-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
اصول روزنامهنگاری حرفهای را رعایت کنیم/ «هاشمی» و «افشانی» پشتیبان همدیگرند

فرهنگ لری چنان جذاب و گیراست که تقریبا کسی نیست که از منطقه خارج شود و هر روز جویای اخبار منطقه نشود. جالب است که حتی کسانی که در کشور دیگری اقامت دارند و به نظر می رسد قصد بازگشت هم ندارند چنان در شبکه های مجازی فعالند و بر استفاده از واژگان اصیل تاکید دارند که گویی هرگز از منطقه خارج نشده اند. بنده هم به عنوان قطره ای جدا مانده از دریا رویدادها در منطقه را زیر نظر دارم و بنا به اقتضائات حرفه ام که آموزش رسانه و روزنامه نگاری است، هر گاه فرصت داشته باشم رسانه های استان را مرور می کنم.
روزنامه نگاری کاری دشوار و بی مزد است. روزنامه نگاران چنان شرایط دشواری را سپری می کنند که بر کار آن ها نامی جز عشق نمی توان گذاشت. با این حال، گاهی خواندن وب سایت های استان، ما که در کار تحلیل و تدریس رسانه ها هستیم را غمگین می کند، چرا که گاهی برای ما آشکار می شود که برخی روزنامه نگاران (در زمان هایی خاص، و صد البته نه همیشه) قلم مقدس خود را در راه آرمان های دیگری غیر از شفافیت، نقد قدرت و خیر همگانی به کار می گیرند. من و مایی که از بیرون منطقه این مطالب را می خوانیم، از دیدن تفرقه ها و تفرقه افکنی ها رنج می بریم.
اخیرا یکی از روزنامه نگاران استان مقاله ای با عنوان «توصیه ای به مدیرعامل کهگیلویه و بویراحمدی "ایرنا"/ پشت برادرت را خالی نکن ، ارزش ندارد» (در یکی از سایتهای محلی استان) آورد و مدت اندکی پس از آن مقاله دیگری با عنوان «"ضیا هاشمی" دیروز علیه وکیلی و تاج گردون ، امروز علیه "افشانی"» در همین سایت منتشر کرده که به رغم رویّه معمولم مبنی بر پاسخ ندادن به نقدهای شخصی به افراد، تصمیم گرفتم پاسخی به این نقد بدهم. پاسخ بنده، هم از نقطه نظر یک معلم رسانه و هم از نگاه یک همشهری دلسوز ارائه می شود.
نخست، روزنامه نگار باید در انتخاب واژه ها و اصطلاحات دقت کند؛ روزنامه نگاری کاری حرفه ای است؛ استفاده از واژه ها و اصطلاحاتی همچون «موج سازمان یافته تخریب»، «اتاق فکر»، «از خوان بزرگ شهر تهران»، «برای شهردار شدنش "محلل" می خواهد»، «موج سنگین رسانه ای»، «خودجوش و بدون توقع»، «زهی خیال باطل»، و بیش از 15 اصطلاح مشابه دیگر نشان دهنده غیرحرفه ای بودن نویسنده مقاله و ذهنیت توطئه اندیش او است. متاسفانه برخی افراد فکر می کنند دیگران پیوسته به دنبال توطئه علیه آن ها هستند. شیوه نگارش هر دو نوشته هم متاسفانه ضعف حرفه ای نویسنده را نشان می دهد و مثلا در جایی برای تاکید گذاشتن بر تعجب نویسنده از رفتارهای سید ضیاء هاشمی، دو علامت تعجب به جای یکی گذاشته شده است. جالب است که نویسنده با این قلم غیرحرفه ای، نتیجه می گیرد «سید ضیا هاشمی هیچگاه تجربه مدیریت رسانه ای نداشته و البته سوابق روشنی هم در این حوزه ندارد». نخست، سید ضیاء هاشمی بیش از 25 ساله سابقه حرفه ای رسانه ای دارد و در این مدت کمی که مدیر عاملی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران است، تحولات مثبتی که در خبرگزاری جمهوری اسلامی ایجاد کرده انکار ناپذیر است (یکی از مهم ترین این تحولات، دادن اختیارات به سردبیران بوده که باعث شده خبرنگاران با انگیزه بیشتری کار کنند و نتیجه آن را در کار حرفه ای ایرنا و افزایش چشمگیر بازدید کنندگان آن می بینید). ثانیا، اگر سید ضیاء هاشمی تجربه مدیریت رسانه ای ندارد، چطور می گویید این سابقه ی نداشته، ناروشن است؟
در هر دو این مقاله ها گفته شده ایرنا علیه افشانی وارد عمل شده است. بر اساس کدام مستندات؟ مقاله ای در روزنامه ایران و یک چند رسانه ای در مجموعه ایرنا؟ مگر می شود نویسنده محترم نداند که بخش های مختلف خبرگزاری جمهوری اسلامی مستقل عمل می کنند؟ شیوه عمل ایرنا استفاده از نوعی «عاملیت محاطی» است که در آن روزنامه نگاران نباید از خطوط قرمز کشور رد شوند اما در درون این دایره اجازه کار خلاق دارند. روزنامه نگاران محدود شده خلاقیت خود را رها می کنند و تبدیل به کارمندان بی انگیزه ای می شوند که من اطمینان دارم نویسنده محترم مقاله مذکور نتیجه کار آن ها را در دوره های مدیریتی پیشین ایرنا دیده است. افزون بر آن، ایرنا این همه مقاله منتشر کرده و اقدامات درست شهرداری و مدیریت جدید آن را معرفی و تحسین کرده است، مگر می شود شما این اقدامات را ندیده باشید (باز هم می گویم که همین مقالات مثبت را هم روزنامه نگاران مستقل نوشته اند، نه با دستور سید ضیاء هاشمی).
