-
آینده جنگ اسرائیل با ایران چه خواهد شد؟
عباس عبدی -
«شافرج الله»
سیدمحمد مختاری -
ایران خانهی ماست؛ مسئولیت ایرانی بودن فراتر از هر تفاوتی
علیرضا تابش -
وقتی وفاداری استاندار به دولت قربانی روابط و رفاقتهای پشت پرده میشود»
یادداشت مخاطبان -
دفاع از ایران؛ به نام یا به ننگ!
فضلالله یاری -
جوابیهای به یک رسانه/ وقتی مدح بیمحتوا جای مطالبهگری رسانهای را میگیرد
حسن کریمی -
مرثیهای بر پروژههای نیمهتمام استان کهگیلویه و بویراحمد
بویار پارسه -
دیدهبان
هجیر تشکری -
عوارض شناسی تعطیلی خرد سیاسی در سطح میزان پیشرفت شهرستانهای چهارگانه
یاسین علویان سوق -
واقعیت مدیران 50 میلیاردتومانی و نقش «تاجگردون» در بحران مدیران اینستاگرامی!
اسلام ذوالقدرپور
حادثه تروریستی تهران و چند«نباید» مهم

حادثهتروریستی حمله به مرقد مطهر امام خمینی(ره) و ساختمان مجلس شورای اسلامی و شهادت و جراحت جمعی از هموطنان بیگناه در این حادثه، رویداد ناگواری بود که از زوایای مختلفی قابل تبیین است. ضمن تسلیت این حادثه ناگوار به خانواده قربانیان این حملهتروریستی و ملت مظلوم ایران چند نکته مهم درخور تامل است:
1- ترور و خشونت کوردلانه در هیچ دین و مذهبی پذیرفته نیست. کنکاش در مبانی دینی و اسلامی و تاریخ صدر اسلام نشان میدهد ترور و کشتار ناجوانمردانه شهروندان بیگناه در قاموس آن نمیگنجد و افرادی که با رویکردهای دینی و تعصبات بیهوده مذهبی به چنین روشهایی متوسل میشوند، فریبخوردگانی هستند که بویی از دین و انسانیت نبردهاند و با تفسیر اشتباه مبانی دینی بزرگترین ضربهها به دین وارد میکنند. دین اسلام، دینی رحمانی است و در هیچ دورهای از حیات سیاسی و اجتماعی پیامبر اسلام و ائمه اطهار ردپایی از ترور و توسل به روشهای خشونتآمیز دیده نمیشود. لذا افراطگرایی، تندروی و جمود فکری در هر فرقه و مکتبی اعم از داعش، طالبان، بوکرام یا هر جریانی که باشد، علاوه بر آنکه مذموم است، باید آسیبشناسی شود تا منجر به چنین حوادث تلخی نشود.
2- واکنش افکار عمومی به حادثه تروریستی تهران قابل تحسین بود. برخلاف بسیاری از سیاستمداران و فعالان سیاسی که بلافاصله بعد از این حادثه به تسویه حسابهای جناحی و تخریب دولت روی آوردهاند، افکار عمومی و مردم عادی در شبکههای اجتماعی به انحای مختلف بر حفظ، انسجام و وحدت طیفهای مختلف فکری و قومی تاکید کردند. متاسفانه بسیاری از سیاسیون و فعالان سیاسی به جای برگرداندن آرامش به جامعه از همان لحظات نخستین تلاش کردند با ربط دادن این حادثه تروریستی به موضوعات سیاست خارجی دولت، برجام، مذاکره، دیپلماسی و... دولت روحانی را تضعیف کنند، غافل از اینکه به واقع بر اساس قانون، ریاست جمهوری در نهادهای امنیتی اختیارات زیادی ندارد و به صرف یک حرکت تروریستی کور و بیهدف نباید عملکرد موفق دولت در حفظ آرامش و ثبات در کشور را زیر سوال برد. کوبیدن بر طبل اختلاف و تفرقه در شرایطی که ملت در بهت و نگرانی بود، نشان داد برخی در کشور برای نادیده گرفتن شعور جمعی و خواست مردم حاضرند از هر حربهای برای تضعیف دولت و خصوصا اصلاحطلبان استفاده کنند، خواه آن اتفاق یک شکست ورزشی باشد یا یک حادثه تروریستی تلخ!
