-
درخواست پژوهشگر جرم شناس از مقام عالی دولت
سید یاسین علویان -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
«قلندرِ مستطیل سبز»
محمد زرین -
تمجید بزرگان فوتبال یاسوج از بزرگمرد تاریخ فوتبال استان
یادداشت مخاطبان -
مردمآزاری با چند عدد قرص
پیام واحد -
اسطوره اخلاق فوتبال را دریبل کرد
سعید بخشوده -
تیمی که نیدرخشه استقلال دهدشته؛ قلندر خاموش شد، حماسه به ابدیت پیوست
بهنام عکاشه -
زاگرس، ستونفقرات ایران را نشکنید
وحید سیدیپور -
آموزش و پرورش وزیر دانا میخواهد نه سرباز رادان!!
علیرضا کفایی -
در سوگ قاضی تنها؛ سیدعیسی حسنی
علی ضامنی پور
توسعه بویراحمد با احداث پتروشیمی

و لا تقف ما لیس لک به علم ؛ از آن چه نمی دانی پیروی نکن ( اسراء ۳۶)
مردم تیشه به ریشه خود نزنند و برای اشتغال فرزندان خود نگرانی ها را بزدایند. آیا انتقادها و مخالفتهایی که منتقدان احداث پتروشیمی سقاوه دارند، عمده دلایلش آلودگیهای زیستمحیطی و از بین رفتن خاک حاصلخیز کشاورزی می باشد؟
یک سوال به ذهن متبادر می شود که با وجود سیل عظیم بیکاری در منطقه و خواست دیرین مردم این دیار برای داشتن سهمی از اشتغال، آیا تجمع اعتراضآمیز مردم به کلنگزنی این پروژه بهصورت خودجوش و خواست مردم خود منطقه سقاوه بوده است یا خیر؟ مقاصد شوم و غرض ورزی های سیاسی می تواند اولین عامل تشویش اذهان عموم مردم باشد، قصد نداریم تا به این سوال پاسخ دهیم اما در میان این همه انتقاد و مخالفتها که از هر سو به این پروژه وارد شده و میشود، لازم است تا برخی نکات مهم را برای استحضار مردم بازگو کنیم.
در ابتدا و قبل از اینکه وارد مبحث اصلی و ذکر مزایای این پروژه شویم، لازم است بدانیم که امروزه برای ساخت پتروشیمیها دیگر از روشهای قدیمی، غیر ایمن و غیر استاندارد استفاده نمیشود، بلکه به لطف تلاشهای تکنسینها و مهندسان داخلی، توافقنامه برجام و ورود سرمایه و تکنولوژیهای خارجی به کشور، صفر تا صد اینگونه پروژهها بهصورت سبز و با ملاحظه عوامل زیستمحیطی ساخته میشوند. در این زمینه، در چند سال اخیر ایران پیشرفتهای زیادی در زمینه کنترل آلودگیهای صنایع پتروشیمی و نفت وگاز داشته و مشعلها یکی پس از دیگری خاموش میشوند.
مردم بزرگوار سقاوه بایست بدانند در مرحله مطالعات اولیه اینچنین طرحهایی همه موارد حمایت از مسایل زیست محیطی رعایت شده است و هیچ طرح صنعتی بدون اساس و رعایت مسایل زیست محیطی اجرایی نخواهد شد.
مردم لازم است بدانند چه با احداث پتروشیمی و چه بدون آن، کشاورزی سقاوه وسایر بخش ها حال و روز خوشی را سپری نمیکند و تا چند سال دیگر همین کشاورزان فعلی نمی توانند انتظار درآمد از کشاورزی داشته باشند. هم دیگر نمیتوانند بدین ترتیب آنهایی که امروز با احداث پروژههایی مانند پتروشیمی سقاوه مخالفت میکنند باید جوابگوی خیل عظیم بیکاران امروز و فردای این منطقه و سایر بخش ها باشند.
اندک شمارانی که با احداث این پروژه با جدیت مخالفت میکنند، بهتر است بهجای این مخالفتها، راهکارهایی برای تامین معیشت مردم بدهند تا در سالهای آتی و نهچندان دور پاسخ درخوری برای بیکاران احتمالی این منطقه داشته باشند. مخالفت با اینچنین پروژههایی میتواند حسرتی همیشگی را برای مردم و حتی خود مخالفان پروژه بهدنبال داشته باشد.
