-
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور -
تحلیلی از عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان
تحریم دولتهایی که قصد ادامه واردات نفت از ایران را دارند/ تلاش آمریکا برای تحریک ایران در خلیج فارس

عصام نعمان در روزنامه عرب زبان القدس العربی چاپ لندن نوشت: در تاریخ دوم میآینده، مهلتی که ترامپ به هشت دولت وارد کننده نفت ایران داده بود، پایان مییابد. پس از آن، رئیس جمهور آمریکا در مییابد که آیا این دولتها به تصمیم وی در مورد توقف واردات نفت ایران پایبند میمانند؟ یا اینکه همچنان به خرید نفت ایران ادامه میدهند. فرض کنیم که ترامپ در احتمالات خود عدم پایبندی این دولتها به هشدارش را در نظر داشته باشد، در این حالت، چگونه رفتار خواهد کرد؟
به گزارش افتونیوز؛ در ادامه این مطلب آمده است: این مساله به حجم دولت متمرّد و وزن سیاسی و اقتصادی آن بستگی دارد، چرا که برخی از این دولتها هم پیمان و شریک آمریکا هستند و ایالات متحده میتواند آنها را وادار به تبعیت از تصمیم خود کند؛ دولتهایی مانند ژاپن، هند و کره جنوبی از این دسته هستند. اما در مورد برخی دولتهای دیگر، مانند چین یا ترکیه، برای ترامپ دشوار است که آنها را مجبور به کاری کرده یا فشار خود بر این دولتها را افزایش دهد. برای پاسخ دادن به سرکشی دولتها از تصمیم امریکا، ترامپ تمام این موارد را در نظر خواهد گرفت.
اما نکات دیگری نیز وجود دارد که طرفهای متضرّر شده از تصمیم ترامپ هم در هر گونه پاسخ احتمالی خود، مدّ نظر قرار میدهند. در مقدمه این طرفها، ایران، سوریه، فلسطین و گروههای مقاومت هستند که در طلیعه آنها حزب الله قرار دارد. در مقابل، اسرائیل که ترامپ آن را قدرتمندترین و خالصترین هم پیمان خود علیه ایران میداند، با انگیزههای ایدئولوژیک به هم پیمانان عربی خود برای اجرای تهدیداتش علیه ایران، سوریه و مقاومت عربی، فشار وارد میکند. اما به طور کلی، اقداماتی که ترامپ علیه ایران اتخاذ خواهد کرد، به ترتیب اهمیت و خشونت به این شرح است:
تکیه بر قدرت نرم و حمایت اطلاعاتی، مالی برای گروههای افراطی سلفی و سوء استفاده از شرایط اقتصادی که نتیجه تحریمهای شدید است
به تاخیر انداختن هر گونه تدبیر منفی علیه چین، تا بعد از سفر رئیس جمهور این کشور به واشنگتن.
افزایش فشارها بر هم پیمانان ایران و روسیه در منطقه، بویژه سوریه، از طریق نیروهای امریکایی در جنوب شرقی سوریه، تنف و شمال شرقی آن، شرق فرات؛ و همچنین فشار بر حزب الله از طریق در تنگنا قرار دادن ان در زمینه حمایت مالی از سوی هم پیمانانش؛ که همگی با هدف واداشتن سوریه به ارائه امتیازهای سیاسی به نفع معارضان طرفدار امریکا و عربستان و به نفع کردها، در ان واحد است.
تشدید محاصره و تحریم دولتهایی که قصد ادامه واردات نفت از ایران را دارند، با استفاده از حکمرانی آمریکا بر بخش بانکی، که ستون اصلی تعامل با دلار آمریکا در جریان پرداخت بهای نفت است.
ایجاد مانع در برابر کانتینرهای نفت ایرانی و جلوگیری از ورود آنها به بنادر دولتهای وارد کننده نفت.
