خودکشی کرده اند.
دکتر حیدری از شفاف نبودن آمارهای خودکشی و تحقیق هراسی مسئولین انتقاد کردند و ارائه راه حل را منوط به شفاف بودن و در دسترس قرار دادن آمارها برای پژوهشگران این حوزه دانستند. ایشان نرخ خودکشی زنان در استان را بالاتر از سایر استان ها برشمردند و افزودند علت بالا بودن نرخ خودکشی در استان های زاگرس نشین از قبیل ایلام, کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه, بخاطر ساختار ایلی-عشیره ای این استان ها است که در این ساختار حقوق فردی نادیده انگاشته می شود؛ از آن طرف جوان در یک نهاد مدرن و توسعه یافته که حق فرد را محترم می شمارد, آموزش می بیند و با حقوق خود آشنا می شود فلذا جوان با تعارضاتی مواجه می گردد که نهایتا به خودکشی ختم می شود.
دکتر خرامین ده برابر شدن جمعیت شهر یاسوج طی بیست سال گذشته را عامل ایجاد بحران های متعدد هویتی, اقتصادی و نابهنجاری های اجتماعی دانستند. از نظر ایشان در خودکشی برنامه ریزی شده, عواملی مانند افسردگی, اسکیزوفرنی, اعتیاد و بحران های شخصیتی زمینه ساز است اما در خودکشی غیربرنامه ریزی شده که ۷۰% خودکشی های استان را شامل می شود, عواملی مثل اختلافات خانوادگی, شکست عشقی و مسائل اقتصادی دخیل است. این استاد دانشگاه مهمترین دلیل خودکشی در استان را فقدان مهارت های زندگی برشمردند و افزودند ما فرزندانمان را بگونه ای تربیت کردیم که در مواجهه ی با مشکلات زندگی, صبر و استقامت لازم را ندارند؛ هرچه خواستند برایشان فراهم کردیم و اگر در مقابل خواسته هایشان بایستی و نه بگویی, یا سراغ مواد مخدر می رود یا خودکشی می کند.
دکتر حیدری گریزی به سنت و مدرنیته زدند و خاطرنشان کردند ما سنت را در تقابل شدید با مدرنیته قرار دادیم, در صورتی که اگر یک نگاه انتقادی تؤام با گزینش گری نسبت به فرهنگ خود می داشتیم, شاهد چنین نابهنجاری ها و تعارضاتی در جامعه نبودیم؛ برای مثال, اقتدار پدر را گرفتیم در حالی که باید تعدیل می شد؛ به جوانان مان استقلال مطلق دادیم و همه ی امکانات را در اختیارشان گذاشتیم در حالی که در جوامع پیشرفته ای مانند فنلاند و اسکاندیناوی هم چنین نیست.
دکنر خرامین برگزاری مراسمات ترحیم و نصب پلاکاردهای آنچنانی برای افرادی که دست به خودکشی زده اند را مشوقی دانست که جوان را ترغیب می کند برای دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن,دست به خودکشی موسوم به قهرمانانه بزند؛ فلذا ایشان برداشتن این مشوق ها, شناسایی افراد مبتلا به بیماری های روانی مانند افسردگی و درمان آن, فراگیری مهارت های زندگی و ایجاد شغل را از جمله راهکارهای جلوگیری از خودکشی عنوان کردند.
دکتر حیدری نیز از لزوم تعدیل نگاه مقصر دانستن قربانی خودکشی سخن گفتند و اینکه اطرافیان قربانی نیز باید خود را مقصر بدانند. ایشان ارائه آمارهای دقیق خودکشی جهت انجام تحقیقات را ضروری دانستند و آموزش و مهارت افزایی به گروه های هدف را بعنوان راهکار کاهش خودکشی ذکر نمودند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!