مزایای احداث پتروشیمی سقاوه
بیشک هنگامی که از احداث پتروشیمی در یک منطقه سخن میگوییم، اولین نکتهای که به ذهن متبادر میشود ایجاد اشتغال است. بنابراین میتوان اولین مزیت احداث این پروژه را اشتغال جوانان بومی در این پروژه، در مراحل ساخت، بهرهبرداری و مرحله فروش و بازار عنوان کرد.
ایجاد توسعه، یکی دیگر از مزیتهای احداث پتروشیمی در یک منطقه است. وجود پروژههای بزرگ در یک منطقه، علاوه بر ایجاد اشتغال بهصورت مستقیم، زمینه ایجاد اشتغال غیرمستقیم مردم و همچنین توسعه در سایر بخشها را فراهم میآورد. برای مثال، ایجاد اشتغال در پتروشیمی تنها مربوط به خود ساختمان آن نیست. مباحثی نظیر اسکان کارکنان و هتلها، بحث حمل و نقل و بهبود راهها و… نیز با احداث پتروشیمی میتواند به مرور زمان در منطقه دچار تحول شود، ضمن اینکه احداث یک پروژه بزرگ و بهرهبرداری از آن به زیرساختهایی نیاز دارد و ایجاد این زیرساختها، زمینه جذب سرمایهها و پروژههای دیگر را در منطقه فراهم میکند؛ همه این موارد در نهایت میتواند به توسعه همهجانبه در منطقه منتهی شود.
سومین مزیتی که احداث پتروشیمی برای مردم این منطقه میتواند به ارمغان آورد، جنبههای اجتماعی این پروژه و کارهای عامالمنفعه پتروشیمی به نفع مردم این شهرستان است. امروزه کار پتروشیمیها و صنایع نفت و گاز در جهان فقط به تولید محصول و ایجاد آلودگی محدود نمیشود بلکه این صنایع با توجه به ماهیت کارشان موظف هستند به فضای پیرامونی خود توجه کرده و در قبال آن مسوول باشند. برای مثال آنها موظف به کاشت تعداد مشخصی درخت و ایجاد متراژ مشخصی فضای سبز و احداث پارکهای تفریحی هستند. علاوه بر این امروزه شرکتهای فعال در این صنعت، علاوه بر حرکت در چارچوب قوانین، خودشان هم برای ایجاد ذهنیت مطلوب در مردم و جذب مشتریان، دایره فعالیتهای عامالمنفعه خود را گسترش دادهاند؛ آنها دیگر شرکتهای آلودهکننده محیط زیست نیستند، بلکه نام آنها بهعنوان حامی تیمهای ورزشی، حامی هنرمندان، حامی کودکان بیسرپرست، موسس دانشگاه، موسس مدرسه و… شنیده میشود. در آینده می توان شاهد تیم فوتبال، والیبال، شنا، بسکتبال و.... قدرتمند پتروشیمی سقاوه خواهید بود.
مزیت چهارم احداث پتروشیمی در منطقه سقاوه و جذب نیروهای بومی در آن، کسب تجربه توسط جوانان این منطقه و ورود آنها به بخشهای کلیدی و سِمَتهای مدیریتی است؛ در واقع با ورود جوانان سقاوه و سایر بخش ها به این صنعت، میتوان استعدادهای این منطقه را شناسایی و با آموزش آنها، مشکل کمبود نیروهای مدیریتی در صنایع نفت و گاز استان را رفع کرد.
مردم معزز و بزرگوار سقاوه نگذارید جوانانمان را بر قامت و دستان بلوط ببینیم. بلوطی که از روی بیکاری فرزندانمان، جان های شیرین عزیزانمان را به کمک ریسمانی پوسیده سرشار از کم تدبیری سرد می کند.
به فکر آینده فرزندانمان باشیم.