3- ابعاد مختلف حادثه تروریستی تهران باید بررسی شود. همچنان که جا دارد نیروهای امنیتی و نظامی که در این حادثه جانفشانی کردند، تجلیل و قدردانی شود، عاملین، مقصران احتمالی و خاطیان نیز باید شناسایی و مجازات شوند. اگر فرد، نهاد یا دستگاهی اهمال یا کمکاری کرده است باید پاسخگو باشد تا از تکرار این قبیل حوادث جلوگیری شود. در حادثه پلاسکو نه تنها فرد یا دستگاهی شناسایی و مجازات نشد، بلکه افرادی با تمسک به این حادثه ناگوار نردبانی برای نیل به مقاصد سیاسی ساختند که جای تامل و سرزنش داشت؛ انتظار میرود در این حادثه دردناک ضمن پاسداشت قربانیان و نیروهای فداکار امنیتی و نظامی هرگونه ضعف و خطایی شناسایی، رفع و مجازات شود. قاصرین احتمالی داخلی این حادثه نباید در سایه رشادتهای نیروهای نظامی و شهدای عزیز این حادثه از مسئولیت شانه خالی کنند.
4- حادثه تروریستی تهران درسهای زیادی برای آموختن دارد که مهمترین آن ضرورت حفظ امنیت و آرامش در کشور است. اما نباید این حادثه به بهانهای برای تسویه حسابهای سیاسی و ایجاد محدودیت برای سایر نهادها تبدیل شود. مطالبات مردم در همه زمینهها مهم است و نباید به بهانه حفظ امنیت، فضای امنیتی بر کشور حاکم شود. شوربختانه عدهای در چند روز گذشته با استناد به این حادثه مطالبات جدی و مهم سیاسی و اجتماعی را به حاشیه بردهاند، به گونهای القا میکنند که در فضای فعلی چنین مطالباتی نباید مطرح شود. ما بر این باوریم این حادثه کور تاثیری بر امنیت و آرامش کشور ندارد و مردم نیز انتظار دارند هم دولت دوازدهم و هم مجموعه نهادهای حاکمیتی ضمن حفظ امنیت و آرامش در کشور، دیگر مطالبات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، رفاهی، هنری و ... را پیگیری کنند.
5- حادثه هفته گذشته در تهران نباید باعث بروز رفتارهای هیجانی در میان مردم یا مسئولان شود. ابعاد مختلف و پیچیده این ماجرا هنوز مبهم است و حفظ آرامش و اتخاذ تصمیمات عقلانی و منطقی در فضای داخلی و سیاست خارجی، ایران را از شرایط فعلی عبور خواهد داد. توالی اتفاقات اخیر در سطح منطقه از جمله سفرترامپ به منطقه، تقابل عربستان و قطر و برخی موضعگیریهای داخلی پیرامون این موضوع چه بسا بتواند به عنوان دامی برای ایران باشد تا با رفتارها و واکنشهای هیجانی و احساسی وارد بحرانهای گستردهتری شود. در چنین شرایط حساسی، حفظ انسجام و وحدت داخلی، تکصدایی در ارکان نظام، تعامل و همراهی دستگاه دیپلماسی و قوای نظامی و تبیین واقعبینانه رویدادهای سیاسی میتواند دشمنان را در نیل به هدف ایجاد ناامنی در کشور ناکام بگذارد.
*سرمقاله همدلی
نظرات پس از تایید انتشار خواهند یافت
کاربر گرامی نظراتی که حاوی ناساز، افترا و هر گونه بی حرمتی باشند منتشر نخواهند شد.
- 1 ارزآوری ۲۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی برای کهگیلویه و بویراحمد
- 2 شرور سابقه دار در باشت دستگیر شد
- 3 خالی کردن حساب با پیامک جعلی ابلاغیه قضایی
- 4 کاهش ۱۵ درصدی ترددهای بیناستانی در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- 5 امحا ماینرهای کشف شده در کهگیلویه و بویراحمد
- 6 رئیس شورای شهر: ترافیک سنگین یاسوج چالش بزرگ پیش روی ماست
- 7 صدور حکم قاطع برای نانوایی متخلف گچسارانی در دام تعزیرات
- 8 خسارت زلزله دهدشت به ۱۰۰۰ واحد مسکونی
-
نشست احزاب اصلاحطلب و اصولگرا با استاندار/ «وحدت» و «همبستگی ملی» فصل مشترک جریانهای سیاسی استان/ گزارش و عکس
-
رئیس فرهنگ و ارشاد گچساران منصوب شد/ ابلاغ
-
مديرعامل شركت نفت گچساران: كتابخانههای شركت نفت گچساران بیش از 6 هزار نفر عضو دارد
-
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شتاب و روند تکمیل پروژههای عمرانی و خدماتی شهر یاسوج تاکید کرد
-
استاندار: زیرساختهای گردشگری مذهبی توسعه مییابند
-
تذکر رئیسجمهور به منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه: از سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز بهشدت پرهیز شود
-
«وضعیت حساس کنونی» ؛ جنگ یا صلح؟!
-
«همایونفر» معاون اداره کل مسکن و شهرسازی استان شد/ ابلاغ
-
هتل ورزش یاسوج پس از سالها تکمیل میشود/ آگهی مناقصه
-
لاشه پهپاد هرمس بر دوش یک لر
نظرات ارسالی 0 نظر
شما اولین نظر دهنده باشید!