-
درخواست پژوهشگر جرم شناس از مقام عالی دولت
سید یاسین علویان -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور
قدم در راه بی بازگشت

در آستانه ی سال جدید نهال های بی شمار هم استانی در وضعیت بغرنجی با دهها آسیب، گرفتار و با خطرات بی شماری در کمین، دست وپنجه نرم می کنند.
هیچ امنیت روحی و روانی در خانواده های صاحب نوجوان و جوانی نیست. آتشی گزنده اما خاموش، نهالستانِ نوجوان دهه های پس از شصت را، در حال فرا گرفتن است. این بار خانواده ها درد شان را درون خود فرو برده و برای حفظ آبرو دم نمی زنند که مبادا قوم و خویش و همسایه ای بویی ببرد فرزندم کمبودی داشته یا در تربیتش کوتاهی کرده ام.
مصرف بیش از پیش مواد مخدر مدارس دخترانه و پسرانه به حدی است که اگر تا دیروز نگران استعمال قلیان یا سیگارِ نهال ها بودیم امروز و فردا آرزوی استعمالِ صِرف تنها این اقلام بنیادافکن را داریم؛
اُفت تحصیلی و نتیجتاً ترک تحصیل مابین نوجوانان و جوانان، ﺍِﻧﺤﺮﺍفات ﺟﻨﺴﯽ ناشی از عدم شناخت و مطالعه، ترویج و افراط در خودارضایی و تجاوز به جنس مخالف در سنین بسیار کم، ﺩﻭﺳﺘﯽ ها و ارتباط های بی شمار ﺑﺎ ﺟﻨﺲ ﻣﺨﺎﻟﻒ، عدم ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻭ ناآگاهی ﻧﻮﺟﻮﺍﻥ ﺩﺭ ﺧﺼﻮﺹ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﻋﻮﺍﻃﻒ ﻭ ﻫﯿﺠﺎﻧﺎﺕ ﺧﻮﺩ و چیزی که عیان است ﺍﻧﺤﺮﺍﻓﺎﺕ اجتماعی بیشمار چون ﻓﺮﺍﺭ ﺍﺯ خانه، ﺩﺯﺩﯼ از اعضای خانواده و همینطور جامعه ی اطراف از مدرسه تا خیابان و دزدی های بزرگتر ناشی از تخم مرغ دزدی مکرر؛
اﻋﺘﯿﺎﺩ ﻭ ترویج و تشویق دیگر هم سالان جامعه ی اطراف که درک درستی از مصرف و نوع مصرف ندارند و هل دادن افسردگی به آغوش اعتیاد، ناخودآگاه و به شکل سازمان یافته ای مابین نهال های جامعه مان وارد شده و چون طاعونی مسری شهر و روستا و طبقه و طایفه نمی شناسد.
یأس و ناامیدی از آینده و نگاه مأیوسانه شان به وضعیت دهه های پیشین و بیکاری بیش از پیش و فقر حاکم بر خانواده ها را نمی توان دید و با بی تفاوتی گذاشت و گذشت.
پشتیبانان این قشر خانواده ایست که در تأمین معیشت وامانده و آموزش و پرورشی که سالهاست بزرگترین مطالبه اش حقوق پایین معلمان است و بودجه های ناچیزی که صرف خدمات آموزش می شود، و نه چرایی انحراف نسل ها از پرورش صحیح؛ و به همین اندازه سهم فرهنگ و ارشادی است که کمتر نوجوانی حتی نامش را به گوش شنیده و نه چون پشتیبانی به خود دیده اند.
سرکوب درون خانواده، قیاس با دختر و پسران از ما بهتران(که در ناز و نعمت و اوج توجه رشد یافته اند) از نظر زیبایی و استعداد و ترتبیت و ... همینطور کمبود محبت هایی که هزینه ای نداشت و باید، اما همین را نیز دریغ کرده اند چه روزهایی و سالهایی را که تلخ خواهد کرد. نتیجتاً در این برهه خودکشی نه، اما نوع جدیدی از حالت خطرناک روانی را در این جامعه شاهدیم؛ از درون_فرسودگی تدریجی و نوعی پوچ گرایی و روی آوری به هر چه که نباید را جوامع مختلف اطراف به صورت افراطی، از طرفی تحمیل کرده اند و از قضا منتظر به ثمر نشستن شان نیز نشستند؟ چه کاشته اید که منتظر برداشت با عیار بالا _بر کالبدهای بی روح و کم رمق شان_ نشسته اید؟
اما دو طرف(دختر و پسر) نیز به مثابه جامعه ی گرگ صفت بهم آسیب می زنند از جمله آزار و اذیت های خیابانی که امروز دختر و پسر نمی شناسد و چنان یکدیگر را چون شیرینی و هلو می بینند که باید با ناخونک و گاز زدن از شرمندگی هم در بیایند؛ متعاقب دوستی های کاذب و سواستفاده هایی مکرر که گاها به تنگناهای باریک کشیده می شود.
خانواده ها شرایط را نمی سازند بلکه این شرایط حاد جامعه ی امروز است که تعیین کننده وضعیت نگران خانواده هاست؛ از همین روست که چه زیادند پدر و مادرانی که از نطفه هایی که به تأسی از تشویق و تبلیغات فرهنگی چند فرزندی به طرفیت حکومت و دولت ها بر خانواده ها سرازیر شد، سر از کوی پشیمانی درآوردند.
ﻭﺿﻌﯿﺖ ﺁﺳﯿﺐﻫﺎﯼ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ماﺑﯿﻦ ﻧﻮﺟﻮﺍﻧﺎﻥ امروز از ﻣﺮﺯ ﺧﻄﺮ عبور و با جرأت می توان گفت هیچ راه بازگشتی و تغییری بنیادین در راه نیست. هیچ تلاشی برای اصلاح و امیدی به تغییر روند نیست و جامعه ی به شدت آسیب پذیری و آسیب دیده ای را شاهدیم که این روزها در انواع نابه هنجاری ها غوطه ور و به حال خود رها شده اند. آیا زمان تجدید نظر در رفتار و نگاه همراه بی تفاوتی هایمان نرسیده و تا کی این جامعه ی بی پشتیبان باید به حال خود رها شود؟ تا چند نسل باید به یغما رفت و تا چند نسل باید نهال هایی معصوم را در این توحش خانه، تنها گذاشت؟
*بیژن کاظمی کیان*
تحلیل اجتماعی
نوجوان_جوان
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
مناقصات جهت شفافیت هر چه بیشتر جلوی دوربین برگزار می شود
-
«ضرغامپور بویراحمدی» مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد شد/ عکس
-
خداحافظ کاپیتان/ گزارش تصویری از مراسم تشییع و خاکسپاری اسطوره فوتبال استان در دهدشت
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
نظرات ارسالی 1 نظر
درود فراوان
پاسخ