تشدید تدریجی عملیات اسرائیل علیه اهداف ایران در سوریه، پایگاههای حزب الله در لبنان و گروههای مقاومت فلسطینی در نوار غزه.
تحریک ایران از طریق ایجاد مزاحمت برای برخی کشتیهای جنگی آن در پایگاههای نظامی اش در سواحل خلیج فارس، تا ایران نسبت به هدف گرفتن ناوهای آمریکایی در خلیج فارس اقدام کرده و در نهایت، بهانه لازم برای برای آمریکاییها فراهم شود. ممکن است در ادامه آمریکا متوجه تاسیسات موشکی ایران نیز بشود، با این هدف که قدرت این کشور در زمینه ساخت موشکهای بالستیک دور برد تعطیل شود.
بی شک ترامپ تمام موارد پیش گفته و انعکاس این تدابیر بر انتخاب دوباره او بعنوان رئیس جمهور آمریکا را به طور کامل مورد بررسی قرار میدهد.
اما در این میان، واکنش دولتهایی که هدف حملات اقتصادی و عملیات نظامی احتمالی ترامپ قرار میگیرند، چه خواهد بود؟ بارزترین این دولتها، ایران است که میتوان گفت: پاسخهای آن به اقدامات ترامپ، ممکن است به این ترتیب باشد:
- حفظ سلامت هم پیمانان اساسی اش، یعنی سوریه و گروههای مقاومت فلسطینی و لبنانی، حمایت از انها در تمام سطوح و مشارکت با آنها در جریان مقابله با دشمنان مشترک.
پیگیری برای تداوم حضور در جنوب سوریه برای مشارکت نیروهای این کشور در جریان مقابله، در صورتی که اسرائیل تصمیم به هدف گرفتن عمق سوریه داشته باشد.
احتمال قویتری که وجود دارد، آن است که آمریکا، ایران و هم پیمانان آن از ورود به جنگ خشن خودداری کرده و به اصطلاح از قدرت نرم استفاده کنند.
هماهنگی عملیات تولید نفت ایران و صادرات آن از طریق ایجاد کانالهایی با روسیه در دریای خزر و یا چین، بواسطه کانتیرهای چینی یا دیگر ابزارهای مورد حمایت آن. یا هماهنگی با دیگر دولتهایی که مخالف تحریمهای آمریکا هستند.
افزایش تولید سلاحهای دریایی، زمینی و هوایی، بویژه موشکهای بالستیک دور برد و بالا بردن تولید آن، برای موفقیت عملیات مقابله با تجاوز صهیونیستی آمریکایی.
سازماندهی مانورهای دریایی مستمر برای مقابله با کانتینرهای نفت عربستان در خلیج فارس و ممانعت از رسیدن انها به دولتهای وارد کننده، در صورتی که ناو آمریکا مانع عبور کانتیترهای نفتی ایران شوند.
مقابله با عملیاتهای تحریک آمیز صهیونیستی آمریکایی زمینی، دریایی و هوایی، به همراه تلاش برای جلوگیری از ورود به یک نبرد فراگیر.
آمادگی برای مقابله مستقیم و گسترده، با همکاری هم پیمانانش، در مقابل آمریکا یا اسرائیل
در مجموع، احتمال قوی آن است که دو طرف آمریکا، ایران و هم پیمانان آنها، تا حد امکان از ورود به نبردی سهمگین جلوگیری کرده و آمریکا همچنان از قدرت نرم خود استفاده کند؛ آنچه که ایران و هم پیمانانش به آن خو گرفته و در مقابله با این طراز از جنگ، تا کنون موفق عمل کرده اند.
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
-
قیمت جدید شن و ماسه در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
-
هزینه ماهانه ۴۰۰میلیارد تومانی تأمین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد
-
۱۸۷۷ میلیارد تومان از اعتبارات سال گذشته کهگیلویه و بویراحمد هنوز جذب نشده است
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!