-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
بعضی نمایندهترند!

داستان نمایندگی مجلس در کشور ما، شاید متفاوتتر با برخی کشورهای دیگر باشد. براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، نمایندگان در مجلس وظایف متعددی دارند که در اصول 71 تا 99بر آن تصریح شده است. اتفاقا یکی از مواد قانون اساسی بر اختیار نمایندگان برای بیان عقاید و نظرات خود تاکید دارد. در اصل 86 قانون اساسی آمده است:«نمایندگان مجلس در مقام ایفای وظایف نمایندگی در اظهار نظر و رای خود کاملاً آزادند و نمیتوان آنها را به سبب نظراتی که در مجلس اظهار کردهاند یا آرایی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود دادهاند تعقیب یا توقیف کرد.» هفته گذشته «پروانه سلحشور» نماینده اصلاحطلب تهران، بعد از مدتها که اغلب نمایندگان اصلاحطلب سر در لاک خاموشی نهادند و نسبت به مسائل و مشکلات عدیدهای که در ماههای اخیر کشور را در نوردیده و مهمترین بازتاب آن فشار به اقشار مختلف مردم، خصوصا قشر پایین جامعه بود، واکنش درخوری از خود نشان ندادهاند، سعی کرد که حداقل بخشی از وظایف نمایندگیاش را انجام دهد و زبان موکلان خود در مجلس دهم باشد.
سخنان سلحشور، سوا از آنکه به بوته عمل درآید و بتواند روزنهای از امید را باز کند، ابتدا در همان مجلس با واکنش برخی نمایندههای منتسب به اصولگرا روبهرو شد. نمایندگانی که اتفاقا خود هر وقت هر چیزی را که بخواهند در مجلس میگویند و حتی دلگویههای خود را گاه در قالب سخنرانی در صحن علنی مجلس بیان میکنند. برای آنها فرقی نمیکند که روبهرویشان محمدجواد ظریف باشد، علی ربیعی باشد یا حتی علی مطهری. مهم این است که برخی از نمایندهها از شنیدن سخن نماینده دیگر که شاید موافق دیدگاه آنها نباشد، برمیآشوبند و زمین و زمان را به مبارزه میطلبند و نمایندهای را که «در مقام ایفای وظایف نمایندگی» خود سخنرانی میکند، حتی شاید توهین و تهدید کنند و چه بسا در فکر پروندهسازی برای او برآیند.
رفتار برخی نمایندگان مجلس در روز استیضاح وزیر سابق کار یا حتی استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی موید این نظر است که گویا هر چیزی را که آنها میپسندند باید گفت و مجلس یا نمایندگان فقط منادی تفکر خاص آنها باشند. اگر نماینده مجلس نتواند در مجلس به صورت آزادانه سخن بگوید، پس کدام نقطه امنی برای آنها وجود دارد که بخشی از وظایف نمایندگی خود را انجام دهد. وقتی نمایندهای بعد از سخنرانی باید منتظر واکنش سخت و البته سلبی همکاران خود در صحن مجلس باشد، در آن صورت او چگونه میتواند وظایف خود را نسبت به موکلان خود عملی کند. اینکه چرا برخی نمایندگان آنقدر حاشیه امن حقوقی و امنیتی دارند که میتوانند هر چیزی دلشان خواست بگویند و در همان حال نمایندگان دیگر از آن حاشیه امن برخوردار نیستند، پرسشی است که چه بسا ذهن خیلیها را درگیر خود کند. آیا این نمایندگان نسبت به نمایندههای دیگر نمایندهترند یا قدرت آنها بیشتر از نمایندگان دیگر است. یقینا قانون گستره وظایف همه نمایندگان را به یک شکل تعریف کرده است، مگر آنکه برخی نمایندگان بخواهند طبق روابطی که دارند برای خود قانون جدید و گستره وظایفی به مراتب بالاتر از قانون تعریف کنند. اساسا نمایندههای خیلی اصولگرا! در طول ده دوره مجلس نشان دادهاند که همیشه سعی کردهاند به صورتی صدای مخالف دیدگاههای خود را ابتدا به ساکن در همان مجلس با چالش روبهرو سازند. حال بر اصلاحطلبان است که با صدای اعتراض و فریاد نماینده طیف منتسب به اصولگرا عقبنشینی نکنند و رفتار این روزهای دولت را به صورت علمی و کارشناسانه به چالش بکشند، زیرا به نظر نمیرسد که اصلاحطلبان بخواهند بار همه ناکامیهای دولت روحانی را به دوش بکشند؛ چیزی که اتفاقا اصولگراهای تندرو میخواهند مسئولیت مشکلات دولت دوازدهم را متوجه اصلاحطلبان سازند و حتی در اعتراض نمایندههای اصولگرا در بیرون و درون مجلس به سخنان پروانه سلحشور این موضوع به وضوح بیان شده است.
در پایان انتظار میرود که نمایندههای محترم مجلس از هر طیف آنقدر سعه صدر داشته باشند تا نظر مخالف خود را بشنوند و شان جایگاه خود و مجلس را با احترام به آرای همدیگر حفظ کنند تا حداقل بازخورد بیرونی رفتار آنها به ضدشان تبدیل نشود.
*سرمقاله همدلی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
نظرات ارسالی 1 نظر
نکته خوبی را اشاره کردند.... راستی چرا بعضی هانماینده تر هستند؟
پاسخ