بحث های مربوط به ککاگری که نویسنده مطرح کرده را بنده ترجمه محترمانه عبارت «باندبازی» می دانم. دکتر هاشمی و مهندس افشانی در مجموعه دولت هستند و مشکلی با هم ندارند و در این مدت پشتیبان هم بوده اند. هر دو نماینده محترم دیگر آقایان تاجگردون و وکیلی پیشتر رسما سخنرانی کرده و در منصب سرپرستی وزارت علوم و پس از آن از دکتر هاشمی حمایت کرده اند. آقایان زارعی و عدل هاشمی هم به صورت جدی از دکتر هاشمی حمایت کردند و می کنند و سایرین هم کوتاهی نداشته اند؛ و صد البته، سید ضیاء هاشمی هم در حق این بزرگان و همین طور در حق نویسنده محترم این دو مقاله کوتاهی نکرده است. از آن گذشته، سخن من با نویسنده محترم این دو مقاله این است که آیا ما باید تبعیض را با تبعیض پاسخ دهیم؟ آیا باید ما هم خویشاوندسالاری پیشه کنیم و افراد ضعیف را به نظام های مهم حاکمیتی وارد کنیم؟ این کار خطرناک است و گرچه معدودی (مطمئن باشید جا برای بیش از 5 درصد ما نیست!) از همشهریان ما را موقت سر کار می گذارد اما ظرف یک یا دو سال هم مهندس افشانی و هم سید ضیاء هاشمی را به عنوان نمایندگان ما در تشکیلات قدرت، ضایع خواهد کرد (جالب است که همین روزها عزیز دیگری در یکی از سایت های استان سید ضیاء هاشمی را متهم به قوم و خویش سالاری کرده است!). افزون بر آن، نویسنده محترم را دعوت به بسط نگاه می کنم. نه تنها ما نباید در برابر سایر هموطنان دست به تبعیض بزنیم (یا تبعیض را با تبعیض پاسخ دهیم)، بلکه باید طوری رفتار کنیم که اگر مردم سرزمین های رفته در ورای ارس و هرات و حتی کردستان عراق و آن سوتر بخواهند برگردند، مطمئن باشند ما آن ها را همچون خودمان شهروند درجه یک خواهیم دانست.
*عضو هیات علمی در گروه ارتباطات دانشگاه تهران
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
نظرات ارسالی 4 نظر
ما تو استانمون از قدیم هم بستگی زیادی داشته و داریم خصوصا منطقه کهگیلویه و بویراحمد که در هزاران فاکتور با هم مشترکند ولی متاسفانه از زمان قدرت گرفتن تاجگردون مسایل قوم گرایی را با شدت تمام رواج داد و آخرینش هم امضا نکردن نامه ۱۴۰ نماینده که خواستار ابقا افشانی بودند خودش و طرفداراش دامن میزنند به قوم گرایی در استان منطقه کهگیلویه و دنا و بویراحمد و چرام و مردم غیر باشتی گچساران باید مثل سالیان دراز گذشته با هم صمیمانه تر و با همبستگی بیشتری رفتار کنند به جز تعدادی افراد نا متعادل اکثریت مردم کهگیلویه و بویراحمد مردمی خوش قلب و خوش برخورد و مردم داری هستند و با همبستگی این استان را میسازیم تفرقه افکنان پشیمان خواهند شد
پاسخجناب جهانبین عزیز---- تفسیر شما از صحبتهای جناب شاهقاسمی اشتباهست. بحث نقد نیست. بحث تخریب است. گاهی به کسی نقدی داریم باید شفاف و با هدف بهبود به ایشان نقد گفته شود، کما اینکه قسمتی از این نقد شما به جناب هاشمی وارد است ولی اینکه کل جایگاه آقای هاشمی و سایر هم استانیها و پتانسیلهاشون رو نادیده بگیریم و تضعیف کنیم چون به درست یا غلط نقدی بهشون داریم، دلیلی است بر اینکه هنوز به تفاوت و درک نقادی و تخریب نرسیدیم. امیدواریم تمرکزمان بر حمایت از این لژیونرها باشد نه تخریبشان. وظیفه این لژیونرها هم درست و منصفانه و قدرمند بازی کردن است به گونهای که همه راضی باشیم.
پاسخاحسنت بر جناب شاهقاسمی که به مسئله مهمی اشاره کردید. تخریبهای چهرههای ملی هم استانی برای منافع شخصی و بدون توجه به آخر و عاقبت این تخریبها زیبنده نیست. اون هم تخریب توسط شخصی که دستش برای همه رو شده که تنها اولویتش تامین منافع خودش است، چه این منافع از پاچهخواری و تعاریف زمین تا آسمان برای نیروهای دولت احمدینژاد پیدا شود چه پیش نیروهای دولت روحانی!
پاسخسلام جناب دکتر؛ ضمن اینکه سعی کردید با پردازش علمی نه چندان قوی درصدد پاسخگویی برآید، سعی کرده اید که حمایت و ... از هم استانی را "باندبازی" بدانید. حال به نظر شما حمایت سید ضیاء از بستگان و نزدیکان و ارتقاء آنها از فامیل های وابسته و حداکثر حمایت از بچه های یک منطقه خاص (یک قسمت از بویراحمد و نه همه بویراحمد)، آیا مصداق همان باندبازی نیست؟ آیا سایر بچه های بویراحمد در باند ایشان نیستند؟ آیا سایر بچه های استان در دایره این باند قرار نمی گیرند؟ در ضمن نوشتار شما همچون نوشتار آن خبرنگار تا حدودی در یک سطح بوده اند!
پاسخ