-
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور -
تحلیلی از عملکرد و سیاست های تاجگردون در بستر پلتفرم های مجازی
یعقوب درویشیان
جانی دوباره در فراکسیون امید

آنچه روز چهارشنبه ۹ خرداد ۹۷ در خصوص انتخاب رئیس و هیات رئیسه سال سوم مجلس دهم شورای اسلامی اتفاق افتاد قابل تامل و برای هر کنشگری در جامعه، حاوی نکات و درسهای فراوانی خواهد بود.
آرای غیرعاریتی دکتر محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید، نویدبخش آیندهای روشن برای این فراکسیون در مجلس شورای اسلامی خواهد بود. فراکسیونی که حیات سیاسی خود را مرهون و مدیون پایگاه و سرمایه اجتماعی جریان اصلاحات میداند. هرچند در انتخاب رئیس مجلس چنانچه مطلوب بود آقای دکتر محمدرضا عارف بر کرسی ریاست تکیه نزد و لیکن تصمیم عاقلانه فراکسیون امید در تعیین نامزد برای تمامی کرسیهای هیات رئیسه نقطه عطفی در تجدید میثاق اهالی امید با مردم است. این حرکت شجاعانه ثمراتی به مراتب شیرین و دلچسبتر از کرسی ریاست برای شخص ایشان و فراکسیون امید به ارمغان آورد: خودباوری، اتحاد درونی و انسجام تشکیلاتی. با مرور فضای رسانهای قبل از این انتخاب درخواهیم یافت که جز تعداد انگشتشماری از رسانههای مکتوب و مجازی، قاطبه روزنامهها و سایتهای کشور با مخابره پالسهای منفی و آسمان ریسمان بافتن تحلیلی، دکتر عارف را نشانه رفته و درصدد القای نوعی حس ناامیدی و ناکامی به ایشان و لابیهای موثر بر مجلس بودند.
ناگفته پیداست که هدف از این سناریوهای نخنما شده و پروپاگاندای سنگین رسانهای، ایجاد جو مسموم روانی در خصوص عدم انسجام تشکیلاتی فراکسیون امید و بهرهگیری از این آب گلآلود برای بیمه کردن ریاست مجدد علی لاریجانی بر مجلس بود.
ولی محمدرضا عارف، به خوبی توانست فراکسیون امید را برای رسیدن به نتیجه مطلوب در مقابل ائتلاف شکننده و از سرناچاریِ دو فراکسیون دیگر مدیریت و راهبری کند. ۱۲۳رای فراکسیون امید که نشان از وحدت بیش از پیش این فراکسیون دارد، در مقابل ریزش محسوس آرای دکتر لاریجانی از ۲۳۷رای اجلاسیه اول به ۲۰۴ رای در اجلاسیه دوم و ۱۴۷رای اجلاسیه اخیر درسها و نکات فراوانِ پیدا و پنهانی در دل خود دارد:
از اهم این تجربیات ذیقیمت میتوان به تجدید قوا و اعلام موجودیت مجدد و مستحکمتر فراکسیون امید در مواجهه با فعالیتها و تحولات آینده سیاسی کشور و همچنین خروج از مواضع به نظر انفعالی فراکسیون امید که از بیشترین حمایت مردمی برخوردار بوده است اشاره کرد.
قدر مسلم آنکه رفتار اعضای فراکسیون امید در این فقره علاوه بر انسجام خوب درونی و اتحاد تشکیلاتی بیش از هر زمان دیگر به مرام و مدار اصلاحطلبی نزدیکتر شده و آنها را با عهدی که با مردم داشتند استوار و مصممتر نشان داد. از سوی دیگر اعضای فراکسیون امید با این کنش سیاسی بجا و شایسته خود به خوبی اثبات کردند که به عنوان یک فراکسیون با پشتوانه قوی مردمی این توان را به صورت بالقوه دارند تا در معادلات سیاسی مهم ملی و بینالمللی نقشی تعیینکننده و تاثیرگذار داشته باشند. لذا میتوان با تبعیت از گفتمان اصلاحات در چارچوب قوانین موضوعه کشور اثربخشی خود را در بهبود فضا برای میل به دموکراسی و حل معضلات سیاسی و اجتماعی نظام و همچنین به سامان کردن اوضاع اقتصادی جامعه ایفای نقش کرد.
تحلیل عملکرد فراکسیون امید از منظر رای بالا به دکتر عارف، انتخاب نواب مجلس، نیمی از دبیران هیات رئیسه و مهمتر از همه پایبندی به عهد بین خود و با مردم علاوه بر کشیدن خط بطلانی بر شبهات و شایعات گذشته، میتواند بازگشت فضای همدلی و نشاط و نیز افزایش اعتماد عمومی به این فراکسیون را به ارمغان بیاورد.
نمایندگان فراکسیون امید نشان دادند که وکلای معتمد و امینی برای موکلان خود هستند. هرچند که میطلبد به همراه دکتر عارف با حضور موثر و پررنگتر خود در فضای سیاسی کشور و با تکیه بر ارکان قدرت مشروع و تعامل با مدیریت سیاسی کشور با لحاظ کردن اینکه از بیشترین اقبال و مشروعیت عمومی و سیاسی برخوردارند، با ایجاد فضایی پویا و تعامل محور بین مجامع استانی و نمایندگان لیست امید در استانها با هدف حصول نتیجه مطلوبتر با بهرهگیری از ظرفیت ابزار چانهزنی و رایزنی سیاسی، اقدامات مفیدتری انجام داد تا نهایتا ارزش افزوده و کارایی بیشتری برای فراکسیون امید به دنبال داشته باشد.
علیایحال کسب این موفقیت برای فراکسیون امید با مدیریت معاون اولِ متین، اخلاقمدار و با تدبیر دولت اصلاحات، نشان از روزهایی پر امید و راههایی روشن برای گفتمان اصلاحات در کشور دارد.
*سرمقاله همدلی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
«ضرغامپور بویراحمدی» مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد شد/ عکس
-
خداحافظ کاپیتان/ گزارش تصویری از مراسم تشییع و خاکسپاری اسطوره فوتبال استان در دهدشت
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
-
قیمت جدید شن و ماسه در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
نظرات ارسالی 1 نظر
امیدوارم که اصلاح طلبها اجماع کنند اگر این کار را نکنند مثل کهگیلویه دیگه دوشقه میشه اصلاحات که به سبب غرور وزیاده خواهی منطقی ولاهوتی نابود شدند اصلاحات یه کینه افتاده بینشون دیگه چند ساله رقابت بین دو اصول گراست امید وارم غرور را بزارن کنار به اجماع برسند
پاسخ