باتشکر سید یاسر نوروزی فعال اجتماعی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 کشف لاشه "کَل" و ۵ گونه پرنده از منزل شکارچی "پادنا"
- 2 احیای مجموعه ورزشی کارگران یاسوج/+تصاویر
- 3 با افت منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد تابستان سختی پیشرو است
- 4 ۲۶ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کهگیلویه بویراحمد
- 5 خانواده ۹ نفره گرفتار در ارتفاعات چاروسا کهگیلویه نجات یافتند
- 6 فرماندار گچساران : ۴۰۰ طرح اشتغالزایی در گچساران اجرا میشود
- 7 ۱۷ میلیارد ریال اعتبار در ورزش زورخانه ای کهگیلویه وبویراحمد هزینه شده است
- 8 ۲۳ درصد از نوآموزان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون مراجعه نکردند
-
مناقصات جهت شفافیت هر چه بیشتر جلوی دوربین برگزار می شود
-
«ضرغامپور بویراحمدی» مدیرکل استاندارد کهگیلویه و بویراحمد شد/ عکس
-
خداحافظ کاپیتان/ گزارش تصویری از مراسم تشییع و خاکسپاری اسطوره فوتبال استان در دهدشت
-
سرپرست مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
-
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تغییر کرد+ عکس و سوابق
-
انتقاد شجاعپوریان از تشریفات بیجا در مراسمهای عزا/ آیینهایی که تسلیبخش نیست
-
نوستالوژی فوتبال دهدشت در دهه 60
-
دلنوشته رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان در سوگ زنده یاد «قلندر سخن سنج»/ زمین سبز دیگر جای خالی تو را حس میکند
-
«قلندری» که سخن میسنجید
-
واگذاری معادن کهگیلویه و بویراحمد با شرط فرآوری
نظرات ارسالی 14 نظر
احسنت بر شما جناب مهندس نوروزی، وجود چنین خوش قلم هایی نعمت هست آنهایی که تمام وجودشان مردم هست.
پاسخسلام و درود خدمت دوست ارزشی و نیک اندیشم که دغدغه جوانان بیکار را با قلم سبزشان نیک نگاشته اند. مردم باید به فکر آینده بیکارانی در آینده باشند که سرگذشت بیکار یا دزد خواهد بود یا قاتل و یا قاچاقچی
پاسخحسادت چیز خوبی نیست ایشون مزایای پتروشیمی رو گفتن دلیل این تخریب ها چی میتونه باشه؟ تا وضعیت اخلاق تو این استان اینطوری اسفناکه هیچ بندی روی هم بند نمیشه
پاسخقلمتان نیک احسنت و درود مهندس نوروزی
پاسخزاگرس و توسعه اقتصادی زاگرس افتخار من است درود بر قلم سرشار از اخلاق و آینده نگرانیتان دوستدار شما ک- ظهرابی
پاسخیارب از دل های ما سوز محبت را مگیر درود بر نوروزی بزرگوار
پاسخپتروشیمی واقعا در اشتغال بیکاران تاثیر داره کاملا موافقم.
پاسخبیکاری دمار از روزگارمون درآورده درود جناب نوروزی عزیز به ولله هیشکی به فکر ما نیست
پاسخسلام. قلمتان نیک برادر کوچتکر شما ع... موسوی
پاسخدرود بر مهندس نوروزی
پاسخاونکه بابک حاتمی بود مطالب دیگران رو می فرستاد تو گروه ها.
پاسخبرادر من همه اطلاع دارن مطالب دیگران رو میفرستی واسه سایت ها و صرفا فرمایشی برات مینویسن
پاسخهرچنه نوشته بودیت وما مطالعه کردیم حرف مفت بود...چقدر گرفتی تا بنویسی ...فکر کنم کارخانه سیمان هم در سقاوه اومده وهست چند نیرو بومی داره...برا چی حرف مفت میزنی...متن شما حتی ارزش نظر دادن نداشت
پاسخآقاي فعال شما چند بار مطالب سياسي ديگران را به اسم خودت منتشر كردي و بعد از لو رفتن معذرت خواهي كه هيچ به روي خودت هم نياوردي چطور انتظار داري كسي ديگه با صداقت به نوشته هاي جهت دارت نگاه كنه
پاسخ