-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
دریغ از یک عذرخواهی ساده!

45 روز از پایان انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم گذشته است. مردم ایران روز 29 اردیبهشت قاطعانه به تمدید ریاست جمهوری حسن روحانی برای 4 سال دیگر رای اعتماد دادند، شورای نگهبان چند روز بعد انتخابات را تایید کرد، ستادانتخابات وزارت کشور با قطعی شدن نتیجه پرونده این انتخابات را بست و تعطیل شد.
رئیس جمهور منتخب درحال رایزنی و بررسی برای چینش کابینه و انتخاب وزرای پیشنهادی است و زمان قطعی مراسم تنفیذ حکم و تحلیف منتخب مردم هم مشخص شد. اما برخی افراد، گروه ها و به ویژه برخی تریبونها و تریبونداران هنوز پایان یافتن رقابت و مبارزه انتخاباتی برای راهیابی به پاستور را باور نکرده، پیام رای مردم و شکست خود در این انتخابات را آنگونه که باید نپذیرفته و شمشیرهای مبارزه انتخاباتی را غلاف نکرده اند. از این رو با وجود اینکه چهلمین روز شکست رقبای رئیس جمهور هم گذشته است و حتی برخی رهبران جناح خواستار آتش بس شده اند، همچنان تنش زایی و هجمه و بیاحترامی به رئیس جمهور و بیتوجهی به رای مردم در دستورکار برخی تریبونها و حاشیه برخی مراسمهای سیاسی و مذهبی قراردارد.
جمعه گذشته همزمان با طرح برخی سخنان تند علیه رییس جمهور از برخی تریبونها، یکی از چهرههای شاخص اصولگرایی که از قضا از طیف رادیکال منتقدین دولت است با انتشار یادداشتی خواستار آتش بس یکطرفه در نزاع پساانتخاباتی شده و با مخاطب قراردادن دوستان و همفکران خود خواستارپایان دادن به هجمه علیه رئیس جمهور و انتخاب مردم شد. پیشنهاد آقای زاکانی را برخی دیگر از چهرههای شاخص جناح هم تایید و تحسین کردند و با استقبال حامیان دولت هم همراه شد. همزمان طیفی از میانهروهای جریان اصولگرایی از جمله محمدرضا باهنر نیز تلاش تندروهای جریان برای هجمه به رییس جمهور و طرح برخی شبیه سازی ها را مذمت و نکوهش و نقد کردند. با طرح اینگونه اظهارات و پیشنهادها و گذشت چهلم شکست جریان اصولگرایی، انتظار میرفت به تدریج فرمان آتش بس پیشنهادی جدی گرفته شود، پیاده نظامِ جناح عقب بنشیند و هجمه و حملهها علیه منتخب مردم فروکش کند.
صبح شنبه هم ترکیب شرکت کنندگان در همایش هفته قوه قضاییه این امیدواری را بیشتر کرد. سران سه قوه و جمعی از دیگر بزرگان کشور که خواه ناخواه هرکدام همسویی نانوشته ای با یکی از جناحهای سیاسی و رقبای انتخابات گذشته دارند، در این همایش کنارهم نشستند. این دورهمی و لحن کلی سخنرانان و دیگر اظهارنظرهای اولین روز هفته، حاوی نشانه هایی از وحدت و فروکش کردن تنش های پساانتخابات بود و امیدواریها به ترمیم شکاف، ختم اختلافات و بهبود اوضاع را زیادتر از قبل کرد. با این حال هنوز دقایقی از سخنان حسن روحانی در این مراسم نگذشته بود که تصویر زیرنویس عجیب و غریب شبکه خبرصدا و سیما درباره سخنان رئیس جمهور در این همایش به خبراول شبکه های اجتماعی و افکار عمومی تبدیل شد. روحانی در سخنان خود با اشاره به سختی وحساسیت کار در قوه قضائیه گفته بود «چند بار پیش و پس از انقلاب (برای کار) به قوه قضائیه دعوت شدم، اما ترسیدم که به قوه قضائیه بروم ...» این بخش از سخنان رئیس جمهور در زیرنویس شبکه خبر رسانه ملی کشور به صورت تحریف شده و وارونه اینگونه منتشر شد که «بعد از انقلاب هم چندین بار به قوه قضائیه احضار شدم، ترسیدم بروم».
عجیبتر از تحریف صورت گرفته در این بخش خبری، واکنشهای بعدی مسئولین سازمان صدا و سیما و سکوت دستجمعی آنها در قبال اشتباه عجیب و سوال برانگیز صورت گرفته است. فارغ از مسائل حقوقی مرتبط با جعل و تحریف خبر در رسانه، اخلاق حرفه ای فعالیت رسانه ای حکم می کند که وقتی درقبال یک شخص حقیقی یا حقوقی خبر کذبی منتشر می شود، دروغی نسبت داده می شود و یا اظهارنظری تحریف و جعل می شود، بلافاصله رسانه از شخص و مخاطبان خود با صدای رسا و بدون تپق زدن عذرخواهی می کند و با فردمقصر نیز برخورد می شود. طبیعتا وقتی یک سوی ماجرا رسانه ملی باشد و سوی دیگر نیز رئیس جمهور منتخب ملت و شخص دوم کشور باشد - به خصوص با توجه به حساسیت های موجود پس از انتخابات- اخلاق و مصلحت حکم میکند که این عذرخواهی و تصحیح و توضیح سریع تر، صریح تر، با صدای رساتر و از سوی بالاترین مقام آن رسانه صورت گیرد.
با این حال با آنکه خبر جعل سخنان رئیس جمهور در رسانه ملی از طریق شبکه های اجتماعی و سایر رسانه ها عالمگیر شد، اما از صدر تا ذیل سازمان دراین باره سکوت کرد و فقط معاون سیما در پاسخ به پرسش خبرنگاران در اظهاراتی مبهم توپ را به زمین معاونت سیاسی(خبر) انداخت و ساعتها بعد ماموریت توجیه و توضیح درباره گاف سوال برانگیز شبکه خبر به یک خبرخوانِ خوشحال شبکه داده شد تا به جای قرائت اطلاعیه عذرخواهی سازمان، خیلی طلبکارانه بگوید که اشتباه سهوی بود و دولت بهانهجویی نکند و تمام!
فارغ از دولتی یا خصوصی بودن، رسانهها در کنار وظیفه مندی برای انتقال پیام، واجد روح و قابلیت برای انتقال فرهنگ و اخلاق و ایجاد همدلی و همبستگی اجتماعی هستند. اگرچه انتظار بی طرفی و مدعی همبستگی بودن از یک رسانه خصوصی نمی رود، اما برعکس رسانههای وابسته به دولتها و نهادهای عمومی و علمی معمولا هم مدعی سیاست بیطرفی و عدم جانبداری از گروه های سیاسی و جریانات هستند هم مامور به تلاش برای ایجاد همدلی در جامعه مخاطبان. در کشور ما هم از قضای روزگار و به مدد قانون اساسی، فعالیت رادیویی و تلویزیونی در انحصار حاکمیتی تعریف شده و صدا و سیما تنها سازمان مجاز به فعالیت رسانه ای رادیویی و تلویزیونی در کشور تعیین شده است. طبیعتا به دلیل این انحصار و وظیفه حاکمیتی تعیین شده اصلی ترین کارویژه و وظیفه مندی موردانتظار از رسانه ملی - بالاتر از اطلاع رسانی - همین قابلیت داشتن برای انتقال فرهنگ و اخلاق و ایجاد همدلی و همبستگی اجتماعی و ملی است اما دریغ ...
*سرمقاله ابتکار
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!